Архів новин

10 августа 2023

Україна має реалізувати свій історичний шанс на розвиток, здобутий сміливістю наших людей – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні був довгий, виснажливий день. День нарад, дискусій, зустрічей.

Продовжуємо готувати Українську доктрину – ґрунтовний текст, основу для трансформації нашої держави. Не забуваємо нашу головну мету – перемогти у війні та не програти країну. Україна обов’язково має реалізувати свій історичний шанс на розвиток, який був здобутий сміливістю наших людей – усього нашого народу.

Керівники громад Сватівського району відзвітували Артему Лисогору про роботу у поточному році

Наразі саме на території Сватівського району розташована більшість деокупованих населених пунктів Луганщини. Тож тут вже мають не тільки досвід релокації закладів освіти та медицини, підтримки сватівчан, які перемістились до інших регіонів, а й проведення стабілізаційних заходів та роботи в умовах бойових дій.

Майже 300 луганчанам у Вінниці видали гігієнічні набори на минулому тижні

У місцевому хабі упродовж зазначеного періоду нашим переселенцям надано 263 продуктових набори, 13 упаковок дитячих підгузків, а також 291 гігієнічний набір, переданий жителям Луганщини Міжнародною організацією з міграції.

Спеціалістом управління ЖКГ Рубіжанської міської військової адміністрації проведені консультації із питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна, представник благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» допомагав із розв’язанням правових питань.

Переселенці також зверталися співробітника Луганського обласного центру зайнятості.

Як знайти адреси та контакти МСЕК

На період дії воєнного стану процедура проведення медико-соціальної експертизи спрощена.

Зокрема, МСЕК здійснює свої функції за принципом екстериторіальності. Тобто людина може пройти медико-соціальну експертизу незалежно від місця реєстрації, а за місцем фактичного перебування особи. Крім того, якщо пацієнт не має змоги особисто прийти на огляд МСЕК, рішення приймається заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Представники мікро-, малого та середнього бізнесу Луганщини можуть отримати підтримку у вигляді розробки онлайн-магазину

Якщо ви підприємець чи підприємниця з
Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та водночас продовжуєте працювати на підконтрольній уряду України території чи
релокували бізнес у інші області в межах України:

до 20:00 13 серпня 2023 року заповнюйте анкету за посиланням https://forms.gle/hDg4FW7Ti8ayQobAA та отримайте підтримку у вигляді розробки онлайн-магазину для вашого бізнесу.

Діти з Гірської громади продовжують оздоровлюватися на заході країни

Відбувся черговий заїзд на оздоровлення дітей пільгових категорій Гірської міської територіальної громади.

10 хлопців і дівчат відправилися на 21-денний відпочинок до дитячого закладу санаторного типу лікувально-оздоровчого комплексу «Карпатські зорі».

Для них організоване з п’ятиразове харчування, робота різноманітних гуртків, передбачені заняття спортом, водні процедури, екскурсії, пізнавальні, розважальні та культурні заходи.

Організація літнього відпочинку стала можливою завдяки співпраці з територіальними громадами західної України.

163 ВПО отримали в обласній службі зайнятості ваучери на навчання

Зокрема, для перепідготовки за робітничими професіями «Водій автотранспортних засобів категорії С» та «Кухар» – два ваучера.

Для підвищення кваліфікації та спеціалізації – 32 ваучера. Із них сім ваучерів «Водій автотранспортних засобів категорії Д», чотири – «Водій автотранспортних засобів «категорій С, Е» та 21 ваучер за напрямом «Медсестринство».

До визволення Луганщини готуємося щодня, та важливо було відпрацювати усі можливі варіанти розвитку подій при деокупації, - Артем Лисогор провів відповідні командно-штабні навчання

«В кожної окремої структури свої завдання і вони мали час загодити спільні дії ще з осені, коли були звільнені перші села. Але це компактна за площею територія, тому і задіяна там достатня, але незначна за обсягом кількість сил та засобів. Під час навчань відпрацювали першочергові дії зі стабілізації ситуації на території двох громад, куди увійшли два міста і десятки сіл, де мешкають десятки тисяч людей», - підкреслив Артем Лисогор, коментуючи перебіг відповідних командно-штабних навчань Луганської обласної військової адміністрації.

#Вірю_в_ЗСУ Три танки Т-72, три склади з БК та три ворожі бліндажі знищені на Лимано-Куп’янському напрямку

За добу росіяни чотири рази намагалися штурмувати наші позиції на цій ділянці фронту. Зокрема, й в районі Новоселівського.

У боях ліквідовано 35 окупантів, 110 поранено.

Як поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, знищено три танки Т-72, гаубиці Д-20 та «Мста-Б», два міномети, два безпілотники «Орлан-10», три склади з боєприпасами, сім вантажівок та три ворожі бліндажі.

559 разів загарбники завдали удари різними типами артилерії та здійснили 16 авіаційних нальотів, використовуючи ударні гелікоптери та штурмову авіацію.

У Дніпрі Консультативно-діагностичний центр з Сєвєродонецька пропонує безкоштовно пройти відеоцистографію

У медичному закладі можна безоплатно пройти процедуру візуального огляду порожнини сечового міхура з відео(фото)фіксацією - відеоцистографією.

Покази: амбулаторні (оглядова: онкоскринінг, біопсія - за необхідністю взяття зразка тканини) та у стаціонарі (рясні домішки крові у сечі, необхідність стентування сечоводів під час відходження каменів, проведення інших маніпуляцій та оперативних втручань, уточнення діагнозу (біопсія)).

Усної заяви достатньо для дострокового голосування за межами так званої «лнр», до шкіл окупованої Луганщини надходять підручники історії рф з оновленими розділами за останні роки, жителі Красноріченської громади одержали гігієнічні набори

«Окупанти не припиняють спроб прорвати нашу оборону на кожному напрямку. Збільшилась й кількість авіаційних ударів. Від них, зокрема, вчора потерпала Білогорівка. «Гради» та ствольна артилерія росіян відпрацьовують уздовж усієї лінії фронту. Під вогонь потрапили Невське та села поряд, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.