Прес-центр7 серпня 2023, 11:08

На Полтавщині переселенців з Луганщини забезпечили наборами посуду, матрацами, постільною білизною, ковдрами, подушками

Майже 1000 наших ВПО протягом тижня отримали допомогу у хабах при Гірській громаді.

У Київському хабі продовжилася видача сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції та термобілизни.

Відвідувачі також одержували психологічну допомогу, консультації спеціалістів Луганського обласного центру зайнятості та благодійного фонду «Право на захист».

У гуманітарному штабі в Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна. Наші земляки отримували продуктові набори від держави. Також надавалися консультації медичної сестри та з питань працевлаштування.

Продуктові набори від облдержадміністрації видавалися в Корсунь-Шевченківському. Переселенцям допомагали з вирішенням юридичних питань та консультували стосовно пошкодженого майна. Медична сестра надавала ліки, фахівці управління Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості проводили семінар з питань працевлаштування.

У хабі на Хмельниччині відвідувачі забезпечувалися продуктовими наборами від держави та благодійного фонду «Восток SOS».

За потреби організовувалися юридичні консультації спеціалістами благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез». Крім того, там проводили навчальні заняття з дітьми.

На Полтавщині наші ВПО отримували правову допомогу від юристів благодійного фонду «Право на захист», забезпечувалися продуктовими пакунками, пледами, рушниками та одягом.

А ще там видавалися сімейні набори посуду, матраци, постільна білизна, ковдри і подушки, побутові набори від Міжнародної організації з міграції.

Консультували наших ВПО спеціалісти ПФУ та медичні працівники.