Архів новин

30 августа 2023

Жодних черг: цифровізація роботи ВЛК – це дуже важливо – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці й українки!

Звіт за день.

Перше – РНБО. Сьогодні провів засідання. Як і говорив раніше, питання єдине – ВЛК.

Зараз триває перевірка військово-лікарських комісій по всій країні. Скоро правоохоронці її завершать. І вже є кілька висновків.

Медики у хабі в Вінниці оглядають переселенців на виявлення візуальних форм онкозахворювань

У гуманітарному штабі в Вінниці по вулиці Праведників світу, 43-Б, (тел.+380632689044) щоденно з понеділка по п’ятницю продовжують працювати медики КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації.

За минулий тиждень лікар та медичні сестри первинки надали безкоштовні послуги за «Програмою медичних гарантій» 74 внутрішньо переселеним особам Луганщини.

Амбулаторний прийом проведено 54 переселенцям, отримали консультації онлайн (по телефону, у месенджерах Viber та Telegram) 20 осіб.

Громадські організації, які опікуються людьми з інвалідністю, можуть отримати державну підтримку в розмірі до півмільйона гривень

Громадські об'єднання, що надають соцпослуги людям з інвалідністю, можуть отримати у 2023 році державну підтримку в розмірі до 500 тис. гривень.

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю приймає конкурсні проєкти до 7 вересня поточного року.

Участь у конкурсі можуть взяти громадські об’єднання, які не менше року провадять статутну діяльність, надають соціальні послуги за місцем проживання, сприяють зайнятості осіб з інвалідністю та їх залученню до місцевої спільноти. Йдеться про такі послуги, як:

Послуги за місцем проживання ВПО надають 152 соціальних працівники нашого регіону

До 1 жовтня робота усіх установ - надавачів соціальних послуг Луганської області має бути відновлена.

Стан виконання відповідного доручення очільника регіону Артема Лисогора розглянули на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської.

Зокрема, опрацювали питання надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам за місцем їх проживання.

В адміністраторів ЦНАПу Лисичанська в Одесі, Дніпрі, Києві й Полтаві визначені законом послуги можуть одержати військові та ветерани, члени сімей загиблих

Нещодавно Уряд розширив перелік адміністративних послуг, які отримуватимуть через ЦНАПи ветерани війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалі учасники Революції Гідності, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Відтепер ЦНАП у м. Лисичанськ надаватиме такі послуги:

Учителям пропонують 1 вересня провести перший урок про важливість ментального здоров’я

Міністерство освіти і науки України спільно з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розробили урок «ТИ ЯК? Повертаємось до школи!» до старту нового навчального року 2023-2024. Урок про підтримку та важливість психічного здоров’я складений для двох вікових категорій учнівства, а саме для 1-6 та 7-11 класів.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту росіяни зібрали майже 1000 танків, 1500 бойових броньованих машин, 650 артилерійських систем та майже 400 реактивних систем залпового вогню

На Лиманському та Куп’янському напрямках противник зосередив понад 110 тисяч військових, включаючи тилові підрозділи та підрозділи забезпечення.

А також майже 1000 танків, 1500 бойових броньованих машин, 650 артилерійських систем та майже 400 реактивних систем залпового вогню, - поінформував начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За добу там відбулося 16 штурмів, 12 з яких в районі Новоєгорівки.

Окупанти намагаються знайти слабкі місця в нашій оборони, але завдяки мужності українських захисників, ворогу це не вдається зробити.

Заяви на страхові виплати можна подати онлайн

Пенсійний фонд України запровадив новий сервіс подання заяв щодо призначення/перерахунку/продовження страхових виплат у зв’язку з нещасним випадком на виробництві чи професійним захворюванням.

Відтепер постраждалі особи або члени їх сімей, які авторизувалися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/) за кваліфікованим електронним підписом (#КЕП), для одержання відповідних страхових виплат можуть подати онлайн:

Ще 40 першокласників з Луганщини у Кропивницькому одержали рюкзаки з павербанками

Рюкзаки для школярів надали БФ «Безпечне майбутнє» та Кропивницький офіс Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Також упродовж тижня нашим ВПО у місцевому хабі видали 304 продуктових набори.

Жителі Луганщини обрали собі 449 одиниць одягу.

Працівниками координаційного центру для подальшої видачі сформовано 296 пакунків з продуктами.

 

Монетизація дитячого оздоровлення. Результати третього місяця реалізації проєкту

В рамках пілотного проєкту “Монетизація дитячого оздоровлення” (єОздоровлення) який реалізується з 1 червня державним IT-підприємством “ІОЦ Мінсоцполітики”, батьки, діти яких підпадають під критерії виплат, можуть подати заяву на отримання грошової допомоги на оздоровлення дитини не виходячи з дому.

За три місяці реалізації проєкту 1218 заявників (2562 дітей) вже отримали державні кошти на спеціальні картки. Загальна сума виділеного державою бюджету на 29.08.2023 становить 36 290 730.

У Києві 1 вересня наших ВПО консультуватимуть з пенсійних питань

1 вересня співробітники ГУ ПФУ в Луганській області прийматимуть внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають у Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 14:00 до хабу Кремінської громади.

Адреса: м. Київ, вул. М. Приймаченко, 8 (ст. метро «Звірінецька»).
 

Артем Лисогор: поранений чоловік та руйнування будинку – росіяни відкрили вогонь по Невському

«По нашій ділянці відповідальності ворог бив із танків, реактивної та ствольної артилерії, мінометів. Безпосередньо у Невському зафіксовано 22 вибухи різної потужності. Сталося потрапляння в житловий будинок. Також поранено чоловіка передпенсійного віку. Необхідну допомогу йому надали на місці», - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор 30 серпня зранку.

Незважаючи на постійну небезпеку, до населеного пункту продовжують регулярно доставляти гуманітарну допомогу.

У Сватовому окупанти збираються націоналізувати порожнє житло, з вересня кожен таксист у так званій «лнр» повинен отримати спеціальний дозвіл, атакував ворог з двох боків одночасно

«Якщо близько тижня росіяни безперервно штурмували виключно в районі Новоєгорівки, то учора спробували ще з одного боку – пішли уперед ще й на Білогорівку. Втім, за обома напрямками вони нічого, окрім власних втрат, не досягли та відійшли. Також вони мали потужну підтримку з повітря, завдавши авіаційних ударів по Надії, Твердохлібовому, Новоєгорівці та Білогорівці», – повідомив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

Останні два вищезгадані населені пункти зазнали ще й артилерійського обстрілу.