Прес-центр18 серпня 2023, 09:08

Регіональне замовлення на вступ до закладів профосвіти Луганщини виконане на 75 % - кампанія триває

Про це йшлося на нараді заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської з керівниками закладів фахової передвищої освіти Луганщини, фінансування яких здійснюється з обласного бюджету.

Катерина Безгинська зазначила, що результати вступної кампанії 2023 року підтверджують здатність цих закладів адаптуватися до змін та викликів, які стали частиною життя в умовах війни та сучасного освітнього середовища.

«Безумовно, хотілося б спостерігати зростання якості заявок та підвищення конкуренції серед абітурієнтів, що у подальшому впливатиме на рейтинг наших закладів», - наголосила вона.

Керівники чотирьох державних коледжів, які мають статус окремих юридичних осіб, та чотирьох обласних комунальних коледжів, відзвітували про виконання регіонального замовлення на підготовку фахових молодших бакалаврів у 2023 році та висловили пропозиції щодо вирішення проблемних питань вступу на навчання першокурсників.

Наразі регіональне замовлення виконано на 75 %, проте ще до 19 серпня триватиме зарахування абітурієнтів, які здійснюють вступ на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-кваліфікаційного рівня «кваліфікований робітник». 

Катерина Безгинська підкреслила важливість посилення комунікації зі структурними підрозділами облдержадміністрації і владою громад, куди було переміщено заклади, та поставила завдання, які стосуються початку нового навчального року.