Архів новин

27 августа 2023

Протягом тижня будуть рішення, які дадуть нам змогу ще посилити наших воїнів – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Після завершення цього тижня – іще одного тижня нашої української сили – час підбити підсумки. Підсумки нашої з вами вдячності. Тим українцям і українкам, які за минулі сім днів відзначилися найбільше в захисті життя та України. Наші воїни, наші рятувальники.

Солдат Ярослав Бевз – воїн 47-ї окремої механізованої бригади. Один із перших у складі штурмової групи зайшов та закріпився в Роботиному на Запоріжжі. Саме він повернув український прапор на розбиту росіянами школу в цьому селі. Дякую, Ярославе!

Від Міжнародного комітету порятунку та Міжнародної організації з міграції одержували допомогу луганчани в хабах Попаснянської громади

Так, у Харкові, завдяки співпраці з Міжнародним комітетом порятунку, 72 внутрішньо переміщеним особам з дітьми видано гігієнічні набори та підгузки.

Також нашим переселенцям надано 405 продуктових наборів. 13 осіб категорії 60 + та чотири дитини отримали термобілизну. Одяг – 25 ВПО.

Жителів Луганщини приймали психолог, спеціаліст пенсійного фонду, невропатолог.

До працівника ЦНАПу зверталися стосовно пошкодженого майна, отримання витягу з реєстру територіальної громади, реєстрації місця проживання новонародженої дитини тощо.

Олександр Дмитриєнко здобув дві золотих і одну бронзову медалі на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед спортсменів з порушенням слуху

Спортсмен Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю Олександр Дмитриєнко здобув дві золотих і одну бронзову медалі на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед спортсменів з порушенням слуху, який зараз проходить у Польщі.

Два перших місця він виборов у естафетах 4х100 метрів та 4х400 метрів, а в забігу на 200 метрів з результатом 21,64 Олександр став третім.

Зазначимо, що в забігу на 200 метрів Олександр покращив свій особистий результат на 30 сотих секунди - з 21,94 до 21,64.

У хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі нашим переселенцям надано ще понад 700 продуктових наборів

Упродовж тижня ВПО з Луганської області, які зареєстровані в хабі Сєвєродонецької міської військової адміністрації у Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К), отримали 728 продуктових наборів.

Пакунків підгузок видали для 205 ВПО, комплектів для немовлят (до трьох місяців) - 15.

Одяг обрали собі та рідним 73 мешканці Луганщини.
 

Субсидія “в один клік”: подаємо спрощену заяву на житлову субсидію

В Україні впроваджується експериментальний проєкт, який дає можливість максимально полегшити процедуру звернення громадян за житловою субсидією (постанова Уряду від 13.06.2023 № 601 “Про реалізацію експериментального проекту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

Українські підприємці зможуть взяти участь у тренінговому курсі в ЄС

Він відбудеться восени 2023 року для малих та середніх підприємців.

Відповідний конкурс оголосили в межах програми EU4Business за спільного фінансування ЄС та Уряду Німеччини.

Його мета – поділитися досвідом управління з керівниками українських компаній, які нещодавно розпочали свою діяльність. Учасники курсу спостерігатимуть і вивчатимуть процеси, організовані на сталих підприємствах у країнах ЄС.

Взяти участь у програмі можуть підприємці, які:

• представляють молодий бізнес, зареєстрований в Україні протягом останніх 5 років;

#Вірю_в_ЗСУ Поблизу Новоєгорівки відбито десять ворожих штурмів

За добу противник здійснив 620 артилерійських обстрілів по позиціях наших захисників та завдав 15 ударів з повітря на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Поблизу Новоєгорівки Сили оборони відбили ще 10 штурмів росіян.

Втрати російсько-окупаційної армії склали 117 осіб.

Також загарбники недорахувалися на цій ділянці фронту двох танків, двох БМД, комплексу дальнього візуального спостереження «Муром-М» та польового складу з боєприпасами, - повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Ще 29 дітей з Луганщини, які зараз перебувають на Прикарпатті, отримали шкільні набори

Завдяки співпраці хабу в Івано-Франківській області з Міжнародною гуманітарною організацією Corus International юним луганчанам надані набори шкільного приладдя.

Протягом цього тижня їх одержали ще 29 дітей.

Більше 20 осіб проконсультували лікарі, які також видавали окуляри та медичні препарати.

До сімейних лікарів можна було звернутися і в телефонному режимі.

Адреса: м. Івано-Франківськ, вул. В'ячеслава Чорновола, 128.

Графік роботи: вівторок - субота з 10:00 до 15:00.

Телефон: +380 99 016 17 24.

У хабі в Харкові наші ВПО можуть звернутися до психолога, лікаря, перукаря, спеціаліста Служби у справах дітей

Крім того, цього тижня в Нижньодуванському гуманітарному штабі в м. Харків видано 194 набори державної гуманітарної допомоги, 218 пакунків продуктів харчування та засобів гігієни від БО «БФ «Восток-SOS».

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, 38.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон 068 790 56 32.
 

Влітку не робили – окупанти обіцяють відновлення показових ремонтів ближче до зими, впевненість в результаті – день голосування на так званих «перших» виборах скоротили на третину, біля Новоєгорівки загарбники атакують і з землі, і з повітря

«Наземні наступи в районі Новоєгорівки окупанти підтримують авіацією. Також штурмова та тактична авіація ворога вчора застосовувалася поблизу Білогорівки та Твердохлібового. Але, попри значний тиск, українські захисники стримують ці нескінчені спроби росіян прорвати східний фронт», – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Артилерійських обстрілів з боку противника зазнали Кремінна, Кузьмине, Білогорівка, Кармазинівка, Невське, Червонопопівка, Діброва.