Архів новин

24 августа 2023

Ще так багато героїв, про яких ми не знаємо. Тому ми маємо зробити все, щоб їх знали наші діти, - Марина Кошкіна

Акторка, яка стала волонтеркою, аби здійснювати мрії наших дітей. Допомагає військовим, їздить з гуманітаркою на деокуповані території, підтримує сім’ї внутрішньо переміщених осіб.

В День Незалежності поговорили із Мариною про дитинство на Луганщині, пошук «України» в собі та про ту Незалежність, в якій житимуть наші майбутні покоління.

- Ви народилися вже в Незалежній, суверенній Україні. Але чи завжди ви відчували це?

Артем Лисогор щодо реінтеграції територій Луганщини – 24 серпня, вечір (відео)

Артем Лисогор щодо реінтеграції територій Луганщини – 24 серпня, вечір:

- відносно окупованої минулоріч території нами покроково пропрацьовані всі стабілізаційні заходи, зокрема, це стосується колабораційної діяльності;

- обласному управлінню Національної поліції вдалося зберегти особовий склад, який готується працювати на деокупованих громадах. У профільному міністерстві розроблений відповідний алгоритм дій;

В День Незалежності провели спепогашення марки «Україна-мати» серед військових, поліцейських та волонтерів. Адже саме вони сьогодні стоять на захисті нашої Батьківщини, цінностей і права на свободу.

«Погашення марок воєнного часу вже стало гарною традицією. Нещодавно ми презентували «Винищувачів зла» і отримали F-16, до цього «Кримський міст – на біс», - і вже сьогодні наші розвідники здійснили першу спецоперацію в Криму. Далі очікуємо марку із чорною стрічкою на фото кремлівського царька та з Луганщиною під синьо-жовтими стягами – вони стануть пророчими», - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Зображене на марці «Україна - мати» обличчя демонструє те, що зараз є в кожному з нас - сміливість, суворість та впевненість.

День Незалежності зараз – це не про урочисті заходи, великі концерти та святкування. Сьогодні кожен день - про боротьбу

До Дня Незалежності вручили державні та обласні нагороди тим, хто мужньо тримає оборону.

Відзнакою Президента України «За оборону України» нагороджено: волонтерів Віктора Косенка та Юрія Скибу.

Обласні нагороди вручили нашим військовим, поліцейським і представникам благодійних організацій.

Допомагати, рятувати та захищати – вже стало для них буденною справою.

Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» отримала високоефективні дрони DJI Mavic 3 та прилад нічного бачення.

Перевозив особовий склад окупаційних військ і ремонтував їх техніку ‒ судитимуть жителя Сватівщини

Прокурори Сватівської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканця с. Нововодяне, який надавав допомогу окупаційним військам рф.

Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після початку повномасштабного російського вторгнення чоловік перевозив військовослужбовців збройних сил рф та незаконних збройних формувань так званих «л/днр». Також транспортував та розвантажував боєприпаси.

Заради кожного життя: Госпітальєри очима луганчанина

Нещодавно волонтер з Луганщини Юрій Широков повернувся з підготовчого тактично-медичного курсу під егідою добровольчого підрозділу «Госпітальєри». Курс для групи зайняв 10 насичених діб.
Організацією та інструктажем рекрутів займались досвідчені фронтові медики-добровольці, у яких за плечима досвід широкомасштабної війни та АТО/ООС на Донбасі.

Лише одна довідка для отримання статусу учасника бойових дій, - рішення Уряду

Процедура отримання статусу учасника бойових дій стала простішою – Кабінет Міністрів України підтримав розроблений Міноборони проект постанови про внесення змін до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій.

Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує набір школярів, студентів та аспірантів для участі в Онлайн школі EU Study Days-2023

Кінцева дата подачі заявок: 23:00, 29 серпня 2023 року.
Коли відбуватиметься навчання?
З 7 вересня до 15 жовтня 2023.
Хто може взяти участь?
• учні середніх шкіл, ліцеїв, гімназій, які здобувають середню освіту (9-11 класи);
• студенти останніх курсів бакалаврату та магістратури українських ЗВО денної форми навчання, аспіранти будь-якої форми навчання. Вік - до 25 років.
Що чекає на учасників?
• 10 навчальних модулів

Артем Лисогор звернувся до луганчан з нагоди Дня Незалежності України

Сьогодні слово Незалежність має особистий сенс для кожного українця.

Ми знаємо де її місце.
В батьківському домі. В рідному місті. У вільній країні.

Ми знаємо її ціну.
Вона вимірюється сиренами та вибухами. Розбитими будинками, школами та лікарнями. Втратами військових та цивільних. Сльозами вдів та матерів. Горем та болем.

Ми знаємо свій шлях до Незалежності.
Він в тисячоліттях боротьби. У згуртованості. У підтримці, силі та мужності. В окопах та бліндажах.

Привітання Президента Володимира Зеленського з нагоди Дня Незалежності України

Великий народе великої України, що відзначає сьогодні великий день – День Незалежності! Свято вільних людей. Свято сильних людей. Свято гідних. Свято рівних. Українців та українок. Усіх. В усій нашій державі.

Сьогодні ми відзначаємо 32-гу річницю нашої незалежності – незалежності України. Це цінність для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен. Бо ця боротьба за те, що важливо кожному. Це – незалежна Україна.

У великій війні немає маленьких справ. Немає непотрібних. Немає неважливих. Це стосується і людей, і дій, і слів.

Після так званих «перших виборів» на окупованій частині Луганщини мобілізують до 70 тис. осіб, перед виїздом до рф із дітьми Сєвєродонецька загарбники проводять виховні бесіди, відбито атаку ворога поблизу Новоєгорівки

«Періодично росіяни пробують прорватися через нашу оборону, але українські військові наносять їм значні уражання, що змушує ворога змінити попередні плани. Як от в районі Новоєгорівки, де в окупантів нічого не вийшло», – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Авіаційного удару противник завдав по Твердохлібовому, артилерійських – по Невському та Білогорівці.

На окупованій частині Луганщини готуються розгорнути чергову хвилю примусової мобілізації. Єдиний фактор, що стримує, – так звані «перші вибори», які відбудуться у вересні.