Архів новин

20 августа 2023

Більше тисячі посилок із продуктами харчування цього тижня жителі регіону отримали від хабів Попаснянської громади

А саме, через відділення АТ «Укрпошта» хабом в Черкасах оформлено відправку 1015 посилок. Також нашим ВПО у цьому місті видано 524 продуктових набори. Одяг отримали 109 осіб. Приймали юрист, психолог, представники пенсійного фонду і служби зайнятості. Медична сестра видавала ліки та окуляри, виписувала рецепти за програмою «Доступні ліки». Можна було звернутися до фтизіатра. У Харкові продукти харчування одержали 470 внутрішньо переміщених осіб. У хабі були наявні термобілизна й інший одяг.

У хабі Нижньої Дуванки в Києві розпочали видачу гігієнічних наборів від МОМ

Від Міжнародної організації з міграції до хабу надійшли гігієнічні набори. Допомога розподіляється серед внутрішньо переміщених родин з Луганської області по мірі ресурсів.

Видача здійснюється по заздалегідь сформованими списками, згідно з черговістю реєстрації у загальній базі.

Про дату отримання і перелік необхідних документів має повідомити працівник штабу, зателефонувавши окремо кожному ВПО зі списку. Адреса гумцентру: м. Київ, вул. Поліська, 14.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00. Телефони центру: 093 8150902, 066 9443586.

Чи мають право на субсидію ВПО?

Так, внутрішньо переміщена особа, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні без укладення договору оренди, може отримувати субсидію.

У такому випадку до заяви про призначення субсидії необхідно додати документи, що підтверджують проживання за фактичною адресою домогосподарства (довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи).

Як отримати посвідчення особи на повернення в Україну

Посвідчення особи на повернення в Україну оформлюється громадянам України, а також особам, визнаним Україною особами без громадянства, або особами без громадянства, які постійно проживають в Україні, що примусово переміщені на територію держави, визнаної Україною державою-агресором або державою окупантом, на ім’я яких із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру оформлено паспорт громадянина у формі картки або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, посвідку на постійне проживання, або посвідку на тимчасове проживання, або стосовно яких прийнято рішення про в

У хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі за тиждень видано більше 600 продуктових наборів

Із 14 по 18 серпня переселенці з Луганської області, які зареєстровані в гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військової адміністрації у Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К), одержали 636 продуктових наборів.

173 ВПО видані пакунки підгузок.

Одяг собі та рідним обрали 116 мешканців Луганщини.
 

Шкільні набори одержали діти з Луганщини, що знайшли прихисток на Івано-Франківщині

На цьому тижні у Координаційному центрі для ВПО з Луганщини в Івано-Франківській області розпочалась видача шкільних наборів для дітей.

Шкільне приладдя надійшло від Міжнародної гуманітарної організації Corus International. Наразі набори отримали 94 дитини.

Із понеділка по суботу у Франківському хабі консультативна допомога надана більше 110 особам - від юриста БФ «Право на захист», фахівців пенсійного фонду та служби зайнятості.

Золоту медаль здобув представник Луганщини в складі команди стрибунів у воду на першості Європи серед юніорів

Збірна України зі стрибків у воду розпочала чемпіонат Європи серед юніорів із золотом.

Представник нашої області Данило Аванесов разом із Кирилом Азаровим, Каріною Глижіною, Марком Гриценком стали кращими у змаганні змішаних команд.

Українці набрали 377.10 бали, випередивши на 22.2 пункти збірну Німеччини. До трійки найкращих також потрапили іспанці (310.90).

Континентальна першість зі стрибків у воду серед юніорів у місті Рієка (Хорватія) триватиме до 25 серпня.

У старих районах Сєвєродонецька за відсутності дахів руйнуються будинки, в Лисичанську оголошений ще в березні перерахунок пенсій обіцяють провести в наступному році, села на лінії фронту потерпають від авіації та артилерії

«Готуючись до наступів, росіяни можуть вести артпідготовку по декілька днів. Обстріли населених пунктів, що розташовані поблизу лінії зіткнення, вони не припиняють ні на добу навіть за відсутності достатнього резерву для штурму на певному напрямку. У Невському вже давно забули, що таке одна-дві години тиші. По Білогорівці вчора ворог відкривав вогонь і з артилерії, і з авіації. Удари з літаків завдані й по Серебрянському лісництву, де наші хлопці теж тримають оборону», - наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Крок за кроком наближаємося до того, щоб шведські літаки «Гріпен» з’явилися в нашому небі – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Сьогодні весь день працюємо у Швеції, зараз завершуємо день у Стокгольмі. Зброя для наших воїнів – це головне. Є результати, і це дуже потрібні результати.

Броньована техніка – СV90, класні машини. Саме те, що потрібно на фронті. Не лише постачання від партнерів – хоча і його прискорюємо, – але й виробництво в Україні. Наше виробництво. Нове виробництво. Є домовленість зі Швецією про виготовлення СV90 в нашій державі. Все потужне, що служить нам зараз, ми маємо локалізувати та виробляти. Так і зробимо.