Архів новин

16 августа 2023

Усе те, про що говорили в наших бойових бригадах, тепер є змістом роботи Генштабу, урядовців і Ставки – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Провів сьогодні Ставку. Фронтові питання, які важливі зараз. Оборонні питання, які важливі стратегічно.

Командувачі доповіли про ситуацію на східних і південних напрямках. Головком і Міністерство оборони – розмова про боєприпаси. Віце-прем’єр-міністр Федоров і Держспецзв’язок – те, що стосується дронів і загалом наших технологічних можливостей.

У кожній бойовій бригаді воїни серед перших питань ставлять питання про безпілотники, про засоби радіоелектронної боротьби, про військову протиповітряну оборону.

15 серпня Міністерство соціальної політики спрямувало понад 5,71 млрд грн на виплату допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб

Загалом кошти поступлять понад 2,5 млн внутрішньо переміщених осіб.

Звертаємо увагу, що виплати здійснюються за новими правилами.

Нещодавно прийнятою постановою Уряду було запроваджено два виплатних періоди (15 та 28 числа кожного місяця) замість трьох, як це було раніше.

Це означає, що Мінсоцполітики перераховує бюджетні кошти для виплати допомоги на проживання для ВПО після 15 і 28 числа щомісяця.

Громади Сєвєродонецького району відзвітували Артему Лисогору про роботу у поточному році

Начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко доповів очільнику Луганщини Артему Лисогору про стан справ у найбільш постраждалому від російського вторгнення районі, звідки евакуювалася більша частина луганчан.

Хаб Кремінської громади в Києві за рік забезпечив продуктами близько 4,5 тисяч наших ВПО

Координаційний центр розташований у приміщенні мистецької агенції «Територія А», яку очолює заслужена артистка України Анжеліка Рудницька.

Адреса: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, 8.

Впродовж року кількість зареєстрованих там внутрішньо переміщених осіб зросла з 136 до майже 4 500.

Людям видали близько 15 500 продуктових наборів від держави, 1100 «теплих наборів», 400 наборів кухонного посуду від благодійних фондів.

Крім того, 500 луганських ВПО обрали собі одяг та взуття.

У Службі зайнятості роботодавці Луганщини можуть отримати компенсацію за працевлаштування ВПО та отримати гранти на розвиток бізнесу

Служба зайнятості реалізує низку програм, спрямованих на створення нових та збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу та забезпечення ефективної зайнятості населення.

У Києві жителів Луганщини забезпечать постільними, побутовими наборами, ковдрами та матрацами

До гуманітарного хабу Гірської громади в Києві надійшла чергова партія гуманітарної допомоги від благодійного фонду «Право на захист».

Видача постільних та побутових наборів, ковдр та матраців внутрішньо переміщеним особам з Луганської області, які зареєстровані у цьому штабі, здійснюватиметься на умовах донора в залежності від ресурсів.

Допомога видаватиметься виключно тим ВПО, які верифіковані та погоджені донором за списком. Вони будуть запрошуватись співробітниками штабу телефонним дзвінком.

Хаб знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 16/3.

Діти з Луганщини можуть безоплатно оздоровитися в санаторії «Прикарпатський» на Івано-Франківщині – що потрібно знати

Для отримання путівки потрібно звернутися до педіатра або лікаря загальної практики сімейної медицини Центрів первинної медико-санітарної допомоги Луганської області, з якими укладено декларацію на медичне обслуговування дитини.

Про це повідомлено під час сьогоднішньої наради заступниці начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерини Безгинської зі співпрацівниками Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації, керівниками закладів охорони здоров’я первинного рівня.

#Вірю_в_ЗСУ Чотири склади з боєприпасами і два бліндажі росіян знищені на нашій ділянці фронту

Упродовж доби на Лиманському та Куп’янському напрямках зафіксовано 541 ворожий обстріл.

Також росіяни здійснили 15 авіаційних нальотів бойовими гелікоптерами та штурмовиками.

На цій ділянці фронту відбулося чотири штурми, зокрема, й в районі Стельмахівки.

В результаті відбиття навали 49 окупантів було ліквідовано, 118 поранено, одного взято у полон.

«Триває війна не лише за території, а й проти нашої культурної свідомості» - Артем Лисогор

Наш ворог – країна-терорист, яка веде війну не лише за території, а намагається знищити нас як націю: нашу мову, культуру, традиції, національну свідомість.

На юніорському чемпіонаті Європи зі стрибків у воду Луганщину представлять чотири спортсмени

Із 19 по 25 серпня у хорватській Рієці відбудеться чемпіонат Європи зі стрибків у воду серед юніорів.

Збірна команда України буде представлена 12 найкращими у своєму віці стрибунами у воду, четверо з яких є представниками Луганської області.

Це – Данило Аванесов, Владислав Клімко, Аліса Мєшкова та Діана Шевченко.

Наразі вони активно готуються до змагань.
 

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 16 серпня, день (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 16 серпня, день:

- до 20 авіаційних ударів щоденно наносять росіяни по наших селах – від Стельмахівки до Білогорівки;

- в останні два дні натиск противника трохи спав, бо він отримав дуже важке ураження;

- у деокупованих селах вздовж лінії фронту залишаються 120 громадян, яких щоразу вмовляють евакуюватися. Їм регулярно доставляють харчі, воду та необхідні речі;

У четвер в Києві наших земляків консультуватимуть з пенсійних питань

17 серпня спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області прийматимуть внутрішньо переміщених осіб регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна до гуманітарного хабу Гірської громади за адресою: м. Київ, вул. Мала Житомирська, буд.16/3.
 

110 дітей з Кремінської громади відпочили на Прикарпатті

Юні жителі громади оздоровилися в таборі «Смерічка» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Заклад розташований у селі Микуличин Івано-Франківської області.

Там із червня по серпень встигли відпочити 110 кремінян.

Для хлопців та дівчат були організовані спортивні змагання, туристичні екскурсії, подорожі з ночівлею у наметах, екскурсії, походи в гори, квести, найрізноманітніші культурно-розважальні та пізнавальні заходи.

Окупанти обіцяють лисичанам світло не раніше наступної весни, росіяни перевірятимуть встановлене без ліцензії рф супутникове обладнання, під ударами авіації Стельмахівка та Білогорівка

«Ворогу не вдається досягти бажаного успіху на Луганщині. Підрозділи росіян втрачають боєздатність, що призводить до постійних ротацій. На найбільш відповідальні ділянки фронту вони кидають підрозділи регулярних військ, – поінформував очільник регіону Артем Лисогор. – Не спиняють загарбники тиск із неба – учора нанесені удари по Стельмахівці та Білогорівці».

Жителі Новодружеська та Привілля скаржаться на відсутність електропостачання. Світло зникло там навесні минулого року і окупанти лагодити його не збираються.