Архів новин

28 июля 2017

На Луганщині зберігається ймовірність гроз та злив

За інформацією Луганського обласного центру з гідрометеорології, увечері 28 липня по Луганській області, а також очікуються подекуди грози та шквальний вітер 15-20 м/с. 29 липня на території Луганської області очікуються грози, а в окремих районах сильні зливи, град та шквали 18-23 м/с.

На 60-й день перебування на непідконтрольній території соціальні виплати призупиняються

Згідно із законодавством, внутрішньо переміщена особа має право перебувати на непідконтрольній українській владі території області 59 днів, а на 60-й день соціальні виплати призупиняються до з’ясування обставин.

Разом з тим, у разі наявності у неї обґрунтованих причин для продовження строку відсутності за місцем проживання понад 60 днів (від установ, що розташовані на підконтрольній українській владі території) така особа звертається з відповідною письмовою заявою за місцем проживання до структурного підрозділу з питань соціального захисту.

Літня спека і пожежна небезпека

У літню спеку керівникам підприємств та організацій необхідно вжити заходів із попередження нещасних випадків під час підвищення температури повітря.

 

Зокрема, для робітників, які працюють в умовах підвищення температури повітря, необхідно переглянути графік робочого часу. Обмежити роботу працівників, які виконують кладку зовнішніх стін, у піковий час. Збільшити технологічні перерви будівельним бригадам до 30 хвилин. Провести позаплановий інструктаж працівникам, які виконують роботи на висоті.

Президент підписав Закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»

Президент України підписав Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», який визначає правові, економічні та організаційні засади забезпечення комерційного, у тому числі розподільного, обліку послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання.

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ СММ ОБСЄ

27 липня 2017 року заступник директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Артем Скаженик зустрівся з делегацією СММ ОБСЄ.

До складу делегації увійшли Томас Севен - керівник Сєвєродонецької філії Луганського Регіонального Офісу СММ ОБСЄ, Абдіраім Джорокулов – координатор інфраструктури, Андре Лоерш – спостерігач з економічних питань СММ ОБСЄ та Аліна Терещенко – перекладач.

На обласному штабі звітували про рівень готовності Луганщини до опалювального сезону

Сьогодні відбулось засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об'єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 року та сталого проходження опалювального сезону у Луганській області у режимі скайп-конференції.

Участь у заході взяли заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян і Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, комунальних підприємств та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.  

Виїзна нарада у Новоайдарському районі

27.07.2017 у Новоайдарському районі було проведено виїзну нараду, на якій обговорили проблемні питання в роботі райдержадміністрації з метою сприяння залученню інвестицій та визначили подальші напрямки роботи. Цей Захід проходив під головуванням першого заступника голови Новоайдарської районної державної адміністрації та співголовуванням представника Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації. На нараді були присутні представники місцевої влади, місцевого бізнесу та фермери.

Всеукраїнський конкурс журналістських робіт на тему децентралізації

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» оголошують з 29 червня цього року старт Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт за тематикою «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» у 2017 році.

Олександр Слобожан: "Депозити громад на рахунках держбанків – це абсолютно позитивний тренд"

Перед тим як піти на літні канікули, Верховна Рада внесла зміни до держбюджету, затвердивши нову субвенцію для громад. Також депутати збільшили фінансування за вже існуючими статтям видатків для міст.

АМУ висловила зауваження до законопроекту про державний контроль за рішеннями органів місцевого самоврядування

На виконання протокольного доручення Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року (протокол №44) Асоціація міст України звернулася до Мінрегіону із зауваженнями для опрацювання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю за відповідністю рішень органів місцевого самоврядування Конституції та законам України».

 

Національна дефлімпійська збірна з футболу вийшла у фінал

Учора українські спортсмени обіграли збірну команду Єгипту, тим самим забезпечивши собі місце у фіналі Дефлімпійських ігор 2017 року.

Суперниками наших футболістів стануть представники Туреччини, які у другому півфіналі виявилися сильнішими за команду Італії – 4:0.

Фінальний матч Туреччина – Україна відбудеться у неділю, 30 липня.

Нагадаємо, що у складі національної збірної України з футболу грають два представники Луганщини: Дмитро Невенченко та Дмитро Бєлоусов.

Тож, 30 липня вболіваємо за наших дефлімпійців!

«До кінця року 270 сімей переселенців отримають квартири», – Юрій Гарбуз на Форумі партнерів у Києві

За його словами, наразі на підконтрольній Україні території Луганщини проживають близько 300 тисяч переселенців. Він зазначив, що для такої кількості осіб кількість квартир недостатня. При цьому голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголосив, що із такої кількості людей, значна частина мають статус переселенця, проте живуть вони на окупованій території області.

Юрій Гарбуз: У Луганській області побудують новий онкодиспансер

Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз під час роботи Форуму партнерів «Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року» зауважив, що будівництво нового онкодиспансеру дозволить зменшити смертність українців, які проживають в області, за рахунок ранньої діагностики хвороб.

У Києві Юрій Гарбуз презентував оновлену Стратегію розвитку Луганщини

Під час презентації оновленої Стратегії розвитку Луганської області та обговорення напрямів її реалізації голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив про необхідність стратегічного планування з урахуванням перспектив деокупації непідконтрольної українській владі частини області.

«Розбудова мирного життя тут, на контрольованій Україною території Луганщини,є запорукою об’єднання й успішного майбутнього краю», – зауважив Юрій Гарбуз.

Ефективна модель самоврядування, розвиток аграрного сектору, енергобезпека – напрями консолідації зусиль влади, громадськості та міжнародних донорів, – Юрій Гарбуз

У столиці продовжує роботу Форум партнерів «Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року».

Відкрита панельна дискусія «Майбутнє Луганщини» на Форумі партнерів була присвячена сценаріям розвитку області.

Зокрема, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час виступу представив новий формат взаємодії влади та громадськості.

«Я пропоную політичну дієту  як альтернативу політичним чварам», – заявив він.

Увага! В області встановився 5 клас пожежної небезпеки

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології, в містах та районах області встановився 5 клас пожежної небезпеки.

З настанням спекотної і сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові і степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах та на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

При відвідуванні лісів також забороняється:

УВАГА! Масштабний конкурс проектів регіонального розвитку!

Мінрегіон інформує про проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України.

Дедлайн – 27 вересня 2017 року

Загальний бюджет – 600,75 млн грн

Максимальний розмір фінансування – 48 000 000 грн

Наше головне завдання – дати надію, а не відчай, – Юрій Гарбуз під час відкриття Форуму партнерів зі стратегії розвитку Луганщини

Форум партнерів «Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року», який відкрився сьогодні у Києві, зібрав понад 120 учасників.

Увага до заходу високопосадовців, представників міжнародних організацій, дипломатичного корпусу, ЗМІ та громадськості свідчить про значний інтерес до Луганщини.

Перед початком Форуму голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відповів на питання журналістів. Пріоритетні напрями роботи обласної влади – безпека, охорона здоров'я й освіта.

Луганщина долучилася до соціально-інформаційної акції #людинаНЕтовар

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 30 липня, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно із «Регіональним правозахисним соціолого-освітнім центром «Жінки Донбасу» та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено всеукраїнську інформаційну кампанію та акцію #людинаНЕтовар.

Участь у заходах взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА та громадськість міста Сєвєродонецьк.

Компанії «Зеонбуд» надано дозвіл на організацію тимчасового мовлення багатоканальної телемережі МХ-1 у Бахмутівці

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 27 липня задовольнила звернення ТОВ «Зеонбуд» щодо надання можливості для організації тимчасового мовлення (8 програм) багатоканальної телемережі МХ-1 з використанням 34 ТВК у с. Бахмутівці Луганської області.

Мовлення організовуватиметься із найбільшої опори в цьому регіоні – Бахмутівської вежі, що заввишки 134 метри.

Більше 300 тис. пенсіонерам Луганщини перерахована пенсія у І півріччі

Протягом шести місяців 2017 року підпорядкованими управліннями Пенсійного фонду України у Луганській області:

-        призначено 3338 нових пенсій: цивільним особам – 3285 (тимчасово переміщеним особам – 334), пенсіонерам силових структур – 53 (тимчасово переміщеним особам – 17);

-        проведено 3721 перерахунок за частиною 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», у тому числі, тимчасово переміщеним особам – 658;

Новини АТО: поранено двох військовослужбовців на Луганщині

Вчора, 27 липня, під прикриттям вогнем з протитанкових і автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї ворожа диверсійно-розвідувальна група вдалася до спроби прориву нашої лінії оборони поблизу смт Новотошківське Попаснянського району. Українські військовослужбовці дали гідну відсіч силам противника, але, на жаль, під час бойового зіткнення двоє захисників отримали поранення.

Загалом, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 10 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Актуальна інформація для внутрішньо переміщених осіб

У зв’язку зі чисельними зверненнями до Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації громадян з числа внутрішньо переміщених осіб щодо питань, пов’язаних з призупиненням соціальних виплат/пенсій,  повідомляємо наступне.