Прес-центр14 серпня 2023, 14:08

Майже 1000 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу в хабах при Гірській громаді упродовж тижня

У Київському хабі тривала видача сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції та термобілизни. Відвідувачі отримували психологічну допомогу, консультації співробітників обласного центру зайнятості та благодійного фонду «Право на захист».

У Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, наші земляки одержували підгузки та продуктові набори. Також надавалася допомога медичної сестри, фахівця з питань зайнятості. Вчителі проводили заняття з учнями.

У Корсунь-Шевченківському видавалися продуктові набори та підгузки. Наших ВПО консультували стосовно пошкодженого та втраченого майна, можна було звернутися до лікаря.

У хабі на Хмельниччині відвідувачі забезпечувалися продуктовими наборами від держави та благодійного фонду «Восток SOS», підгузками.

На Полтавщині переселенці з Луганщини отримували правову допомогу від юристів благодійного фонду «Право на захист», підгузки, ковдри, пледи, рушники, спальні набори, посуд та одяг. Від «Восток SOS» видавалися сімейні продуктові та гігієнічні набори.

Вели прийом спеціалісти ГУ ПФУ у Луганській області, терапевт та медична сестра. За потреби надавалися ліки.