Архів новин

09 августа 2023

Завдання у всіх в Україні – збільшувати потенціал наших можливостей на фронті та послаблювати окупантів – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Коротко звітую за день. Основне за сьогодні – тривалі й дуже детальні важливі наради з нашими військовими.

Спочатку – Ставка. Особливий формат – вузьке коло, тільки ключові особи.

Розбирали поточну ситуацію на передовій, на основних напрямках наших наступальних дій. Те, що вдається. Те, що потребує посилення. Те, що ми плануємо на найближчий час.

Були доповіді Головкома, командувачів, які безпосередньо займаються східними та південними напрямками, а також доповідь керівника ГУР.

Поліцейські доставили хліб мешканцям деокупованих селищ Луганщини та надали домедичну допомогу жінці

Сьогодні поліцейські зведеного загону ГУ НП у Луганській області, які несуть службу на лінії розмежування, забезпечили співгромадян хлібом та надали мешканці с. Макіївка першу домедичну допомогу – під час хатніх робіт жінка наштрикнулася на цвях

У Львові наші переселенці можуть отримати термобілизну, засоби гігієни, одяг, продукти харчування

Протягом минулого місяця у львівському гуманітарному хабі, яким опікується Старобільська міська військова адміністрація, продукти харчування отримали майже 1100 луганчан.

У рамках співпраці з представництвом неурядової некомерційної корпорації «Проджект Хоуп-Зе Піпл-Ту-Піпл Хелс Фаундейшн, Інк» дітям та пільговим категоріям видаються комплекти термобілизни. Наразі ними забезпечено 439 ВПО з нашої області.

Оголошено третій щорічний конкурс історій “Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці”

Понад півтора року українці спільно намагаються захистити нашу державу. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, організації громадянського суспільства і бізнес разом наближають перемогу щодня.

#Вірю_в_ЗСУ Два російські танки Т-80, станція РЕБ, десять дронів та безпілотників знищені на нашій ділянці фронту

Загалом росіяни п'ять разів атакували наші позиції на Лиманському та Куп'янському напрямках. Зокрема, й у районі Білогорівки.

Також ворогом здійснено 16 авіаційних нальотів.

Артилерією різних калібрів і видів 522 рази окупанти обстріляли позиції українських військ.

Під час відбиття атак ліквідовано 51 загарбника, 117 отримали поранення.

Жителі Луганщини в Черкасах одержали матраци, подушки, постільну білизну, ковдри, посуд

Для ВПО з нашого регіону, які мешкають на Черкащині, в приміщенні місцевого хабу, яким опікується Попаснянська громада, представники БФ «Право на захист» 8 серпня видавали матраци, подушки, постільну білизну, ковдри, посуд, каністри та набори з лампами.

Лінія допомоги БФ «Право на захист»: 099-507-50-90, 068-507-50-90, 093-507-50-90 (з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 21:00).

Долучайтеся до Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?»

Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» (https://www.facebook.com/uwcfoundation/), Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення (https://www.facebook.com/UkrainianCoordinationCenter) та Українська молодіжна правнича асамблея проводять ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України.

Створено телеграм-канал «Захист прав споживачів»

Держпродспоживслужбою створено та забезпечено функціонування телеграм-каналу «Захист прав споживачів».

Посилання: https://t.me/zahust_prav.

На каналі оприлюднюються новини, інфографіка, відео- і фотоматеріали у сферах захисту прав споживачів, торгівлі, товарознавства.
 

У хабі Нижньої Дуванки в Києві консультують юристи, психологи, лікарі

Цього тижня у приміщенні Нижньодуванського гуманітарного штабу в місті Київ крім гуманітарної допомоги ВПО з Луганщини можуть отримати ще низку послуг.

У середу, 10 серпня, мобільна група БФ «Право на захист» надаватиме юридичні консультації та правову допомогу.

Також наші переселенці зможуть звернутися з питаннями, пов’язаними з психологічною та соціальною підтримкою. Заплановано захід з практичної психології.

11 серпня, у четвер, консультації здійснюватимуть працівники Пенсійного фонду України та обласного центру зайнятості.

Щопонеділка в Житомирі наших ВПО прийматимуть лікарі

Відтепер у приміщенні місцевого координаційного центру допомоги ВПО з Луганської області, завдяки співпраці з Товариством Червоного Хреста України, щопонеділка будуть надаватися медичні послуги.

Адреса центру: м. Житомир, вул. Чуднівська, 105.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон: 0668621731.
 

У п’ятницю в Києві допоможуть із вирішенням пенсійних питань

11 серпня спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області прийматимуть внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають у Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 14:00 до гуманітарного хабу Нижньодуванської громади за адресою: м. Київ, вул. Поліська, буд. 14.
 

Із районів Сватового та Кремінної за тиждень до рф евакуйовані близько 500 поранених окупантів, у Троїцькому – чергові обшуки у населення, в Сєвєродонецьку розгорнуті пункти прийому металу

«Окупанти не рахуються із власними втратами серед піхоти, віддаючи наказ про черговий безрезультатний штурм. Їхньому командуванню байдуже на особовий склад, головне – що подати до штабів. А значних успіхів в них немає багато місяців», – зауважив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Наразі кількість поранених та загиблих військовослужбовців окупаційних військ на Сватівсько-Кремінському напрямку тільки збільшується.