Архів новин

14 августа 2023

Хто не б’ється на передовій, той має допомагати битися – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні від самого ранку – у Донецькій області, у розташуваннях наших бойових бригад. 3-тя і 5-та окремі штурмові, «Вісімдесятка» ДШВ, 57-ма окрема мотопіхотна, 22-га і 24-та окремі механізовані, 26-та окрема артилерійська бригада, 92-га окрема механізована… Мав честь нагородити найкращих, подякувати всім – кожній бригаді за хоробрість, відвагу, результати заради України. Разом з генералом Богомоловим, командувачем ОТУ «Соледар», поспілкувалися з командирами бригад і батальйонів – тими, хто в боях, – про їхні фронтові потреби.

15 серпня у Львові наших переселенців прийматимуть лікарі

У вівторок, 15 серпня, у приміщенні львівського гуманітарного хабу Старобільської МВА працюватиме мобільна медична бригада в складі лікаря, медсестри, психолога, соціального працівника.

Прийом спеціалістами здійснюватиметься з 11:00 до 15:00.

У відвідувачів буде можливість зробити кардіограму, за рекомендацією – аналіз крові на гемоглобін, вміст цукру (для чого напередодні варто утриматися від прийому їжі мінімум за дві години), отримати ліки за наявності. Також лікарі проводитимуть огляд.

Запрошуємо долучитися до Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді

Конкурс ініційовано Національним агентством України з питань державної служби та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. Партнерами у проведенні конкурсу цього року є ООН Жінки в Україні, Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні, Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Спілка молодих державних службовців України», Проєкт DECIDE, Проєкт Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІІ».

Майже 1000 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу в хабах при Гірській громаді упродовж тижня

У Київському хабі тривала видача сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції та термобілизни. Відвідувачі отримували психологічну допомогу, консультації співробітників обласного центру зайнятості та благодійного фонду «Право на захист».

У Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, наші земляки одержували підгузки та продуктові набори. Також надавалася допомога медичної сестри, фахівця з питань зайнятості. Вчителі проводили заняття з учнями.

Молодь Луганщини може долучитися до проєкту обмінів ВідНОВА:UA

Мінмолодьспортом спільно з партнерами у 2023 році продовжено роботу щодо реалізації Національної програми залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA, мета якої сприяння процесам залучення молоді до відновлення України та нормалізації життя у громадах, що постраждали від війни проти росії.

Програма здійснюється шляхом молодіжних обмінів, які залучатимуть молодь з різних областей України.

Діти з Гірської громади відправились на відпочинок до Польщі

З ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації відповідні домовленості були досягнуті з керівництвом Любленського воєводства Республіки Польща.

Перший заїзд відбувся 11 серпня. Відпочивати поїхали семеро дітей Гірської громади у віковій категорії від 9 до 14 років включно.

Польська сторона покриває витрати на проживання, харчування, проведення пізнавальних, розважальних та культурних заходів.

#Вірю_в_ЗСУ На Лимано-Куп’янському напрямку знищено чотири БМП-1, які раніше росіяни зняли з озброєння

Ворог стягує на зазначену ділянку фронту резерви. Для спроб прориву нашої оборони долучає напівкримінальний елемент, що входить до складу штурмових підрозділів «Шторм зед», активно використовує десантні підрозділи.

За цю добу росіяни нанесли 521 удар артилерією різних калібрів та типів, а також мінометами.

Вони здійснили сім авіаційних нальотів. А загалом на цьому напрямку упродовж доби відбувається від 10 до 20 ударів з неба від загарбників.

Медзакладу зі Старобільська передали автомобіль «швидкої» допомоги від Польщі

Наші польські партнери надали для потреб КНП «Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги» карету «швидкої» медичної допомоги, заповнену обладнанням, яке допоможе рятувати життя пацієнтам.

Про передачу спеціалізованого транспорту сторони домовилися ще 14 липня, коли очільник Луганщини Артем Лисогор у Львові зустрівся з делегацією Люблінського воєводства Республіки Польща – Маршалком воєводства Ярославом Ставярським та Віцемаршалком Збігнєвом Войцеховським.

Наразі автомобіль вже знаходиться у релокованому медичному закладі.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 14 серпня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 14 серпня, ранок:

- ворог дуже активізувався на Луганському напрямку, але наші хлопці тримають удар;

- у 18 регіонах України розташовані 34 гуманітарні хаби для переселенців Луганщини, де люди отримують необхідну підтримку;

- по областях ми маємо 185 тисяч зареєстрованих ВПО з Луганщини, ще близько 50 тисяч виїхали за кордон. Дякую всім громадам, які прийняли наших жителів;

У Сєвєродонецьку окупанти влаштували рейди серед підприємців на наявність реєстрації рф, сміття не прибирають – у так званій «лнр» 1,5 роки очікують на централізовану поставку контейнерів та сміттєвозів, росіяни атакували поблизу Андріївки

«Окупанти спробували йди вперед на Сватівщині, наступаючи на Андріївку. Однак ці їхні спроби були зупинені Силами оборони. Не зменшує ворог й навали з повітря – учора бив по Білогорівці. Крім того, наша ділянка фронту найбільше серед усіх страждає від артилерійських обстрілів загарбників, які випускають там по 400-600 снарядів на добу – під черговими ударами опинилися Діброва з Білогорівкою», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.