Архів новин

11 августа 2023

Робимо все, щоб Україна й надалі була гарантом продовольчої безпеки та мала доступ до світових ринків – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Звіт за цей день.

Ранок – селектор. Військові, розвідка, урядовці. Розмова під звуки роботи ППО на Київщині.

Доповіді командувачів, міністрів.

МВС – ситуація в регіонах, ліквідація наслідків російських ударів, робота ДСНС. Дякую всім українським рятувальникам!

Мінстратегпром – доповідь щодо виробництва снарядів і техніки в Україні. Збільшуємо обсяги. Постійно збільшуємо.

СБУ – вагома робота проти колаборантів. Дякую, хлопці!

Вдень провів РНБО щодо «воєнкомів». Буде ще засідання щодо ВЛК.

Склад обласної Ради з питань внутрішньо переміщених осіб буде оновлено

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2023 року «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб» вносяться зміни до положення та складу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Луганській обласній військовій адміністрації.

Рада є консультативно-дорадчим органом, який утворюється для участі у реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

Громади Старобільського району відзвітували Артему Лисогору про роботу у поточному році

Очільник Луганщини Артем Лисогор продовжує заслуховувати звіти начальників місцевих військових адміністрацій щодо відновлення діяльності державних структур, лікарень та переміщених навчальних закладів. А також підготовки до деокупації територій.

Сьогодні комісія розглянула стан справ у Старобільському районі.

Попри дефіцит управлінських кадрів – забезпеченість становить приблизно третину від потреби, місцеві військові адміністрації працюють у штатному режимі.

Продуктові і гігієнічні набори підготували переселенцям Луганщини у хабі на Одещині

За тиждень, що минув, там видали 465 продуктових та 185 гігієнічних наборів.
Для подальшої видачі сформовано ще 500 пакунків із продуктами.

Щодня в телефонному режимі надаються юридичні консультації працівником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Із понеділка по середу з 10:00 до 14:00 приймає юрист.

З вівторка по п’ятницю працюють представники Лисичанського та Сєверодонецького центрів зайнятості.

Спортсмени Луганського регіонального центру «Інваспорт» на відкритому чемпіонаті Київської області з шахів серед осіб з інвалідністю посіли друге та четверте місця

Данііл Коваленко та Єгор Блєднов взяли участь у відкритому чемпіонаті Київської області з шахів і шашок, який нещодавно відбувся в Обухові.

До змагань долучились близько 30 спортсменів, які були розподілені по відповідним нозологіям. Турнір проходив за коловою системою з контролем часу у 10 хвилин.

За підсумками Данііл Коваленко здобув срібну медаль, а Єгор Блєднов посів четверте місце.

Вітаємо!

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України запрацював електронний кабінет нотаріуса

Завдяки новому електронному інструменту нотаріуси мають можливість надсилати до Фонду звіти про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Скористатися послугою можуть нотаріуси, які авторизувалися на вебпорталі (https://www.pfu.gov.ua/) за кваліфікованим електронним підписом (КЕП).
 

Ми живемо в еру цифровізації, тому цей простір буде використовуватись для розвитку професійних навичок та творчості, – Артем Лисогор

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор взяв участь в урочистому відкритті мультифункціональної коворкінг-зони на базі шелтеру переселенців Луганщини в Дніпрі за фінансової підтримки EGAP Фонду «Східна Європа».

Це сучасний цифровий простір, обладнаний дев’ятьма ноутбуками, графічними планшетами, інноваційною ЗD лабораторією з робототехнікою та офісною технікою.

Щовівторка в Одесі надає адміністративні послуги ЦНАП м. Лисичанськ

На базі одеського хабу для ВПО з Луганщини ЦНАП м. Лисичанськ надає адміністративні послуги для жителів Лисичанської територіальної громади:

- видача витягу з реєстру територіальної громади;
- видача довідки про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;
- зняття з реєстрації місця проживання особи у зв’язку зі смертю;
- видача «Єдиного квитка»;
- видача довідки про перебування на квартирному обліку;
- реєстрація повідомлення про пошкоджене або зруйноване власне нерухоме майно внаслідок військової агресії.

Щовівторка у Сумах ВПО Луганщини зможуть отримати консультації щодо порядку подачі заяв про знищене росіянами житло

Щовівторка у координаційному центрі Щастинської громади буде приймати головний спеціаліст відділу ЖКГ Троїцької селищної військової адміністрації, який надаватиме консультації стосовно порядку подачі заяв про пошкоджене/знищене житло, а також про порядок отримання компенсації.

Прийом буде вестися щовівторка з 10:00 до 14:00 за адресою:

м. Суми, вул. Магістратська, б. 29, каб. 2.
 

Жителі звільнених Макіївки та Греківки одержали пенсії та кошти міжнародної допомоги, – Артем Лисогор

«Коли дозволяє безпекова ситуація, разом із Красноріченською військовою адміністрацією організовуємо видачу пенсій мешканцям деокупованих населених пунктів Луганщини. Долучаємо й обласний Пенсійний фонд, й регіональну філію «Укрпошти». Літні люди отримували ці кошти через «Укрпошту», тож після початку повномасштабного вторгнення гроші накопичувалися на рахунках установи. Цього тижня відповідними виплатами забезпечили сімох людей з Макіївки, трьом із них видали пенсію одразу за 18 місяців», – підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено сучасну російську станцію РЕБ «Пєроєд», яка призначена для боротьби з дронами-камікадзе

Про це 11 серпня зранку поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти завдали 502 удари з артилерії та 15 авіаційних.

Під час відбиття п’ятьох атак ворога ліквідовано 21 окупанта, поранено 91, двоє потрапили в полон.

Знищено два російські танки, три гармати, самохідну гармату 2С7 «Піон», самохідний міномет «Тюльпан», безпілотник «Орлан-10», два дрони-камікадзе «Ланцет», три польові склади з боєприпасами та новітню станцію РЕБ «Пєроєд», яка призначена для боротьби з дронами-камікадзе.

У колоніях так званої «лнр» почалася примусова підготовка до відправлення ув’язнених на фронт, за відсутності грошей у Рубіжному вкрай ускладнили прийом документів за зруйноване майно, в районі Надії та Новоселівського спробували просунутися росіяни

«Окупанти тиснуть повсюди. Не спиняє їх навіть значний обсяг власних втрат в особовому складі – додають резерви і продовжують. Учора вони мали наміри знайти наші слабкі місця поблизу Надії та південніше Новоселівського. Обидва населені пункти розташовані на Сватівщині. Але Сили оборони зупинили ці спроби ворога», – повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Посилюють загарбники й вплив з неба, додає він: росіяни нанесли авіаційні удари поблизу Макіївки, Невського, Білогорівки. Артилерійських обстрілів противника зазнали Невське та Білогорівка.