Архів новин

23 августа 2023

Боротьба за нашу Перемогу є прямою боротьбою за відновлення тієї Незалежності, яку ми не отримали в 1991 році, - Михайло Бублик

Журналіст, який намагався протистояти в рідному регіоні російській пропаганді десятки років. Був учасником «народного руху», а потім – «Революції Гідності». Як говорить сам, – «завжди знав, що я українець і мріяв про Незалежну Україну».

До Дня Незалежності України ми поспілкувалися з журналістом про шлях до нашої свободи, його ціну та впевненість у Перемозі.

Хліб та засоби гігієни доставлено у звільнені села Луганщини

Поліцейські Луганщини постійно допомагають місцевим мешканцям та щотижня доставляють їм гуманітарні вантажі, цікавляться їхніми нагальними потребами, а також фіксують воєнні злочини з боку рф.

Цього разу жителям Невського, Макіївки, Греківки та Новолюбівки поліцейські доставили хліб від Красноріченської територіальної громади та гігієнічні набори від Червоного хреста України.

Також вдалося на деякий час встановити Starlink, аби люди мали змогу подзвонити своїм рідним та близьким.
 

У Києві наші ВПО щочетверга можуть звернутися до офтальмолога

У місцевому хабі Лисичанської громади прийом для переселенців з Луганщини проводитиме лікар-офтальмолог.

Адреса: м. Київ, вул. М. Ушакова, 8А.

Щочетверга з 13:00 до 15:00.
 

Коли подавати документи на субсидію?

За житловою субсидією можна звернутися в будь-який місяць року, у разі виникнення потреби в державній підтримці у вашої родини.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону. Вона розраховується на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Із вересня в Запоріжжі та Обухові працюватимуть адміністратори лисичанського ЦНАПу

Із вересня на базі гуманітарних хабів в Запоріжжі й Обухові впроваджуються віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАПу з використанням мобільного кейсу.

Заявники, незалежно від їх місця реєстрації, можуть подати там повідомлення про пошкоджене або зруйноване власне нерухоме майно внаслідок військової агресії.

Уряд надаватиме роботодавцям компенсацію до 100,5 тис. грн за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Уряд компенсуватиме роботодавцям витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 22 серпня 2023 року.

Передбачається надання компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць:
- для осіб з інвалідністю І групи - до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат);
- для осіб з інвалідністю ІІ групи - до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).

Право стояти під синьо-жовтим ми виборюємо втратами та горем, – Артем Лисогор

Сьогодні луганчани підіймають український стяг не вдома. На наших золотих полях ворог залишив воронки від снарядів, а блакитний простір неба заполонили російські ракети.

370 ВПО проживає в столичному гуртожитку Європейського університету – прихистком опікується Лисичанська громада

Це переселенці з Луганщини, Донеччини, Херсонщини та Запоріжжя.

Ще в листопаді минулого року впродовж двох тижнів туди заселилися близько 250 осіб.

Університет надав типові договори, які підписує з адміністрацією вишу кожна людина, яка отримує там прихисток.

Переселенці сплачують у рівних долях за комунальні та послуги з утримання приміщення.

Український прапор є джерелом волі й незламності всіх воїнів, які борються за нашу землю – Президент на церемонії підняття Державного прапора

У День Державного прапора Президент України Володимир Зеленський узяв участь в урочистій церемонії підняття синьо-жовтого стяга.

Найбільший державний прапор країни підняли на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні» в Києві.

Під час церемонії пролунав Державний гімн України. Воїни роти почесної варти пройшли урочистим маршем.

Президент наголосив, що Державний прапор є не лише оберегом, а й гордістю нашої країни.

На Марківщині окупаційна влада залякує неможливістю звернутися до лікаря без паспорту рф, кількість боржників за комунальні послуги зростає на Новопсковщині, під вогнем артилерії ворога – вся лінія фронту

«На кожному напрямку, наступають там росіяни або проводять ротацію, вони не зменшують артилерійського тиску. Щодня під вогнем і Сватівщина, і Кремінщина, і Білогорівка. Більш цілеспрямовано противник застосовує авіацію. Так, учора він зосередився на Серебрянському лісництві, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. – У відповідь Сили оборони наносять окупантам великих втрат як в особовому складі, так і у техніці. На відновлення резервів їм потрібен значний час».

З нагоди Дня Державного Прапора України до луганчан звернувся Артем Лисогор

Шановні співвітчизники! Дорогі луганчани!

Сьогодні, у День Державного Прапора України, синьо-жовті стяги розвиваються в усіх країнах світу, де шанують демократичні цінності та підтримують нашу боротьбу за Незалежність.

Українці, де б вони не були, гордо несуть головний символ держави, демонструючи єдність та незламність духу нашого народу.