Архів новин

18 августа 2023

Готуємо потужні речі для посилення нашої держави, наших воїнів – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні п’ятниця, але такий тиждень, що зарано підбивати підсумки робочих днів.

Готуємо потужні речі для України, посилення нашої держави, наших воїнів.

Сьогодні та загалом цього тижня саме таке завдання – головне. Зброя для наших воїнів. Нові можливості для нашої оборони. Нові пакети підтримки від наших партнерів.

Ми робимо все, щоб напередодні Дня Незалежності нашої держави можна було сказати, що Україна зробила ще один крок до кола найбільш міцних держав світу.

Луганщина розширює міжнародну співпрацю на регіональному та муніципальному рівні

Відбулося чергове онлайн-засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва за участі представників України, Польщі та Албанії. Луганщина зацікавлена у прямій взаємодії із міжнародними партнерами. Саме співробітництво з адміністративно-територіальними одиницями інших країн є однією з пріоритетних ланок в процесі відновлення та розбудови області. «Важливо, аби Луганщина мала можливість співпраці напряму із регіональними представництвами інших країн.

Луганчани в Вінниці одержали гігієнічні набори від МОМ

За тиждень, що минув, у місцевому хабі видано 356 продуктових наборів, а також 124 гігієнічних, переданих луганчанам Міжнародною організацією з міграції.

Спеціалістом управління ЖКГ Рубіжанської міської військової адміністрації надано 18 консультацій з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна.

Відвідувачів приймали юрист благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», представник Луганського обласного центру зайнятості, лікарі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне.

Громади Щастинського району відзвітували Артему Лисогору про роботу у поточному році

Очільник Луганщини Артем Лисогор завершив заслуховування звітів начальників місцевих військових адміністрацій щодо відновлення діяльності державних структур, лікарень та переміщених навчальних закладів на підконтрольній Україні території. А також про підготовку до деокупації регіону.

Сьогодні комісія розглянула стан справ у Щастинському районі.

Попри дефіцит управлінських кадрів, місцеві військові адміністрації працюють у штатному режимі.

Відновлено роботу двох загальноосвітніх шкіл, чотирьох медичних закладів та двох центрів соціальних послуг Щастинського району. 

Працює "гаряча лінія" для психологічної підтримки постраждалим від війни

Національна асоціація психологічної допомоги створила лінію підтримки для всіх, хто постраждав від війни.

Лінія працює у двох форматах - через аудіо та відеозв’язок. Психологи лінії — кваліфіковані спеціалісти, які пройшли спеціальне навчання з кризових психологічних інтервенцій та травматерапії.

Вони мають відповідний досвід роботи та дотримуються етичних стандартів. Звернення цілком конфіденційні. У разі необхідності спеціалісти лінії скеровуватимуть до фахівців суміжних спеціальностей.

Номер телефону лінії — 0-800-100-102.

Рятувальники Луганського гарнізону отримали два нових сучасних автомобілі

Ці два автомобілі Renault Duster надані нашим надзвичайникам Рубіжанською міською військовою адміністрацією.

Передали техніку на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області, що тимчасово дислокується у місті Дніпро.

Як зазначають у ГУ ДСНС України в Луганській області, оновлення автопарку рятувальної служби дозволить ефективніше реагувати на надзвичайні ситуації.

Щосереди у львівському хабі приймає лікар

По середах з 10:00 до 14:00 у місцевому гуманітарному хабі прийом ВПО з Луганщини здійснює лікар Попаснянської міської багатопрофільної лікарні.

Бажаючі звертаються за психологічною консультацією, вимірюють тиск та отримують рекомендації з лікування серцево-судинних захворювань, визначають вміст глюкози у крові з допомогою.

За потреби лікар видає медичні препарати, отримані в якості гуманітарної допомоги.

Адреса хабу: місто Львів, вулиця Рудненська, 10, часи роботи – з 10:00 до 14:00 (крім вихідних та годин повітряної тривоги).

Проект єОздоровлення розширено: діти з усієї України, які потребують соціальної підтримки, можуть відпочити та оздоровитися

На початку літа розпочав дію пілотний проєкт – єОздоровлення.

У рамках проекту був запроваджений механізм “гроші ходять за дитиною” – для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги і підтримки.

Завдяки проекту, який реалізується Мінсоціполітики, вперше батьки дитини, яка виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім’ї змогли отримувати кошти від держави на оздоровлення дитини.

Гуманітарний хаб в Луцьку змінив адресу

Хаб у Волинській області, яким опікується Щастинська міська військова адміністрація, переїхав з вул. Індустріальна та відтепер розташовується за адресою:
м. Луцьк, проспект Президента Грушевського, буд. 30 (район залізничного вокзалу).

Графік роботи: пн-пт, з 10:00 до 15:00.

Телефон для довідок: 050 576 42 70.
 

Цьогоріч майже 6 600 осіб отримали послуги з профорієнтації в обласній службі зайнятості

Одним із напрямів її роботи є профорієнтація, що дозволяє зрозуміти, який вид професійної діяльності людині більше підходить, допомагає оцінити власні здібності, усвідомлено обрати майбутню професію або змінити вже існуючу.

Із початку року надано майже 9,4 тис. послуг з профорієнтації 6,6 тис. осіб, проведено 648 профорієнтаційних заходів за участю 6,2 тис. учасників.

Усім клієнтам пропонується пройти профдіагностичне тестування  на веб-базованій платформі Державної служби зайнятості «Моя професія: консультаційна мережа».

#Вірю_в_ЗСУ Шість одиниць транспорту росіян підбито і знищено на Лиманському та Куп’янському напрямках

Артилерією різних калібрів і типів ворог 503 рази за добу бив по наших позиціях на цій ділянці фронту.

Також там відбулося 10 авіаційних нальотів противника та вісім штурмів, зокрема, і в районі Білогорівки.

Ліквідовано 16 загарбників, поранено 72.

У росіян знищено дві бойові ремонтно-евакуаційні машини, два бронеавтомобілі «Тигр», безпілотник «Орлан-10», дрон-камікадзе «Ланцет», дві вантажівки і бліндаж, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Регіональне замовлення на вступ до закладів профосвіти Луганщини виконане на 75 % - кампанія триває

Про це йшлося на нараді заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської з керівниками закладів фахової передвищої освіти Луганщини, фінансування яких здійснюється з обласного бюджету.

Катерина Безгинська зазначила, що результати вступної кампанії 2023 року підтверджують здатність цих закладів адаптуватися до змін та викликів, які стали частиною життя в умовах війни та сучасного освітнього середовища.

У так званій «лнр» наказали до 1 жовтня примусово паспортизувати всіх підлітків, на Новопсковщині відключають електропостачання за місячний борг, ворог намагався прорватися в Білогорівці

«Противник продовжує відшукувати слабкі місця у нашому захисті, перевіряючи його міцність на різних ділянках. Частіше задіює роти «шторм зед», які для ведення бойових дій готують упродовж лише декількох діб. Вчора росіяни спробували йти вперед на Білогорівку, але під натиском наших воїнів змушені були полишити ці наміри. Там, як і по всій лінії фронту, в українських військових побудована ешелонована оборона», – наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.