Прес-центр17 серпня 2023, 20:08

На Хмельниччині відкрили шелтер для жителів Луганської області

Він розташований у селищі Солобківці у 45 км від обласного центру.

Як зазначив Перший заступник начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов, із ремонтом приміщення колишньої поліклініки допомогла сільська рада, з облаштуванням – меценати.

Олексій Смирнов, який сьогодні, 17 серпня, завітав на відкриття шелтеру, додав, що в березні Гірська громада з відповідною пропозицією звернулася до БФ «Янголи Спасіння».

Тож, за півроку, було знайдене приміщення, проведено ремонт,  облаштовані кімнати, а також кухня, пральня, душові та санвузли.

У кімнатах наявні двоярусні ліжка, тумбочки, комод, шафа для одягу. Є ковдри, подушки, постіль.

Кухня обладнана столами, стільцями, електроплитами з духовою шафою, холодильниками та посудом.

Кімнати гігієни – окремі для чоловіків та жінок.

Також є пральна машина, сушарка, праска та прасувальна дошка.

Гірська міська військова адміністрація, за інформацією її начальника Олексія Бабченка, ще на початку серпня оголошувала про можливість надання тимчасового безкоштовного житла для переселенців з Луганщини – оплачувати треба виключно комунальні послуги. Опалення взимку – електричне.

Шелтер сьогодні також відвідали заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Ткачук, заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк, голова Солобковецької громади Сергій Когут, представники благодійних організацій і фондів.

Приміщення облаштоване благодійним фондом «Янголи Спасіння» в партнерстві з естонською організацією «Мондо».

Профінансували проєкт небайдужі громадяни Естонії, які підтримують Україну своїми донатами, логістичні витрати покрили БФ «Янголи Спасіння».