Архів новин

26 августа 2023

Справжня міцність є лише в тих держав, які вміють захищати власне небо та шанують власну авіацію – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Уже 30 років в останню суботу серпня своє професійне свято відзначають працівники, працівниці української авіації – і військової, і цивільної.

Пілоти, інженери, усі, хто в авіагалузі, в авіавиробництві, в авіатранспорті. Усі, хто робить Україну однією з міцних країн. Бо справжня міцність є лише в тих держав, які вміють захищати власне небо, шанують власну авіацію.

Сімейні набори гігієни від МОМ наші ВПО могли одержати у хабі Гірської громади в Києві

Також там тривала видача термобілизни, відвідувачам надавали психологічну допомогу, консультували спеціаліст обласного центру зайнятості, лікар та юрист.

У Богданівці працівники ЦНАПу приймали повідомлення про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна.

Крім продуктів харчування наші земляки отримували допомогу медичної сестри та фахівця з питань зайнятості.

Наталія Олійник здобула срібну нагороду на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Спортсменка Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю Наталія Олійник здобула срібну медаль в категорії до 86 кг на чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату, який зараз триває у місті Дубаї.

Своїм виступом Наталія встановила одразу три рекорди Європи – 145, 149 і 153 кг.

Перше місце посіла спортсменка з Китаю з результатом 154 кг, третє - представниця Нігерії (152 кг).

Наступний виступ у Наталії відбудеться 30 серпня.

Тренує її заслужений тренер України Андрій Івженко. Вітаємо!

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 17 серпня 2023 року № 224 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Вказаний Перелік був затверджений у грудні 2022 року та періодично оновлюється.

Зміни до нього вносяться за погодженням із Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

У 16 хабах можна звернутися до спеціалістів з питань зайнятості

Фахівці надають там інформацію про зміни у законодавстві, переваги взаємодії зі службою зайнятості, а саме індивідуальний рекрутинговий підхід у напрямку вирішення питання працевлаштування; умови реєстрації в центрі зайнятості, розмір виплат матеріальної допомоги по безробіттю, професійне навчання, отримання ваучерів та дистанційні форми взаємодії з клієнтами.

Графіки роботи представників центрів зайнятості за адресами:

м. Вінниця:
- вул. Праведників світу, 43-б. Консультації щосереди з 10:00 до 15:00.

Постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися на "гарячу лінію" 1547

Якщо ви, ваші близькі чи знайомі постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей — звертайтеся за допомогою на "гарячу лінію" 1547. За цим номером можна отримати конфіденційну консультацію та допомогу.

"Гаряча лінія" забезпечує ефективне реагування на кожне звернення людям, які опинилася в біді. Окрім інформаційної, юридичної та психологічної консультації, фахівці можуть перенаправити звернення до інших органів державної влади, викликати поліцію або швидку допомогу у разі необхідності.

Українці, що тимчасово перебувають за кордоном, можуть отримувати пенсії та допомоги міжнародними поштовими переказами «Укрпошти»

Зважаючи, на те, що значна кількість громадян України – через військову агресію російської федерації – перебувають за кордоном, Уряд створив можливість отримання пенсій та грошових допомог за допомогою міжнародних поштових переказів АТ «Укрпошта».

Оскільки певна частина пенсіонерів не мали і не мають відкритих рахунків в банках та отримували виплати в Україні через Укрпошту, можливість отримувати пенсію поштовим переказом за кордоном стане виходом з проблемної ситуації.

Зараз проект охоплює тих пенсіонерів, що знаходяться у Польщі, але згодом розшириться й на інші країни.

Майже 1,7 млрд гривень перераховано пенсіонерам Луганщини у серпні - виплати завершено

Станом на 25 серпня завершено фінансування пенсій за серпень.

На виплати жителям Луганської області спрямовано 1,69 млрд гривень.

Соціальні страхові виплати здійснено на 36,35 млн гривень, в т.ч. 1,17 млн гривень - на оплату лікарняних.

На виплату житлових субсидій та пільг перераховано 19,62 млн гривень.
 

Захисники Луганщини нагороджені обласними відзнаками

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов вручив обласні відзнаки бійцям Національної гвардії, які виконували завдання безпосередньо на лінії фронту.

За мужність, відвагу та самовідданість, виявлені під час виконання бойових завдань, їх нагороджено знаком пошани «Захиснику Луганщини», почесною відзнакою «За розвиток регіону», Почесними грамотами та Листами подяки облдержадміністрації.

У Броварах для переселенців із Луганщини відкриють хаб

Його діяльністю опікуватиметься Сватівська міська військова адміністрація.

У приміщенні біля стадіону «Спартак» надаватимуть допомогу ВПО з Луганської області, яких у Броварській громаді близько 3800.

В одному крилі вже підведено водопостачання, зроблено водовідведення, облаштовано вбиральню.

Благодійники, аграрії зі Сватівщини, надали матеріальну підтримку, місцеві волонтери подбали про холодильники, стільці, мікрохвильовки, чайники, комп'ютери, ноутбук тощо.

Представник Луганщини здобув друге для себе і третє для регіону золото чемпіонату Європи зі стрибків у воду серед юніорів

Данило Аванесов у стрибках з вишки серед вікової групи А набрав суму у 556.20 бали, що дало змогу йому посісти перше місце.

Ще один представник нашого регіону у фіналі, Владислав Клімко, завершив змагання з 10-м результатом (418.80).

Ця медаль Данила стала ювілейною, 10-ю, для збірної України на цій першості і третьою найвищою нагородою для Луганщини.

Нагадаємо, що в неділю відзначилися представниці нашого регіону Діана Шевченко та Аліса Мєшкова, які здобули перше місце у синхронних стрибках з вишки.

Дебютантки турніру за свій виступ набрали 245.13 балів.

Окупанти змушують сєвєродончан встановлювати систему опалення за власний рахунок, у Рубіжному навіть не обіцяють надати вікна у пошкоджені будинки, поблизу Новоєгорівки росіяни продовжують навалу

«Вже три доби ворог майже безперервно намагається рухатися в бік Новоєгорівки. Наші захисники відбивають всі ці спроби противника, завдають йому втрат в особовому складі та техніці. Втім, росіяни не спиняють тиску на цій ділянці фронту. Також вони активізувалися в районі Білогорівки», - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор 26 серпня зранку.

Артилерійський вогонь загарбники відкривали по Невському, Білогорівці, Надії, Твердохлібовому.

Авіаційних ударів завдано по районах Твердохлібового та Макіївки.