Архів новин

17 июля 2017

Юрій Гарбуз втрутився у критичну ситуацію на «Лисичанськвугіллі»

На ПАТ «Лисичанськвугілля» склалася критична ситуація з невиплатою заробітної плати, яка призвела до страйку шахтарів. Так, на шахті імені С.Г. Капустіна з 15.07.2017 триває підземна акція протесту за участі 55 осіб.

Станом на сьогодні заборгованість по фонду заробітної плати становить 135,4 млн грн (грудень 2015 року, грудень 2016 року та поточний рік).

Головне управління Держпраці повідомляє

Інформація щодо здійснення делегованих повноважень у сфері державного контролю за додержанням законодавства про працю органами місцевого самоврядування.

Запрошуємо до Житомирщини на фестиваль етнічного одягу та аксесуарів

22 липня на території історико-культурного комплексу «Замок-музей Радомисль», розташованого у м. Радомишль Житомирської області, відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного, стилізовано-етнічного одягу і аксесуарів «Аристократична Україна».

Фестиваль проходитиме з метою популяризації відродження культурних традицій України, розвитку культурної й народної дипломатії між етносами та національними меншинами, що вважають своєю Батьківщиною Україну, і представниками народів, що проживають на території України.

Андрій Рева: Ресурс для осучаснення пенсій в державі є

Проект Закону про пенсійну реформу, що був підтриманий парламентом у першому читанні, чекає завершального етапу у вересні, коли після літньої перерви запрацює Верховна Рада. Зрозуміло, що це має відбутись у першій половині вересня, аби вже з 1 жовтня запустити процес осучаснення пенсій.

 

За словами Міністра соціальної політики України Андрія Реви, осучаснення має завершитись до 2021 року.

 

На світовій першості з легкої атлетики виступатиме наша Єлизавета Бризгіна

Днями у Кропивницькому завершився чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих.

Нагороди на всеукраїнський першості вибороли спортсмени Луганської області.

Так, бронзовими призерами стали:

- Єлизавета Бризгіна на дистанції біг на 200 м. Результат спортсменки – 23.24 с;

-  Ірина Ніколаєва – потрійний стрибк – 13м 14см;

-  Олег Кукота завоював бронзу у багатоборстві – 6 311очок.

Крім цього, у п’ятірку кращих потрапив Тарас Неледва у стрибках в довжину з результатом 7м46см.

«Фантомівці» працюють без вихідних

Співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області у вихідні виявили декількох порушників.

На блокпосту в м.Лиcичанськ вони затримали двох перевізників-нелегалів. Одним з них виявився сєвєродончанином. Він перевозив пасажирів з Сєвєродонецька до Бахмута. Другий, житель селища Красноріченське Кремінського району, доставляв людей із Запоріжжя до смт. Красноріченське.

Будьте обережні під час грози!

Літня погода дуже мінлива і ясний день швидко може перетворитися в похмурий та дощовий. Найбільш небезпечним погодним явищем в цю пору вважається гроза.

За інформацією ДСНС України останнім часом почастішали випадки ураження людей блискавкою.

Управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської області попереджає про обережність під час грози та просить дотримуватись наступних правил поведінки:

Змінами до Державного бюджету на 2017 рік дозволено спрямовувати кошти на видання підручників для всіх здобувачів освіти

13 липня 2017 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік». Окрім іншого, зміни внесено до додатку № 5, що зокрема регулював забезпечення підручниками та посібниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форм власності. На ці потреби з Державного бюджету України було виділено 392 969,9 тис. грн.

 

Вступникам, які не можуть з технічних причин створити електронні кабінети, дозволили подавати паперові заяви

Міністерство освіти і науки дозволило подавати заяви до вишів у паперовій формі тим вступникам, які не можуть з технічних причин створити електронні кабінети. Відповідний лист МОН було розіслано керівникам усіх вищих навчальних закладів України.

Чемпіонат світу з водних видів спорту: бронза наша!

В Будапешті триває світова першість з водних видів спорту, у якій беруть участь і спортсмени Луганської області.

Так, у синхронних стрибках на 3-метровому трампліні луганчанин Олег Колодій та його напарник Ілля Кваша стали бронзовими призерами змагань.

За свій виступ вони набрали 429.99.

Нагадаємо, до складу національної збірної увійшли сім спортсменів Луганської області: Валерія Люлько, Софія Лискун, Олександр Горшковозов, Олег Колодій, Ганна Красношлик, Анастасія Недобіга, Анна Письменська.

Світова першість триватиме до 30 липня.

Президент про навчання Seа Breeze 2017: Це – наша відповідь ідеологам, організаторам і спонсорам гібридних війн

Президент Петро Порошенко привітав учасників українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Seа Breeze, які у 2017 році відзначають двадцятиріччя. Глава держави підкреслив, що із року в рік ці навчання в умовах максимально наближених до бойових підвищують взаємну сумісність, вишкіл і злагодженість багатонаціональних підрозділів.

Представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Луганщини взяли участь у роботі семінару з питань контролю державної допомоги системи суб’єктам господарювання

10.07.2017  у приміщенні Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбувся семінар на тему: «Базові принципи контролю державної допомоги системи  суб’єктам господарювання».

CHINA’S GLOBAL FOOD AND HOSPITALITY TRADE SHOW

Торгово-промислова палата України запрошує підприємців взяти участь у роботі Національної експозиції України на China’s Global Food and Hospitality Trade Show, яка пройде в Шанхаї (Китай) з 14 по 16 листопада 2017 року.

FHC China 2017 – це унікальна можливість для іноземних виробників та дистриб’юторів харчових продуктів презентувати продукцію мільярдному ринку Китаю та почати ефективно працювати. Цільові напрямки виставки – м'ясо-молочна продукція, пиво, кондитерська продукція, хлібобулочні вироби та інше.

Легка промисловість області має великий потенціал, – Юрій Гарбуз

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь в урочистому відкритті нового виробництва ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура».

«Легка промисловість області має великий потенціал. Виробнича діяльність і темпи розвитку Рубіжанської панчішної мануфактури є переконливим цьому свідченням. Ми демонструємо всьому світові, що Луганщина не опустила руки», – наголосив у своєму вітальному слові Юрій Гарбуз.

До уваги роботодавців!

Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 295 (далі – Порядок), запроваджено нові підходи у відносинах держави та бізнесу, згідно з якими головними пріоритетами інспекторів праці визначені профілактична робота та консультування роботодавців.

Запроваджується також можливість проведення, за бажанням роботодавця, аналізу стану дотримання законодавства про працю та надання рекомендацій щодо його застосування.

Завершився навчальний візит делегації з Луганської області на Львівщину

Упродовж тижня представники східних областей знайомилися із громадськими ініціативами Львівщини під час візиту «Сталий розвиток громадянського суспільства через розбудову інституту Громадських Рад та взаємодію з владою».

Цей навчальний візит до Львова та Львівської області відбувся у рамках реалізації Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки та Програми «Відновлення та розбудова миру», яка впроваджується ПРООН за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції.

На Луганщині розповсюджуються інформаційні буклети щодо попередження насильства

У липні розпочато розповсюдження інформаційних матеріалів – буклетів «Насильство щодо жінок – особлива проблема» та «Сексуальне насильство – будь-який вид дій сексуального характеру щодо людини без її згоди».

Захід ініційований Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з партнерськими міжнародними організаціями.

Зазначені матеріали підготовлені та надруковані Проектом Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» за участю Фонду народонаселення ООН та саб-кластеру з питань ґендерно обумовленого насильства.

В Парламенті зареєстровано законопроект, який вирішить «земельні питання» учасників АТО

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо гарантій забезпечення земельними ділянками ветеранів війни (№ 6605).

Змінами до держбюджету збільшено фінансування першочергових потреб органів місцевого самоврядування

13 липня Верховна Рада України  на своєму вечірньому засіданні прийняла у другому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (№6600).

13 липня 2017 року відбулося засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації

13 липня 2017 року об 11-00 у залі засідань облдержадміністрації
(м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59) за участю заступника голови, виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Клименка Ю.Ю. відбулося засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації (далі – Департамент).

На засіданні колегії Департаменту були присутні:

Парламентський Комітет з питань бюджету погодив розподіл 2,6 млрд грн ДФРР

13 липня Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив розподіл 2,6 млрд грн Державного фонду регіонального розвитку, які будуть направлені на реалізацію регіональних проектів у 2017 році.

Дев'ята сесія Ярмарку китайських інвестицій за кордон

За інформацією Торгово-промислової палати України в період з 21 по 22 листопада 2017 року у Виставковому центрі м. Пекін (Китай) відбудеться Дев’ята сесія Ярмарку китайських інвестицій.

МІЖНАРОДНИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ «XXI CENTURY CHALLENGES IN BUSINESS» У ГРУЗІЇ

15 вересня 2017 року в м.Тбілісі (Грузія) відбудеться міжнародний бізнес-форум «XXI Century Challenges in Business», організатором якого виступає Спілка ділових жінок.

Метою заходу є ознайомлення потенційних іноземних партнерів з економічним потенціалом Грузії, обмін досвідом та встановлення нових ділових зв’язків.

Детальніша інформація щодо заходу міститься за посиланням: https://mfa.gov.ua/mediafiles/sites/rei/files/07-2017/UBL_Global_Busines...

Марина Порошенко зустрілася із дітьми з прифронтових територій, яких Фонд Порошенка відправляє на відпочинок до Кіпру

Дружина Президента України, Голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко зустрілася із 20 дітьми з Донецької та Луганської областей, яких Благодійний Фонд Порошенка відправляє на оздоровлення та відпочинок до Республіки Кіпр за сприяння Мінсоцполітики. Закордонна подорож триватиме до 25 липня.

Мистецтвознавців привітало Закарпаття

У липні 20 учнів – учасників конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН – приймав Ужгород у літній науковій школі з мистецтвознавства.

Луганську область представляла неодноразова переможниця різноманітних конкурсів, учениця 11 класу Попаснянської гімназії № 20 Маргарита Рубаненко.

Програма школи була наповнена лекціями про закарпатське декоративно-ужиткове мистецтво, майстер-класами з китайського живопису гохуа, орігамі, гончарним мистецтвом, заняттями з хореографії та розвитку комунікативних навичок і навчально-пізнавальними екскурсіями.

Новини АТО: ворог вкотре порушує умови «хлібного перемир’я»

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Троїцьке Попаснянського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По позиціях сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району застосовувались автоматичні гранатомети.

У напрямку смт Станиця Луганська бойовики вели обстріл з протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

У Луганському обласному краєзнавчому музеї у рамках роботи виставки до Дня Конституції України «Вимріяна поколіннями» була проведена реекспозиція.

16 липня 1990 року була прийнята Декларація про державний суверенітет України, яка стала основою для "Акту проголошення Незалежності України".

Луганський обласний краєзнавчий музей у рамках роботи виставки до Дня Конституції України «Вимріяна поколіннями» була проведена реекспозиція.
Мета виставки – ознайомити відвідувачів з фотодокументами про прийняття цього доленосного документу, який визначив майбутнє всього українського народу, проголосив новий підхід до розуміння статусу України в системі міжнародних відносин.