Прес-центр21 серпня 2023, 11:08

Цього літа оздоровленням та відпочинком вже охоплено понад 90 дітей зі Сватівщини

Територіальні громади району організовують оздоровлення згідно із затвердженими місцевими програми задля створення належних умов для відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Визначені потреби у оздоровленні 127 дітей району. Відпочила 91 дитина. Із них: 36 – за місцеві кошти, дев’ять – за кошти СОС «Дитячі містечка», три дитини – за рахунок релігійних організацій, дев’ять – за кошти міжнародних та благодійних організацій.

Також 34 дитини відвідували табір денного перебування при гуманітарному штабі Нижньодуванської селищної військової адміністрації.

Крім цього, з 25 серпня по 8 вересня планується направити на відпочинок до Польщі ще трьох дітей.

Продовжує приймати дитячий центр «Артек». Кожну зміну центр охоплює оздоровленням 300 дітей з числа тих, які потребують особливої уваги та підтримки, а саме:
- дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
- дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях;
- рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї;
- дітей з малозабезпечених сімей.

Наступна зміна в ДП МДЦ «Артек» планується 4 вересня.

Крім того, триває прийом дітей Луганської області до державних закладів оздоровлення та відпочинку України, а саме до ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій пульмонологічного профілю «Прикарпатський» МОЗ України (м. Яремча, Івано-Франківська область), який охоплює дітей у віці 6-14 років. Путівки безкоштовні, батькам лише потрібно відвезти та забрати дитину.

Для уточнення інформації з усіх питань оздоровлення та відпочинку дітей батьки можуть звернутися до відповідних громад Сватівського району:
- Білокуракинська – 0970923131;
- Нижньодуванська – 0938150902;
- Коломийчиська – 0981227660;
- Сватівська – 0938035287;
- Красноріченська – 0951542139 / 0994529997;
- Троїцька – 0731443316;
- Лозно-Олександрівська – 0983198300.