Архів новин

29 августа 2023

Бути достойними шляху, яким іде Україна, – це обовʼязок – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, українки!

Сьогодні особливий день. День памʼяті. День усіх наших захисників, захисниць, які загинули в боях заради України з 14-го року, з 24 лютого. Сини, доньки. Батьки, матері. Брати, сестри. Друзі. Колеги. Знайомі. Побратими. Багатьом з українців сьогодні є кого згадати, чию памʼять ушанувати.

Багато хто з нас сьогодні подумки був із тими своїми близькими, рідними та друзями, хто зараз воює. Хто зараз щодня, щогодини ризикує своїм життям заради України.

Освітній процес організовано у 141 навчальному закладі Луганщини: відбулась традиційна серпнева педконференція

«Попри суттєві інфраструктурні та кадрові втрати функціонування системи освіти області забезпечене на гідному рівні. Результат роботи - 85 переможців предметних олімпіад та 160 медалістів! Але ситуація, яка склалася, - непроста. Зрозуміло, що більшість дітей-ВПО переходять до шкіл того регіону, де безпечніше і є ймовірність стаціонарного навчання. 700 педагогів змушені адаптуватися до роботи з-за кордону.

Щоп’ятниці на базі ЦНАП Лисичанської громади в Полтаві, Києві та Дніпрі можна буде вирішити пенсійні питання

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області на базі ЦНАП у м. Лисичанськ надаватимуть консультаційні послуги мешканцям Луганської області.

Графік прийому громадян:

щоп’ятниці з 9:00 до 15:00.

Адреси:

м. Дніпро, площа Троїцька, 5А,

телефон для довідок: +380956558606;

м. Київ, вул. М. Ушакова, 8-А, 1-й поверх,

телефон для довідок: +380956558616;

м. Полтава, вул. Пушкіна, буд. 115, каб. 16,

телефон для довідок: +380956558615.

Немає таких слів, щоб описати силу, велич і самопожертву героя, який залишається навічно в бою, щоб його народ зберіг волю та здобув перемогу – Президент у День пам’яті захисників України

У День пам’яті захисників України Президент Володимир Зеленський ушанував воїнів, полеглих у російсько-українській війні.

«Щороку 29 серпня ми вшановуємо пам’ять українців і українок, які віддали свої життя, захищаючи нашу державу. Захищаючи незалежність України, свободу для всіх наших людей. Цілісність України. Право України бути серед вільних націй», – сказав Глава держави.

У супроводі роти почесної варти Президент встановив квіткову композицію до Стіни пам'яті на Михайлівській площі в Києві.

Кошти від продажу марки «Вічна Пам‘ять» спрямують на підтримку сімей загиблих військових

Відбулося спецпогашення благодійної марки «Вічна Пам‘ять».

Її надрукували до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Нині могили захисників з Луганщини є в кожному регіоні. На жаль, неможливо поховати їх на рідній землі, за яку вони віддали свої життя

У День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України очільник Луганщини Артем Лисогор разом з представниками обласних підрозділів Національної Поліції, Служби Безпеки та Прокуратури відвідав могили загиблих Героїв з Луганщини.

«Вони віддали власні життя заради свої дітей, миру на нашої спільної свободи. Багато імен Героїв – так і залишаються «Невідомими Захисниками України». Та ми пам’ятаємо кожного і свою скорботу перетворюємо на лють. Помстимося за кожного!" - Артем Лисогор.

Визначено умови та порядок проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024»

Міністерстві освіти і науки України визначено умови і порядок проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024», про що йдеться в листі Міністерства від 23.08.2023 № 1/12626-23 «Про умови та порядок проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024».

Повідомлення про пошкодження та знищення росіянами понад 28 тисяч квартир вже подали жителі Луганщини

Громадянами області подано 40 288 інформаційних повідомлень про пошкоджене/знищене нерухоме майно.

28 091 стосуються квартир, 11 167 – будинків, 1 030 – приміщень.

Найбільше – у Сєвєродонецьку (понад 14,6 тис.), Попасній (понад 7,2 тис.) та Рубіжному (майже 6,1 тис.).

Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 36281 ІП.

Із них 27 959 прив'язані до об'єктів Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації (РПЗМ).

Продовжують навчання живопису: як працює Кремінська художня школа з Луганщини

Кремінська художня школа дистанційно надає спеціалізовану мистецьку і початкову художню освіту.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту окупанти атакують неба з літаків СУ-25, гелікоптерів К-52, МІ-8 та МІ-24

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Він зазначив, що тільки за минулу добу на Лиманському та Куп’янському напрямках загарбники 15 разів залучали тактичну та армійську авіацію.

Але далеко вони не залітають, тому що наражаються на нашу глибокоешелоновану протиповітряну оборону.

На землі противник зосередив свою увагу на Новоєгорівці. Станом на вчора там зафіксовано ще шість штурмів.

Окупанти 561 раз відкривали вогонь з реактивної та ствольної артилерії.

Під час відбиття атак 56 загарбників ліквідовано.

Сьогодні - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Шановні жителі Луганської області!

Куди б не закинула вас доля, подивіться сьогодні на соняхи.

Вони такі ж, як ті, що до війни безмежним морем вкривали Луганщину. Але политі кров’ю наших Захисників та сльозами їхніх матерів, коханих і дітей.

Вони – нагадування про Іловайськ 2014-го та про інші незчислені військові злочини росіян на нашій землі.

Ми перетворили свою лють на зброю і повертаємо своє! Запекло б’ємось за звільнення кожного метру окупованої території і дійдемо аж до державного кордону, 760 кілометрів якого пролягає по Луганській області.

Плазма скінчилася – в Сєвєродонецьку мародерять речі та предмети побуту, Лисичанськ закритий навіть у період так званих «перших виборів», російська авіація нищить села на лінії зіткнення

«Коли в російської піхоти зовсім відсутні результати, противник посилює авіаційний та артилерійський вплив, обстрілюючи наші населені пункти. Учора вдарили з повітря по Новоєгорівці, Твердохлібовому, Білогорівці. З реактивної та ствольної артилерії – по Невському, де ще залишається достатньо цивільного населення. Окупантам на це байдуже», – наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.