Архів новин

25 августа 2023

Завдання – максимальне наближення моменту, коли F-16 допоможуть нам тримати якнайдалі російських терористів – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Короткий звіт за цей день.

Усі домовленості, які ми привезли додому від наших партнерів, уже почали реалізовувати. Передусім літаки F-16. Завдання очевидні. Міжнародники – це максимальне розширення тренувальних місій. Військові – максимальне прискорення підготовки інфраструктури, відправлення пілотів, інженерів – повне забезпечення готовності України. І всі разом – максимальне наближення моменту, коли F-16 допоможуть нам тримати якнайдалі російських терористів.

Гігієнічні набори від МОМ одержали наші переселенці в Вінниці

Протягом тижня у місцевому хабі жителям Луганщини видано 624 продуктові набори, 12 упаковок дитячих підгузків, 71 продуктовий набір від благодійного фонду «Восток-SOS», 142 гігієнічних набори від Міжнародної організації з міграції.

49 ВПО звернулися до спеціаліста управління ЖКГ Рубіжанської міської військової адміністрації з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна.

Свої послуги луганчанам надавали також юрист і фахівець з питань зайнятості.

Медичними працівниками КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» за тиждень прийнято 80 осіб.

Учасники бойових дій можуть отримати гранти від 250 тис. до 1 млн гривень на старт або розвиток власного бізнесу

Передбачено надання грантів у розмірі:
- 250 тис. гривень: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
- 500 тис. гривень: для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
- 1 млн гривень: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП понад 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, щонайменше 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

У хабі в Одесі працює адміністратор ЦНАПу Лисичанської громади

Також із понеділка по середу з 10:00 до 14:00 там приймає юрист, з вівторка по п’ятницю – спеціаліст служби зайнятості, по середах – психіатр, по четвергах – психолог, по п’ятницях – сімейний лікар, юристи IRS, надає послуги перукар.

Представники Норвезької ради у справах біженців в Україні допомагають із безкоштовним поселенням ВПО у готелі на п’ять діб з харчуванням.

В Одеському національному економічному університеті переселенці з Луганщини можуть отримати ліжко-місце в у гуртожитку за 1200 гривень на місяць.

Оновлено перелік лікарських засобів та медвиробів, які підлягають реімбурсації

Відповідний наказ "Про затвердження Переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 10 серпня 2023 року" опубліковано на сайті МОЗ.

Він набуває чинності з 31 серпня 2023 року. Ознайомитися з документом можна за посиланням https://cutt.ly/BwhFSukp.

Завдяки розширенню програми реімбурсації пацієнти з діабетом І типу можуть отримувати тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові.

У Кропивницькому допомогу в хабі отримав ще 341 переселенець з нашого регіону

Упродовж тижня нашим ВПО там видано 341 продуктовий набір. Одяг собі обрали 286 мешканців Луганщини.

Для подальшої видачі сформовано ще 300 наборів.

Також першокласникам вручені 18 рюкзаків з павербанками від БФ «Безпечне майбутнє» та Кропивницького офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).
 

У хабі в Рівному запрацювала кімната для спортивних зустрічей ВПО

У Кремінському гуманітарному хабі міста Рівне відкрито кімнату з настільними іграми для дітей та дорослих.

Цю подію приурочили до Дня Незалежності України.

Перші змагання з шахів та шашок між земляками-переселенцями відбулися саме 24 серпня.

Адреса: м. Рівне, вул. Кавказька, 9А.

Тел.: 095 820 97 42.

Переселенці з Луганщини у Києві відновили власну справу майже з нуля

Переселенці з Луганщини Олена та Ігор відновили власну справу майже з нуля.

До початку повномасштабного вторгнення вони мали сімейний бізнес у Сєвєродонецьку — два салони оптики.

Один з них зруйнований і розграбований, продукцію з іншого вдалося вивезти.

Подружжя відкрило салон у Києві.

 

У прифронтових містах окупанти запровадили дистанційне навчання за відсутності інтернету та зв’язку, банківської інфраструктури не вистачає навіть на залишки населення в регіоні, росіяни другу добу атакують поблизу Новоєгорівки

«Намагаючись досягти успіху, ворог у ці дні штурмує південніше Сватового, а саме в районі Новоєгорівки. Відходить зі значними втратами і організовує чергову спробу навали, – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Посилено застосовують росіяни там й авіацію. Удари з неба були зафіксовані неподалік – поблизу Надії. Ще одним осередком стало Твердохлібове».

Невське та Білогорівку окупанти обстріляли з мінометів  артилерії різних калібрів та типів.