Архів новин

04 июля 2017

Підбито підсумки аналізу балансу трудових ресурсів Луганщини

Як розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук, у період, коли в області реалізуються серйозні державні і міжнародні програми та проекти, важливо, щоб вони були соціально ефективними для населення.

Статистичні дані, які є у Головному управлінні статистики Луганської області, не зовсім відповідають дійсності. Перепис населення в Україні проводився 16 років тому. Тобто існуючі дані по чисельності населення і його економічній активності на поточний час не можна вважати репрезентативними.

Шляхи впровадження проектів розвитку територіальних громад розглянуто в облдержадміністрації

Сьогодні, 4 липня, відбулася робоча нарада з головами міських та селищних рад, яку провів заступник голови облдержадміністрації Вадима Данієляна.

У ній також взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області, Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», Агенції регіонального розвитку Луганської області.

Сьогодні розпочались командно-штабні навчання з територіальної оборони в Луганській області

Під керівництвом заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка відбулось засідання штабу територіальної оборони.

Участь у заході взяли військовий комісар Луганського ОВК полковник Юрій Полулященко, особовий склад штабу територіальної оборони та представники інших військових відомств.

«Сьогодні ми маємо змогу обговорити усі проблеми, які спільними зусиллями будемо вирішувати», – під час засідання штабу зауважив Юрій Клименко.

СТИМУЛЮВАННЯ ІДЕЇ CТВОРЕННЯ ВИРОБНИЦТВА ЕКОЛОГІЧНО БЕЗПЕЧНИХ ПЛАСТМАС

Новий Plastics Innovation Prize запрошує дизайнерів, вчених, підприємців та вчених, для створення виробництва пластмас.

Премія фінансується Венді Шмідт, провідним філантропом New Plastics.

Подача заявки: https://newplasticseconomy.org/innovation-prize

Дедлайн11 липня 2017 року

Розмір гранту: від 10 000 доларів

Учасники можуть подати заявку в двох направленнях:

$ 1 мільйон на задачі проектування

$ 1 млн на матеріальне забезпечення

КОНКУРС ГРАНТІВ «ПІДТРИМКА РЕГІОНАЛЬНИХ АНТИКОРУПЦІЙНИХ ІНІЦІАТИВ»

Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ), Програмні ініціативи  «Демократична практика» та «Громадські ініціативи нової України» оголошують конкурс «Підтримка регіональних антикорупційних ініціатив». Максимальний розмір гранту – 150 000 гривень (оптимальний бюджет проекту 80 000 – 120 000 гривень).

Дедлайн - 5 липня 2017 р

На брифінгу розповіли про проведення оздоровчої кампанії в області

Про це представникам засобів масової інформації доповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Протягом літа 14782 дітей шкільного віку з Луганщини будуть залучені до оздоровчої кампанії, що становить чверть від загальної кількості дітей, які мають на це право. З них приблизно 12 000 – діти пільгових категорій.

У 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету майже на 2,5 млн грн закуплено путівки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування тощо.

ГРАНТОВА ПІДТРИМКА ЗАЙНЯТОСТІ ТА ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МОЛОДІ

Європейська політика сусідства приймає пропозиції на отримання грантів з метою сприяння зайнятості та активної участі молоді в житті суспільства і економіки, шляхом розвитку навичок, необхідних на ринку праці і підтримуючи їх у становленні лідерів і підприємців, полегшуючи пошук нових професійних можливостей.

Дедлайн - 11 липня 2017 р.

Увага! Оголошення

6  липня 2017 року  в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 10:00.

Увага!

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, яке відбудеться 06.07.2017 о 10-00 за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, 2 поверх, крило Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, зал засідань.

У Луганській області відсутні дефіцит та ажіотажний попит на продовольчі товари

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду червня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Щодо монетизації частини невикористаних сум субсидій

Положенням «Про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та річного пічного побутового палива» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, передбачено, що частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб.

Про можливості та переваги використання відкритих даних йшлося на сьогоднішньому брифінгу в облдержадміністрації

Начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату Луганської облдержадміністрації Олександр Зубцов, зокрема, розповів, що публічна інформація у формі відкритих даних дуже зручна для використання – це дозволяє її швидко обробляти за допомогою електронних засобів, а також до неї відкрито вільний та безоплатний доступ.

Фантомівці зупинили чергового перевізника – порушника з Харківщини

Боротьба з нелегальними перевізниками на Луганщині не припиняється. Вчора, 3 липня, о сьомій  ранку співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» зупинили автобус «Мерседес-Спринтер». Автомобілем керував житель Харківській області, який віз пасажирів з м. Харкова до смт Станиця Луганська.

«BIOECONOMY INVESTMENT SUMMIT» У ФІНЛЯНДІЇ

14-15 грудня 2017 р. у м.Гельсінкі за сприяння Європейського інституту лісу у співпраці з мерією міста Йоенсуу, Регіональною радою Північної Карелії, Інститутом природних ресурсів Фінляндії та ЄК відбудеться захід «Bioeconomy Investment Summit», присвячений питанням потенціалу біоекономіки для забезпечення сталого розвитку, інвестиційного потенціалу та бізнес можливостей, а також майбутнім перспективам розвитку біоекономіки, зокрема в галузі будівництва та енергетики, в хімічній та текстильній промисловості.

ДАТСЬКА КОМПАНІЯ «COOP TRADING A/S» ЗАЦІКАВЛЕНА В ІМПОРТІ ЦУКРУ

Датська оптова компанія «COOP Trading A/S», яка обслуговує мережеві магазини Данії та Північної Європи («Fakta», «Inka», та «Fotex») зацікавлена в налагодженні ділових зв’язків з українськими виробниками цукру.

На Луганщині вилучено 45 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 4,31 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 45 одиниць вибухонебезпечних предметів.

         Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Обласною владою вжито заходів з вирішення проблем водопостачання у Лисичанську

Централізоване водопостачання у м. Лисичанськ було відновлено 8 червня. Нагадаємо, що через борги ЛКСП «Лисичанськводоканал» перед ТОВ «ЛЕО» за спожиту електроенергію, які на початок червня складали 154 млн грн (24 млн грн. з них – штрафні санкції), значна частина населення міста майже два тижні перебувала без води.

Тож ще 29 травня ТОВ «ЛЕО» відключило ряд об’єктів міського водоканалу від електропостачання, що призвело до зупинки централізованої подачі води у декілька районів.

Запрошуємо на обласний фестиваль української народної іграшки та гри

6 липня 2017 року о 16:30, напередодні одного з найколоритніших стародавніх народних свят Івана Купала, на березі річки Красна Кремінського району вже вдруге відбудеться обласний фестиваль української народної іграшки та гри.

Новини АТО: у Луганській області поранено двох українських воїнів

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування сім разів порушував «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське та села Новозванівка Попаснянського району відкривався вогонь з автоматичних і протитанкових гранатометів. Також у районі працював ворожий снайпер.

По позиціях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська та села Валуйське застосовувались великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У напрямку села Лопаскине Новоайдарського району вівся обстріл з протитанкових гранатометів.