Архів новин

20 июля 2017

З обласного бюджету виділяються кошти на придбання музичних інструментів для шкіл естетичного виховання

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 17 липня 2017 року з обласного бюджету виділено субвенцію на закупівлю музичних інструментів на загальну суму 729,582 тис. грн.

У цьому році від міст обласного підпорядкування та районів виділені асигнування музичним школам Сєвєродонецька (272,799 тис. грн), Білокуракінського (150,0 тис. грн), Кремінського (98,783 тис. грн), Міловського (83,0 тис. грн), Старобільського (85,0 тис. грн.) та Троїцького (40,0 тис. грн) районів.

На Луганщині відновлюється мовлення українських телеканалів

18 липня на МРТС Баранниківка було відновлене мовлення 12 ТВК програма (телеканал «1+1») потужністю 10Вт та 10 ТВК програма (телеканал «Інтер») потужністю 10Вт, повідомляє Луганська філія Концерну РРТ.

 Відновлення мовлення відбулось за рахунок модернізації обладнання філії. На РРС-РТС Сватове і РРС-РТС Марківка у лютому місяці за власний кошт були придбані нові збуджувачі та замінені передавачі.

 Після закінчення відновлювальних робіт на обладнанні Рутан-10, передавачі були направлені для встановлення на МРТС Баранниківка.

Інформація щодо отримання 20 % компенсації за придбання сільгосптехніки

На засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення розширити перелік банківських установ, до яких можуть звернутися сільгоспвиробники для отримання 20 % компенсації за придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Зокрема, отримати часткову компенсацію можна буде не лише через державні банки, а й через банки, у статутному капіталі яких 75 і більше відсотків належить державі.

Про діяльність освітніх центрів «Донбас-Україна» на Луганщині

На поточний час до освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулось 426 осіб.

Направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до школи для отримання документу державного зразка:

•        про базову загальну середню освіту – 6 абітурієнтів;

•        про повну загальну середню освіту – 14 абітурієнтів;

•        про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 21 абітурієнт;

Роз’яснення Мінсоцполітики України щодо призначення щомісячної адресної допомоги дітям із числа переселенців

Щодо розміру та порядку призначення щомісячної адресної допомоги (далі – грошова допомога) дітям із числа внутрішньо переміщених осіб, які є студентами денної форми навчання та слідують без супроводу батьків.

Роз’яснення Мінсоцполітики України щодо призначення щомісячної адресної допомоги дітям із числа переселенців

Щодо розміру та порядку призначення щомісячної адресної допомоги (далі – грошова допомога) дітям із числа внутрішньо переміщених осіб, які є студентами денної форми навчання та слідують без супроводу батьків.

 

В області судитимуть учасницю російсько-сепаратистських незаконних збройних формувань

На Луганщині слідчі СБУ проводять досудове розслідування стосовно 28-річної громадянки України, яка брала участь у діяльності незаконних збройних формувань так званої «ЛНР».

Оперативники встановили, що жінка проходила службу в одному з підрозділів сепаратистського «війська», дислокованому в Луганську, та займалася його матеріально-технічним забезпеченням.

Головне, що люди будуть з водою, – Юрій Гарбуз за підсумками наради у Кабінеті Міністрів України

Сьогодні, 20 липня 2017 року, відбулася нарада щодо проблемних аспектів роботи ТОВ «ЛЕО» під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка.

Ініціював нараду голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у зв’язку з критичною ситуацією в області у сфері водопостачання.

На Луганщині тривають жнива

Станом на 19 липня 2017 року більшість господарств області вже приступили до збиральної компанії.

Так, обмолочено 60,4 тис. га ранніх зернових культур (20 %), зібрано 221,5 тис. тонн, урожайність склала 36,7 ц/га. У тому числі, озимої пшениці обмолочено 52,5 тис. га (22 %), зібрано 200,7 тис. тонн, урожайність склала 38,2 ц/га; ярого ячменю відповідно – 6,2 тис. га (14%), 15,7 тис. тонн, 25,5 ц/га; озимого ячменю – 1,1 тис. га (36%), 3,6 тис. тонн, 32,2 ц/га.

Сергій Філь – новий заступник голови Луганської облдержадміністрації

17 липня голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз своїм розпорядженням призначив Сергія Філя на посаду заступника голови облдержадміністрації.

Сергій Олександрович Філь народився у місті Київ 7 лютого 1981 року.

Вищу освіту здобув в Інституті муніципального менеджменту та бізнесу (економіка підприємства, економіст), Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (правознавство, юрист).

Проект EaP PLUS оголошує конкурс із надання грантів кластерам

Проект EaP PLUS програми ЄС «Горизонт 2020» має на меті сприяти науково-дослідницькій та інноваційній співпраці між країнами Європейського Союзу (ЄС) та країнами Східного партнерства (EaP) та ефективно використовувати існуючі можливості такої співпраці.

Вадим Данієлян: обласна влада пішла на безпрецедентний крок задля відновлення водопостачання у Лисичанську

Мешканці селища шахти «Матроська», які вже 10 днів потерпають без води, звернулись по допомогу до обласної влади.

Спортсмени Луганщини боротимуться за медалі на Всесвітніх спортивних іграх

Сьогодні у Польщі (місто Вроцлав) стартують Х Всесвітні спортивні ігри, які є найбільшими змаганнями з неолімпійських видів спорту. 

До складу національної збірної з-поміж 80 спортсменів увійшли три представники Луганської області: майстер спорту України міжнародного класу Валентина Резник (підводний спорт), заслужені майстри спорту України Володимир Рисєв та Дмитро Семененко (пауерліфтинг).

Так, наші спортсмени виступатимуть 21 липня (підводний спорт), а пауерліфтери змагатимуться 25 липня.

Бажаємо успіхів!

Життєво важливі для області питання вирішуються на найвищому державному рівні, – Юрій Гарбуз

У ці хвилини за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза відбувається зустріч Міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігоря Насалика з ініціативною групою шахтарів ПАТ «Лисичанськвугілля».

Зустріч триває. Очільник області змушений був вирушити до Кабінету Міністрів України на засідання під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка, де розглядатиметься ситуація навколо ТОВ «ЛЕО».

На Луганщині набирає обертів акція #Зроби_подарунок_Захиснику_Незалежності

До акції, ініційованої задля підтримки захисників нашої держави та з нагоди Дня Незалежності України, долучилося чимало колективів навчальних та культурно-освітніх закладів, громадських організацій, пересічних громадян.

Акцію, яку започаткував громадський актив Станиці Луганської, підтримав та дав старт голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Кабінет Міністрів профінансував компенсацію роботодавцям, які створюють нові робочі місця

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України на 2017 рік».

Вона розроблена з метою забезпечення виконання положень Закону України від 21.12.2016 № 1801-VІІІ «Про Державний бюджет України на 2017 рік», повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Створення центрів безпеки

14.07.2017  представниками управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації , ГУ ДСНС України у Луганській області, офісу реформ та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області прийнята участь у роботі робочої групи щодо створення в об’єднаних територіальних громадах центрів безпеки громадян у Троїцькому районі.

Для шкіл естетичного виховання області в рамках обласної програми «Мистецька освіта Луганщини» на 2016-2018 роки будуть придбані музичні інструменти

Багато років в школах естетичного виховання Луганської області використовувались музичні інструменти із 75-100% станом зношеності, які було придбано в період з 1958 по 1992 роки. Придбання нових інструментів практично не відбувалось.

Управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації попереджає…

За інформацією Луганського обласного центру з гідрометеорології починаючи з 20 липня 2017 року по всій території Луганської області очікується надзвичайно висока (5 клас) пожежна небезпека, у зв’язку з цим головам міських рад та керівництву райдержадміністрацій запропоновано вжити заходів щодо заборони відвідування хвойних лісових насаджень населенням і в’їзду до них транспортних засобів, забезпечити доведення заборони через місцеві засоби масової інформації;

Новини АТО: внаслідок підриву ворожої «розтяжки» загинуло троє наших бійців, ще трьох – поранено

Вчора, 19 липня, поблизу смт Новотошківське Попаснянського району у результаті вибуху «розтяжки» загинуло троє українських військовослужбовців, ще троє – отримали поранення.

На Луганщині розпочав свою діяльність проект "Мери За Економічне Зростання", що фінансується ЄС

Сєвєродонецька міська рада долучилася до M4EG-ініціатив, добровільно прийнявши на себе зобов’язання активно сприяти економічному розвитку та створенню нових робочих місць відповідно до найкращого європейського досвіду.