Прес-центр16 серпня 2023, 13:08

Діти з Луганщини можуть безоплатно оздоровитися в санаторії «Прикарпатський» на Івано-Франківщині – що потрібно знати

Для отримання путівки потрібно звернутися до педіатра або лікаря загальної практики сімейної медицини Центрів первинної медико-санітарної допомоги Луганської області, з якими укладено декларацію на медичне обслуговування дитини.

Про це повідомлено під час сьогоднішньої наради заступниці начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерини Безгинської зі співпрацівниками Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації, керівниками закладів охорони здоров’я первинного рівня.

Вони розглянули питання оздоровлення дітей Луганської області у закладі системи Міністерства охорони здоров’я України – ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Прикарпатський» МОЗ України.

Він розташований у місті Яремче Івано-Франківської області.

Санаторій безкоштовно приймає дітей у віці 6-14 років (до 15 років по клопотанню Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації) із захворюваннями органів дихання.

Забезпечено п’ятиразове харчування. Термін перебування – 21 день.

Заклад працює цілий рік, в освітній період організоване навчання дітей.

Катерина Безгинська додала, що в разі потреби доїзд до санаторію може бути забезпечено за кошти територіальних громад.

У закладі створені всі умови для оздоровлення та відпочинку: інноваційні методи лікування та діагностики захворювань, є басейн, тенісні корти, спортивні зали, альпіністська стінка тощо.

Номери облаштовані необхідними зручностями, зокрема кондиціонерами та сучасними технічними засобами.

Також на нараді про оздоровлення вихованців Луганського обласного будинку дитини № 2 звітувала головний лікар Катерина Донцова.

У червні діти протягом п’яти днів перебували на березі Адріатичного моря Республіки Словенія в оздоровчому таборі «Debeli tricks». Їх відпочинок подовжено й у серпні.