Архів новин

12 августа 2023

Важливо, щоб кожного тижня Росія бачила нову міжнародну активність на підтримку України – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Є в нас іще один результат у роботі з партнерами для безпекових гарантій – Греція приєдналася до декларації «Великої сімки» щодо гарантій для України. Це вже 14-та країна.

Окрім Греції, приєдналися Бельгія, Чехія, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія та Швеція. Я дякую кожній державі!

Цього тижня переселенці з Луганщини отримали в хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі понад 700 продуктових наборів

ВПО з нашого регіону, які зареєстровані в хабі Сєвєродонецької міської військової адміністрації у Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К), надали 703 продуктових набори та 97 пакунків підгузок. Одяг собі обрали 167 переселенців.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) видано шість сімейних гігієнічних наборів та два пакунки підгузок. Очікується підвезення продуктів.

Інформація про діяльність хабів громади:

Сміливі, мужні, талановиті та річуші : відзначили активну молодь Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор відзначив активних представників молоді Луганщини. Вручив грамоти та подяки. "Ви ті, ким ми завжди пишаємося. Кожен має безмежні можливості: ви розумні, мужні, активні та талановиті. Попри війну ви залишаєтеся в Україні. Ви не боїтеся і мужньо робите вибір бути тут і зараз. Ви стоїте на передовій і захищаєте своє. Займаєтеся волонтерством. Піклуєтеся про тих, хто слабший, кому важче. Представляєте своїми досягненнями країну на міжнародній арені. Навчаєтеся та працюєте.

Кремінська громада отримала пересувну амбулаторію, яка працюватиме на деокупованій території

Це мобільна амбулаторія, в якій можуть надавати послуги терапевт, кардіолог, хірург, гінеколог, стоматолог.

Там буде встановлене все необхідне обладнання.

Поки мобільна поліклініка знаходитиметься у Дніпрі. В ній отримуватимуть медичні послуги внутрішньо переміщені особи Луганщини, які відвідують Кремінський гуманітарний хаб.

Амбулаторію одержано у рамках меморандуму про співпрацю між КНП «Кремінська багатопрофільна лікарня» та Львівською міською громадською організацією «Ротарі Клуб «Львів Інтернешнл», та в межах гранту Фундації Ротарі.
 

Як подати документи до профтеху офлайн

1️. Потрібно обрати до п'яти закладів, у які бажаєте вступити.
2️. Підготувати паперові копії документів: шість фото 3х4, медичну довідку, документи про освіту, документи на пільги (якщо маєш), паспорт або ID.
3️. Занести документи до приймальної комісії в години роботи.

Обрати свій профтех можна у реєстрі ЄДЕБО: bit.ly/3Yplmtz
 

#Вірю_в_ЗСУ Два ворожі танки Т-72 знищені на Лимано-Куп’янському напрямку минулої доби

А також три бронеавтомобілі, гаубиця Д-30, міномет, два безпілотники і командно-спостережний пункт роти, – поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Вісім разів росіяни намагалися атакувати там наші позиції. 328 ударів нанесли вони з реактивної та ствольної артилерії.

Бойові гелікоптери та штурмова авіація противника здійснили 10 нальотів.

Ліквідовано 69 окупантів, поранено – 97.

Майже 800 мільйонів гривень вже перераховано жителям Луганщини на виплату серпневих пенсій

Станом на 11 серпня мешканцям нашого регіону вже профінансовано 796,70 млн гривень пенсійних виплат.

Зокрема 792,67 млн гривень - через уповноважені банки, 26,67 тис. гривень - через АТ «Укрпошта».

Також 34,58 млн гривень спрямовано на соціальні страхові виплати, в т. ч. 543,85 тис. гривень - на оплату лікарняних.

3,31 млн гривень нараховано на виплату житлових субсидій та пільг.
 

«Бажаю руху до Перемоги і відновлення нашого стабільного та яскравого життя. Здолаємо ворога і відбудуємо Луганщину!» - очільник регіону Артем Лисогор привітав із Днем молоді

Сьогодні на плечах молодих хлопців та дівчат лежить велика відповідальність.

Саме молодь – рушій та будівник майбутнього України. Молоді луганчани впевнено стоять на шляху до нашої Перемоги. В окопах, в броні, в госпіталях та лікарнях, у центрах допомоги та гуманітарних хабах, в школах та на міжнародній арені!

Луганщині є ким пишатися!

Дякую кожному, хто відстоює права та свободу, хто щодня допомагає та розвиває нашу Україну на всіх фронтах, хто наближає Перемогу з кожним днем.

Із Днем молоді!
 

Начальник Луганської обласної

Мультифункціональну коворкінг-зону облаштували на базі шелтеру переселенців Луганщини в Дніпрі (відео)

Це сучасний цифровий простір, обладнаний дев’ятьма ноутбуками, графічними планшетами, інноваційною ЗD лабораторією з робототехнікою та офісною технікою.

Також тут мають проводити безкоштовні ІТ-курси як для дітей, так і для дорослих. Коворкінг має стати креативним простором, де проходитимуть освітні заходи, тренінги та інші активності.

На базі інноваційного майданчика діти підвищують рівень комп’ютерної та цифрової грамотності: вивчають базові комп’ютерні програми, вдосконалюють навички з друку тексту, отримують  допомогу в навчанні в загальноосвітній школі.

 

#Немаленькі_люди: Я не можу відректись від Батьківщини, – Валентин «Luga Style Beatz» Блях

Життя цієї молодої людини схоже на історію про кожного з луганчан. Так само воно наповнене болем втрати рідної домівки, зрадою від найближчих людей та непереборним бажанням повернутись.

Ця історія про нього, про мене та про кожного з нас, для кого війна розпочалась дев'ять років тому.

Цю розповідь ми присвячуємо Дню молоді. Наш співрозмовник талановитий, амбітний та запальний – риси притаманні молоді по всьому світу.

Валентин Блях, засновник проєкту Luga Style Beatz, який нещодавно презентував запальний трек «Вільний Донбас».

До шкіл поблизу кордонів з рф окупанти не дозволяють місцевим навіть наближатися, вчителів із так званої «лнр» збиратимуть на форумі патріотичного виховання, Невське – під авіаційним вогнем

«Зважаючи на підтягнуті росіянами резерви, українські військові посилили вогневий плив на нашій ділянці фронту. Ворог має перевагу в силах і засобах, але вибудована нашими хлопцями ефективна система оборони не дає окупантам просунутися далі», – наголосив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Загарбники не зменшують тиску з повітря, вкотре обстрілявши Невське та Білогорівку. Артилерійських обстрілів противника зазнали Невське, Діброва, Білогорівка.