Архів новин

17 августа 2023

Будуємо арсенал вільного світу разом – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Короткий звіт за цей день.

Перше. Фронт. Почав цей день із селекторної наради з військовими, розвідкою, урядовцями. Ситуація на передовій. Оборона позицій, просування вперед – наші наступальні дії. Забезпечення воїнів. Активно формуємо зміст нових оборонних пакетів від партнерів. Будуть новини.

На Хмельниччині відкрили шелтер для жителів Луганської області

Він розташований у селищі Солобківці у 45 км від обласного центру.

Як зазначив Перший заступник начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов, із ремонтом приміщення колишньої поліклініки допомогла сільська рада, з облаштуванням – меценати.

Олексій Смирнов, який сьогодні, 17 серпня, завітав на відкриття шелтеру, додав, що в березні Гірська громада з відповідною пропозицією звернулася до БФ «Янголи Спасіння».

Тож, за півроку, було знайдене приміщення, проведено ремонт,  облаштовані кімнати, а також кухня, пральня, душові та санвузли.

У Дніпрі хаб Кремінської громади за рік забезпечив 2 тисячі ВПО 13 тисячами продуктових наборів

Наразі там зареєстровані понад 2000 осіб. За рік роботи землякам видано понад 13 000 продуктових наборів від держави і майже 1000 гігієнічних.

Від Міжнародної організації з міграції переселенці одержували комплекти постільної білизни з ковдрою – 1280 од., кухонні набори – 610 од., каністри – 805 од., матраци – 110 од., ковдри – 100 од.

1000 наборів дитячого зимового одягу видали родинам з дітьми від «ЮНІСЕФ».

Завдяки співпраці з Міжнародним комітетом порятунку жителі Луганщини отримали постільну білизну (638 од.), рушники (268 од.), обігрівачі (113 од.).

Хто може отримати субсидію та як вона нараховується

Отримати житлову субсидію можуть сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу. Цей платіж обчислюється індивідуально, за єдиною формулою, і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

У хабі в Кропивницькому луганським дітям видали рюкзаки з павербанками

38 рюкзаків з павербанками їм надали від БФ «Безпечне майбутнє» та Кропивницького офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Крім того, упродовж тижня наші ВПО там отримали 422 продуктових набори, а також підгузки, окуляри, одяг, постільну білизну, подушки та ковдри.

Працівниками координаційного центру для подальшої видачі сформовано ще 200 наборів.
 

Учора нацгвардійці підірвали ворожу ДРГ на Куп’янському напрямку

Аеророзвідники Національної гвардії України вчасно виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу росіян, яка намагалася пройти на Куп’янському напрямку.

Вчора ввечері ДРГ ворога спробувала провести розмінування переднього краю однієї з позицій 32-го полку Нацгвардії, щоб створити умови для подальшого наступу.

Але підрозділом аеророзвідки ця ДРГ була вчасно виявлена та знищена за допомогою дистанційного підриву.

Втрати ворога склали до 10 осіб.
 

Із 21 по 23 серпня ВПО з Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону

У понеділок, 21 серпня, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (068) 300-40-86.

У вівторок, 22 серпня, із 10:00 до 11:00 свої запитання жителі регіону зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову. Телефон: (068) 300-40-86.

Найголовніше — не йти на співпрацю з ворогом, — Артем Лисогор жителям окупованих росією територій

Очільник Луганщини Артем Лисогор в інтерв’ю «Східному Варіанту» розповів про фейки, які розповсюджує росія, та як наша держава із цим бореться.

— Артеме Володимировичу, вимушеним переселенцям із Луганщини цікаво, що зараз відбувається на їхній рідній землі. Цього разу в розмові хочеться ще й особливу увагу приділити російським маніпуляціям і фейкам, які вже почали розповсюджувати загарбники на новоокупованих територіях. Тож, розкажіть, будь ласка, що зараз там відбувається?

Інформація про діяльність Консультаційного центру Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:


До хабу в Харкові надійшли засоби гігієни і продукти харчування

Нижньодуванським гуманітарним хабом в м. Харків отримано продукти харчування та гігієнічні засоби від БО «БФ «ВОСТОК-SOS».

Їх видачу розпочато за адресою: м. Харків, вул. Данилевського, 38.

Запрошені в телефонному режимі внутрішньо переміщені особи з Луганської області можуть одержати цб допомогу в зазначений день і час.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон: 068 790 56 32.
 

Для жителів чотирьох деокупованих населених пунктів Луганщини доставили черговий гуманітарний вантаж

Із наближенням осінньо-зимового періоду в жителів цих звільнених територій виникає більше потреб в гігієнічних та побутових товарах, продуктах харчування, одязі.

У доставці всього цього допомагають поліцейські зведеного загону ГУ НП в Луганській області.

Мешканцям Невського, Макіївки, Греківки та Новолюбівки вони доставили допомогу від Красноріченської територіальної громади.

#Вірю_в_ЗСУ Ще чотири БМП-1 окупантів знищені на Лимано-Куп’янському напрямку. До війни росіяни зняли їх з озброєння

За добу загарбники здійснили 18 авіаційних нальотів на нашій ділянці фронту та нанесли 404 удари з артилерії різних калібрів та типів, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Під час відбиття ворожих наступів 41 окупанта ліквідовано, 109 поранено.

Знищено російський танк Т-72, чотири раніше зняті загарбниками з озброєння БМП-1, БМД, гаубицю «Мста-Б», безпілотник, два дрони-камікадзе «Ланцет», три польові склади з боєприпасами та вісім вантажівок.

Долучайтеся до шостого Всеукраїнського забігу в пам'ять про загиблих героїв «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

26 серпня, напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відбудеться шостий Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Видані на рф акредитації ЗМІ не діятимуть на території «лнр» під час так званих «перших виборів», у Лисичанську окупанти відмовляють в наданні компенсації за пошкоджене житло, після російських обстрілів вибухи зафіксовано в Новолюбівці та Невському

«Надія, Невське, Білогорівка – всі вони під ударами авіації противника. Він б’є с повітря по всій лінії фронту, – підкреслив Артем Лисогор, очільник Луганщини, 17 серпня зранку. – По позиціях наших військ та населених пунктах росіяни за учора відкривали вогонь понад 150 разів. Застосовували міномети, ствольну та реактивну артилерію, танки. Є руйнування в Невському, де пролунали чотири вибухи. Там пошкоджено житловий будинок. Дісталося й Новолюбівці».

Також артилерійських обстрілів зазнали Діброва та Білогорівка.