Прес-центр23 серпня 2023, 08:08

На Марківщині окупаційна влада залякує неможливістю звернутися до лікаря без паспорту рф, кількість боржників за комунальні послуги зростає на Новопсковщині, під вогнем артилерії ворога – вся лінія фронту

«На кожному напрямку, наступають там росіяни або проводять ротацію, вони не зменшують артилерійського тиску. Щодня під вогнем і Сватівщина, і Кремінщина, і Білогорівка. Більш цілеспрямовано противник застосовує авіацію. Так, учора він зосередився на Серебрянському лісництві, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. – У відповідь Сили оборони наносять окупантам великих втрат як в особовому складі, так і у техніці. На відновлення резервів їм потрібен значний час».

Загарбники поспішають із примусовою паспортизацією літніх людей. Для посилення заходів представники окупаційної адміністрації Марківського району особисто їздять по домівках і проводять агітаційні бесіди з пенсіонерами.

Обіцяють після отримання документів російського зразка допомогти з їжею. Коли такий аргумент не діє, погрожують, що цих людей без паспорту рф не пускатимуть до лікаря.

На Новопсковщині зростає реєстр боржників за комунальні послуги. Спочатку людям почали за невеличкі борги відключати світло. Пізніше за справу узялися газовики.

Ті, хто перевищив річний ліміт, вимушений сплачувати майже удвічі більше за кожний спожитий куб. Якщо перевищення ще більше – то ціна збільшується утричі. Відповідні квитанції з боргами вже отримують жителі громади в окупації.