Архів новин

10 июля 2017

На Новоайдарщині виявлено небезпечну знахідку

Днями у кварталі 6 Капітанівського лісництва ДП «Новоайдарське лісомисливське господарство» під час проведення догляду за мінералізованими смугами, працівниками державної лісової охорони виявлено боєприпаси від мінометних артилерійських установок та бронетехніки, що не детонували під час інтенсивних обстрілів території району протягом 2014-2016 років.

Про таку знахідку було повідомлено до Новоайдарського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Луганській області, інформує прес-служба ЛОУЛМГ.

 

У Новоайдарі відбувся форум учасників АТО та волонтерів

У рамках проекту «Ветерани війни за мир» відбулось розширене засідання правління Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

Тема заходу – «Співпраця Громадської спілки з органами державної влади та місцевого самоврядування актуальні проблеми практики».

На Луганщині засуджено підривника мосту через Сіверський Донець

До десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено бойовика незаконно збройного формування «Призрак» терористичної організації так званої «ЛНР» на Луганщині.

Співробітники УСБУ в Луганській області з’ясували, що в липні 2014 року диверсант разом із спільниками здійснив підрив автотранспортного мосту через Сіверський Донець між Лисичанськом та Сєверодонецьком. Таким чином терористи намагались перешкодити просуванню сил АТО.

Президент та Генеральний секретар ООН обговорили можливість посилення залучення Організації до врегулювання ситуації на Донбасі

Президент Петро Порошенко та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш під час переговорів приділили окрему увагу ситуації в окремих окупованих районах Донецької і Луганської областей, а також порушенню прав людини в тимчасово окупованому Росією Криму. Також сторони обговорили можливість посилення залучення Організації до врегулювання ситуації.

УВАГА! Перевірка системи оповіщення

   12 липня поточного року з 13.45 до 14.00 за київським часом в навчальних цілях буде проведено щоквартальну технічну перевірку автоматизованої системи централізованого оповіщення області із запуском електросирен.

    Під час проведення технічної перевірки цієї системи будуть вмикатися електросирени, звучання яких відповідає сигналу цивільного захисту"Увага всім!".За цим сигналом необхідно увімкнути абонентський радіотрансляційний динамик і прослухати повідомлення щодо дій при виникнення надзвичайних ситуацій.

12-13 вересня 2017 року у м. Києві проходитиме бізнес-форум «CXID-EXPO-2017

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації повідомляє, що 12-13 вересня     2017 року у м. Києві в приміщенні Торгово-промислової палати України (вул. Велика Житомирська, 33) проходитиме бізнес-форум CXID-EXPO-2017.

Організаторами заходу виступають Програма розвитку ООН (ПРООН), Луганська та Донецька обласні державні адміністрації, Торгово-промислова палата України та Агенції регіонального розвитку Луганської і Донецької областей.

Україна підтримує Генерального секретаря ООН у питаннях реформування організації – Президент

Україна підтримує позицію і підходи чинного Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гуттеріша у питаннях реформування Організації, заявив Президент Петро Порошенко. Глава Української держави нагадав, що через необхідність реакції на нові виклики, які постали у світі в питаннях безпеки, на адресу Організації останнім часом лунало чимало критики. Все це, а також необхідність дієвої реакції на ситуацію в світі, говорить про необхідність реформування ООН, переконаний він.

ООН і надалі може розраховувати на участь України у операціях із підтримання миру та безпеки – Президент

Незважаючи на збройну агресію Росії проти України, наша держава продовжить участь у миротворчих операціях Організації Об’єднаних Націй, а також співпрацюватиме з Організацією за іншими напрямками. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час спільної заяви з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем за результатами переговорів.

Президент подякував Генеральному секретарю ООН за візит в Україну на його запрошення, а також за можливість на початковому етапі діяльності посаді Генсекретаря ООН обговорити напрямки нашої співпраці на майбутнє.

У Сєвєродонецьку відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Разом з народними депутатами України – членами Комітету Верховної Ради України з питань бюджету – у засіданні взяли участь народні депутати України, обрані на Луганщині, представники Міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів, керівництво Луганської облдержадміністрації, структурних підрозділів ОДА, міст та районів області. До речі, виїзне засідання Комітету ВРУ з питань бюджету Луганщина прийняла вперше за роки незалежності України.

26 школярів Луганщини з прифронтової зони відпочивають у Трускавецькому військовому санаторії

26 школярів Луганщини з прифронтової зони відпочивають у Трускавецькому військовому санаторії

 

До Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький», що на Львівщині, прибула група школярів із Навчально-виховного комплексу «Кримська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад».

Варто заначити, що Кримське розташоване за кілька кілометрів від лінії розмежування, а через постійні обстріли цього району у Кримському пошкоджено газопровід та лінії електропередач.

«Оголошено конкурс на здобуття грантів для започаткування, відновлення або розвитку малого бізнесу»

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації повідомляє, що з метою поліпшення життя внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецької і Луганської областей шляхом підтримки підприємницької діяльності та малого бізнесу, Програмою розвитку ООН розпочато конкурс на здобуття грантів для започаткування, відновлення або розвитку малого бізнесу.

Переможці конкурсу зможуть отримати від 75 до 250 тис. грн.

АТ «Ощадбанк» та ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» пропонують програми кредитування для суб’єктів підприємницької діяльності

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму повідомляє, що з метою фінансово-кредитної підтримки суб’єктів підприємницької діяльності області філія – Луганське обласне управління Акціонерного товариства  «Державний ощадний банк України» та Сєвєродонецьке відділення Публічного акціонерного товариства Комерційний банк «ПРИВАТБАНК» пропонують програми кредитування.

Стартує новий конкурс журналістських робіт

У 2017 році Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України започатковано проведення Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Метою конкурсу є підвищення поінформованності та обізнаності громадян через регіональні засоби масової інформації про можливості та переваги реформи місцевого самоврядування, кращі практики територіальної консолідації громад, які є результатом її впровадження.

НАТО продовжить практичну допомогу Україні, - Генеральний секретар Альянсу

Північноатлантичний Альянс НАТО відстоюватиме принципи непорушності державних кордонів, не визнає незаконну і нелегітимну анексію Криму і продовжуватиме надавати практичну підтримку Україні. Про це сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у понеділок. Зустріч Глави Уряду та Генерального секретаря НАТО відбувається вперше та відбувається в рамках візиту Північноатлантичної ради НАТО в Україну з нагоди відзначення 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.

У цьому році на Луганщині планується зібрати понад 1 млн тонн ранніх зернових культур

Підготовка та проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у 2017 роц - тема обласного семінара-наради, яка відбулась у рамках обласного заходу День поля у місті Сватове.

У Сєвєродонецьку відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Разом з народними депутатами України – членами Комітету Верховної Ради України з питань бюджету – у засіданні взяли участь народні депутати України, обрані на Луганщині, представники Міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів, керівництво Луганської облдержадміністрації, структурних підрозділів ОДА, міст та районів області. До речі, виїзне засідання Комітету ВРУ з питань бюджету Луганщина прийняла вперше за роки незалежності України.

Ми пропонуємо НАТО створити Трастовий фонд для запровадження в Україні мережі реабілітаційних центрів для учасників бойових дій – Президент

Президент Петро Порошенко під час засідання Комісії Україна – НАТО запропонував започаткувати новий Трастовий фонд, який би сприяв створенню в Україні національної мережі закладів психологічної реабілітації учасників бойових дій та членів їхніх сімей.

Україна розширить співпрацю зі США у багатьох сферах – Президент

Україна вдячна Сполученим Штатам Америки за підтримку реформ, які останнім часом впроваджує, особливо реформ в енергетичному секторі. Про це Президент Петро Порошенко заявив під час спільної прес-конференції з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, яка відбулася за результатами двосторонньої зустрічі.

Ми налаштовані на рішучу, практичну роботу для досягнення миру в Україні – Президент про переговори у Нормандському форматі

Президент Петро Порошенко повідомив, що переговори у Нормандському форматі будуть відновлені найближчим часом. Глава держави зазначив, що за результатами його переговорів в Берліні та Парижі, а також за підсумками зустрічей в Гамбурзі (Саміт «Великої двадцятки» - ред.) досягнуто домовленостей про проведення саміту, який буде присвячений мирному процесу в Україні.

Забезпечення територіальної цілісності і припинення незаконної анексії Криму є твердою умовою для зняття санкцій з Росії – зустріч Президента України про з Державним секретарем США

Президент Петро Порошенко обговорив питання відновлення територіальної цілісності України та припинення незаконної анексії Криму під час зустрічі з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

Ми узгодили взаємодію, алгоритм спільної роботи для подальшого просування Мінського процесу – зустріч Президента України та Держсекретаря США

Президент Петро Порошенко назвав візит Державного секретаря США Рекса Тіллерсона в Україну символічним і своєчасним. «У сьогоднішньому візиті ми вбачаємо потужний сигнал підтримки Української держави, нашої спільної боротьби за демократичні цінності, за свободу і демократію», – сказав Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з  Державним секретарем США за підсумками зустрічі.

На Попаснянщині відбулось свято «Перший сніп-2017»

Захід провели на базі фермерського господарства «Світанок», що знаходиться у Врубівській селищній раді.

Його учасниками стали представники Попаснянської райдержадміністрації, фермерських господарств, виробники сільгосппродукції, керівники районних підприємств і організацій, а також мешканці району.

Відкриваючи захід, голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун побажав аграріям щедрого врожаю та гарної погоди на період жнив.

Святковий настрій в цей день дарували врубівські дитячі творчі колективи та Попаснянський фольклорний ансамбль «Водограй».

Учні з Луганщини відпочиватимуть у Республіці Польща

За програмою транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 роки під патронатом Віце-Маршалоку Сенату Республіки Польща Марії Коц та за підтримки асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», Львівської обласної ради і Луганської обласної державної адміністрації 17 учнів Луганщини виїхали на відпочинок до м. Мазовше Республіки Польща. Вони перебуватимуть там з 9 по 14 липня.

Новини АТО: внаслідок ворожого обстрілу у місті Золоте пошкоджено будинки

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 10 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Золоте, смт Новотошківське, сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів, БМП та великокаліберних кулеметів. Унаслідок ворожого обстрілу пошкоджено будівлі по вул. Партизанській і Октябрьській міста Золоте.