Архів новин

07 августа 2023

Кожен, хто бере окупантів у полон на фронті, пришвидшує свободу для українців – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, українки!

Зараз триває рятувальна операція в Покровську Донецької області. Після російських ракетних ударів. Ракети «Іскандер» проти звичайних житлових будинків. Усі наші служби працюють на місці.

На жаль, є жертви. Є поранені, є загиблі. Мої співчуття рідним і близьким... Від повторного ракетного удару, на жаль, є загиблий серед співробітників ДСНС. Полковник Андрій Омельченко, заступник начальника ГУ ДСНС у Донецькій області. Вічна пам’ять…

На Луганщині нацгвардієць одного з підрозділів Північного об’єднання збив два ворожих дрони

Вчора, перебуваючи в окопі, старший солдат на псевдо Хайтауер побачив, що до їхніх позицій наближаються ворожі дрони.

Він відкрив вогонь з кулемета та збив один з них ще до того, як той підлетів та мав здійснити скид закріпленої гранати.

Другий дрон також наблизився до окопу наших бійців, однак зачепився поруч. У ньому було два боєприпаси типу ВОГ-25.

Щоб уникнути зайвих ризиків розриву боєприпасів, гвардієць швидко зреагував і, зрізавши їх ножем, кинув у бік противника.
 

Шість медалей на двох - велоспортсмени Луганщини завершили виступ у чемпіонаті України

У Чернівцях завершилися чемпіонати України в багатоденній гонці, на короткому крузі та в індивідуальній гонці на час вгору з велосипедного спорту "маунтенбайк".

Майстер спорту України міжнародного класу Катерина Набережна посіла перше місце в індивідуальній гонці на час вгору, друге - в багатоденній гонці, друге - на короткому крузі.

Кандидат у майстри спорту України Данило Сурженко здобув друге місце в індивідуальній гонці на час вгору, друге - в багатоденній гонці, третє - на короткому крузі.

Підготував спортсменів Сергій Воронін.

Вітаємо!
 

Послуги обласної служби зайнятості доступні онлайн – спрощено процедуру реєстрації

Луганська обласна служба зайнятості допоможе жителям регіону з пошуком роботи або зі зміною роду діяльності та місця працевлаштування.

Спрощена процедура реєстрації дозволяє отримувати відповідні послуги онлайн.

Пропонується не тільки підбір вакансій за вашим профілем та бажанням по всій території України, але й можливість отримати допомогу по безробіттю.

Звертайтеся до фахівців центру зайнятості за номерами «гарячих ліній»: 098-875-48-95, 099-491-20-86 або перейдіть за посиланням http://surl.li/invaz

Подати документи на оформлення пільги можна online – через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України

Перед тим, як приступити до подання заяви підготуйте скановані копії необхідних документів, зроблені з оригіналів.

Заходьте на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/) та авторизуйтеся за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

В особистому кабінеті на панелі зліва в розділі “Комунікації з ПФУ“ оберіть опцію “Заява на житлову субсидію чи пільгу“.

Надайте згоду на дистанційне інформування та натискаємо кнопку “Продовжити”.

У четвер наших ВПО в Харкові консультуватимуть юристи

10 серпня з 10:00 до 14:00 в Нижньодуванському гуманітарному штабі будуть вести прийом та надавати консультації юристи Данської ради у справах біженців.

При собі мати довідку ВПО.

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, 38.
 

Як забрати документи у підрозділі міграційної служби, перебуваючи за кордоном

Якщо ви перебуваєте за кордоном і не встигли своєчасно отримати замовлений у підрозділі Державної міграційної служби закордонний паспорт чи ID-картку, то забрати ці документи можливо через закордонні дипломатичні установи України.

Наразі працює механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України, а також через МЗС України до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном представництв Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

Пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається родині у разі, якщо його визнано зниклим безвісти за особливих обставин

Пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї (в тому числі дітям) годувальника, якому, зокрема, надано правовий статус особи, зниклої безвісти за особливих обставин (ст. 36 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”).

Діти належать до непрацездатних членів сім’ї, якщо не досягли віку 18 років (діти, які навчаються, та діти-сироти – 23 років) або старші цього віку, якщо вони стали особами з інвалідністю до досягнення 18 років.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено російський танк Т-90

Там ворог вже декілька тижнів поспіль ескалує ситуацію, намагається знайти слабкі місця в нашій обороні, - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Минулої доби росіяни атакували на Куп'янському напрямку.

Артилерію задіювали вздовж усієї лінії фронту на Лимано-Куп'янському напрямку 508 разів.

Також ними здійснено 12 штурмів та 14 авіаційних нальотів.

Під час відбиття атак 32 окупантів ліквідовано, 83 поранено.

Знищено новітній російський танк Т-90, два міномети та бліндаж.
 

На Полтавщині переселенців з Луганщини забезпечили наборами посуду, матрацами, постільною білизною, ковдрами, подушками

Майже 1000 наших ВПО протягом тижня отримали допомогу у хабах при Гірській громаді.

У Київському хабі продовжилася видача сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції та термобілизни.

Відвідувачі також одержували психологічну допомогу, консультації спеціалістів Луганського обласного центру зайнятості та благодійного фонду «Право на захист».

Звернутися за вирішенням пенсійних питань в Києві переселенці з Луганщини зможуть 8 серпня

У вівторок, 8 серпня, внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, які тимчасово мешкають в Києві, прийматимуть спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 13:00 до Координаційного центру надання гуманітарної допомоги при Марківській селищній військовій адміністрації за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта, буд. 14.
 

До уваги українців, які евакуйовуються з ТОТ: відновлено роботу гуманітарного коридору Колотилівка — Покровка (Сумська область)

Українці, які евакуйовуються з тимчасово окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка (рф) — Покровка (Україна).

Пункт перетину на кордоні бєлгородської та Сумської областей знову відновив свою роботу. 

На українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати і дістатися до Сум або інших міст України.

Офіцерів силових структур так званої «лнр» замінюють росіянами і відправляють фронт, мобілізованим на окупованих територіях забороняють користуватися мобільними, по Білогорівці завдано авіаційного удару

«Противник зосередив велику кількість особового складу та техніки на нашій ділянці фронту. Але цю свою перевагу він використати не в змозі. Бо українські воїни вибудовали міцну лінію оборони, тримають позиції і випереджають дії росіян, – наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Ворог завдав чергового авіаційного удару по Білогорівці. По цьому селу, а також в бік Кузьминого, окупанти відкривали артилерійський вогонь».

Загарбники продовжують замінювати місцевих колаборантів на чиновників з рф. Бо розраховувати на довіру від зрадників росіяни не бажають.