Архів новин

15 августа 2023

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 15 серпня, вечір (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 15 серпня, вечір:

- на лінії фронту розташовані 14 деокупованих населених пунктів Луганщини, поряд з ними постійно точаться бої;

- ворог не спиняє авіаційний та артилерійський тиск на них;

- українські військові наносять значне ураження противнику, який весь минулий тиждень посилено атакував;

- 34 хаби в 18 регіонах надають усіляку допомогу нашим переселенцям, із травня перелік послуг в багатьох з них значно розширений;

У ЦНАПі Сєвєродонецька в Дніпрі тричі на тиждень консультують з пенсійних питань

Жителі Луганської області, які тимчасово проживають у Дніпрі, можуть звернутися за консультаціями з пенсійних питань тричі на тиждень.

Із середи по п’ятницю з 10:00 до 15:00 співробітник ГУ ПФУ в Луганській області їх очікує за адресою: м. Дніпро, вул. Петра Калнишевського, 27К, Центр надання адміністративних послуг м. Сєвєродонецьк.
 

Українці, які знайшли прихисток за кордоном, зможуть отримувати пенсію й інші види грошової допомоги шляхом міжнародного поштового переказу

Це стане можливим завдяки експериментальному проекту, який сьогодні схвалив Уряд. Відповідний проект постанови підготовлено Мінсоцполітики за результатами нарад з обговорення проблемних питань громадян України, які тимчасово перебувають у Польщі.

У межах експериментального проекту передбачено здійснення виплат міжнародним поштовим переказом АТ «Укрпошта» пенсій і грошової допомоги одержувачам, які тимчасово перебувають за межами України.

«Хто воює з моїм ворогом – мій друг», – Артем Лисогор повідомив про початок співпраці з Албанією

"Це одна з тих країн, які через власний досвід знають, як діє країна-терорист на чужій землі, – до яких нахабних обманів вдається ворог та як обезцінює людські життя", – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. Почесний консул Республіки Албанія в Україні Шахін Анвер Огли Омаров завітав на зустріч з ним та висловив співчуття постраждалим унаслідок масованої ракетної атаки з боку росії, яка сталася сьогодні вночі. "У повній мірі розділяю смуток та біль, адже колись і мій будинок також був зруйнований", – сказав він.

Майже 90 % повідомлень про руйнування росіянами нерухомого майна на Луганщині надходять від жителів Сєвєродонецького району

Громадянами області подано вже 39747 інформаційних повідомлень про пошкоджене/знищене нерухоме майно.

Із них 35614 – від жителів Сєвєродонецького району. Це 89,6 % від загальної кількості повідомлень, що надійшли.

Від мешканців інших районів у сумі прийнято трохи більше 10 % таких повідомлень.

Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 34840 ІП.

#Вірю_в_ЗСУ Танк, самохідну артустановку, чотири БПЛА та два склади з боєприпасами росіян знищені на нашій ділянці фронту

612 разів противник застосовував артилерію на Лиманському та Куп’янському напрямках, а також здійснив 17 авіаційних нальотів – долучав бойові гелікоптери та штурмові літаки.

Впродовж доби 27 окупантів було ліквідовано, ще 94 поранено.

Знищено ворожий танк, БМП, дві гармати, самохідну артилерійську установку «Гвоздика», чотири безпілотники, два польових склади з боєприпасами і три бліндажі, – поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Минулого тижня понад 1000 наших земляків отримали продуктові набори у хабах Кремінської громади

У Рівному видавали і фасували ці набори – за тиждень сформовано ще 1138 харчових пакунків, роздавали також дитячі підгузки. Внутрішньо переміщених осіб консультували фахівець центру зайнятості, отоларинголог та сімейний лікар.

У столиці нашим ВПО надали понад 500 продуктових наборів, одяг та іграшки. Відвідувачів приймали соціальний робітник БФ «Право на захист» й терапевт.

У Дніпровському хабі, крім продуктів, людям роздавали одяг, підгузки та вологі серветки для немовлят.

Прийом вели психолог, фахівець Пенсійного фонду України, медпрацівники.

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Повна назва документа державного планування: проєкт Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2024-2027 роки. Метою Програми є забезпечення розвитку реального сектору економіки і на цій основі поліпшення якості життя населення, максимально можливого зменшення негативних соціально-економічних наслідків, які виникли в області.

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Луганська обласна державна адміністрація.

Передбачувана процедура громадського обговорення

Бої на Кремінському напрямку: війна під постійними авіаударами

Упродовж останніх тижнів ворог активізувався на цій ділянці і намагається просуватися вперед. Прикордонники разом з іншими українськими підрозділами продовжують відбивати атаки й наносити супротивнику максимального ураження, навіть попри постійну загрозу російських авіаударів, - повідомляють у ДПСУ.

Японія надала громадам Луганщини 230 колісних візочків

Учора частину з них передали Лисичанській громаді.

Захід відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

На території гуртожитку, який входить до мережі гуманітарних хабів Луганщини, у столиці відбулась передача близько 50 колісних візочків для ВПО Луганської області.

Ними забезпечуватимуться жителі нашого регіону, які наразі перебувають на Київщині.

Співробітників підприємств на Старобільщині окупанти викликали до військкоматів; за власним бажанням звільняють колаборантів у Сватовому, якщо ті не виправдали довіри; на лінії фронту росіяни посилили авіаційний тиск

«До 20 авіаційних нальотів на добу здійснюють загарбники у нашій зоні відповідальності. Під загрозою ударів з неба перебувають усі звільнені населені пункти – від Стельмахівки до Білогорівки. До речі, саме по них цілився ворог учора, – зауважив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Артилерійський вогонь противник відкрив по Невському, Діброві та Білогорівці».

Співробітники військкоматів на окупованих територіях, готуючись до осіннього призову, проводять звірку наявних призовників на підприємствах та в інших установах.