Архів новин

07 июля 2017

Члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету відвідали Луганську область

7 липня на Луганщину завітала делегація Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Зустріли гостей заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко і Вадим Данієлян.

Делегація була представлена народними депутатами України Андрієм Павелком, Сергієм Матвієнком, Олегом Медуницею, Сергієм Мельником, Хвичею Мепарішвілі, Сергієм Рудиком, Іваном Крулько, Сергієм Шаховим і представниками керівництва центральних органів виконавчої влади.

6 липня артисти Луганської обласної філармонії завітали до гостинної Кремінщини

6 липня артисти Луганської обласної філармонії завітали до гостинної Кремінщини, щоб взяти участь у Фестивалі української народної іграшки та гри. Разом з артистами та жителями всієї області артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» зустрічали старовинне містичне свято Івана Купала.

Жінка - агент змін

Побудувати відносини через кордони, виробити загальні підходи і посилити участь громадянського суспільства у миротворчому процесі – для цього в Мінську на початку липня зібралися члени спільноти «Жіночі ініціативи за мир на Донбасі».

У цьому році на Луганщині планується зібрати понад 1 млн тонн ранніх зернових культур

Підготовка та проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у 2017 роц - тема обласного семінара-наради, яка відбулась у рамках обласного заходу День поля у місті Сватове.

Сьогодні у Сватовому відбувся обласний захід День поля

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, представники управлінь та відділів агропромислового розвитку райдержадміністрацій, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники та спеціалісти агроформувань, сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, співробітники організації по відвантаженню на автомобільному та залізничному транспорту,  із забезпечення мінеральними добривами, насінням та зернотрейдерських компаній.

Конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів продовжено

З метою підготовки якісних проектів регіонального розвитку та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015
№ 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» регіональна комісія оголошує про продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році.

Термін прийому документів для участі в конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів: з 07.07.2017 до 31.07.2017.

Інформація про основні положення проекту змін у пенсійне законодавство

Основні положення проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”

1) осучаснення пенсій шляхом:

здійснення з 1 жовтня 2017 року перерахунку пенсій, призначених згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі -  Закон 1058), із використанням:

- єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році, на рівні 3 764 гривні 40 копійки;
- показника вартості одного року страхового стажу, зниженого з 1,35 до 1 відсотка.

ФРАНЧАЙЗИНГ – ЯК ОДИН ІЗ ДІЄВИХ ІНСТРУМЕНТІВ РОЗВИТКУ МСБ»

Запрошуємо до участі в бізнес конференції «Франчайзинг – як один із дієвих інструментів розвитку МСБ», що відбудеться в Дніпрі
18 липня 2017 року в приміщенні Культурно-ділового центру «Менора», Менора Роял Клаб (Будинок Пчолкіна, вхід з пл. Успенської, 5, колишня пл. Д. Бідного, 5).

Захід організовано Центром підтримки бізнесу у м. Дніпро, створеним в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

В рамках конференції експерти та представники успішних працюючих бізнесів обговорюватимуть наступні питання:

DP.FORUM2017 У М. ДНІПРО

Школа бізнесу «Фабрика підприємців» за інформаційної підтримки дніпропетровської торгово-промислової палати запрошує Вас прийняти участь в бізнес-форумі DP.FORUM2017, який відбудеться 27 липня 2017 року в м. Дніпро за адресом: пр. Гагаріна, 26 (Аерокосмічний центр).

 

ЧЕСЬКА КОМПАНІЯ «ALCHIMICA S.R.O.» ШУКАЄ ДІЛОВИХ ПАРТНЕРІВ В УКРАЇНІ

Чеська компанія «Alchimica s.r.o.» шукає ділових партнерів в Україні – виробників спортивного харчування та харчових добавок.

Контактна інформація:

Сімоне Гоцман (Simone Hozman)

ALCHIMICA s.r.o.

Národní obrany 45

160 00 Praha 6

www.alchimica.cz

Tel.: +420 220 515 541

Fax: +420 233 310 866

Mobil:+420 776 101 496

Соціальні виплати сім’ям з дітьми профінансовані у повному обсязі

На початку липня  отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу у сумі 62059,1 тис. грн, що становить 100,0 % від потреби у таких виплатах на поточний місяць.

Обласний фестиваль української народної іграшки та гри знов прийняла гостинна Кремінщина

6 липня на березі річки Красна Кремінського району вже вдруге відбувся обласний фестиваль української народної іграшки та гри, які є одними з стародавніх традицій.

Фестиваль започатковано того річ головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

«Упевнений, що через деякий час це свято вже увійде у традицію. Бо тільки вивчаючи надбання багатьох поколінь ми зможемо зберегти зібрану віками спадщину українського народу», – відзначив очільник Луганщини на відкритті обласного фестивалю.

ПРОГРАМА ПЕРЕПІДГОТОВКИ УПРАВЛІНСЬКИХ КАДРІВ У НІМЕЧЧИНІ

Ініційована Федеральним міністерством економіки та енергетики (BMWi) Програма підготовки управлінських кадрів є елементом зовнішньо-економічної політики Німеччини. Під девізом “Fit for Partnership with Germany”    (“Готові до співпраці з Німеччиною”) проводиться навчання керівників підприємств та організацій з 18-ти країн з метою налагодження контактів та взаємовигідного співробітництва з підприємствами Німеччини. Фінансування Програми здійснюється з бюджету Федерального міністерства економіки та енергетики (BMWi).

Пам’ятка для населення щодо дій за сигналом «Увага всім!»

Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – це доведення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Для привернення уваги населення, перед інформацією подається уривчастий сигнал, який передається електросиренами та іншими сигнальними засобами, наявними на відповідній території.

Через обстріли Луганської ТЕС частина області залишилась без світла

Сьогодні, 7 липня, бойовики вкотре обстріляли Луганську теплоелектростанцію у місті Щастя.

Після півночі у результаті ворожого обстрілу Луганську ТЕС знову виведено з ладу через аварійне відключення високовольтної лінії електропостачання «Лисичанська 220 кВ».

Робота станції не припинялась, а два енергоблоки знизили навантаження з 200 МВт до 130 МВт.

Без електропостачання до 2:15 залишилась вся територія Луганської області. Соціальні об’єкти, лікарні, перейшли на резервні джерела живлення – генератори.

ПРИЄДНУЙСЯ ДО АКЦІЇ #Зроби_подарунок_Захиснику_Незалежності

Звертаємося до всіх небайдужих українців із закликом приєднатися до акції, яку започаткував громадський актив Станиці Луганської, – «Зроби подарунок Захиснику Незалежності».

Старт акції дав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної Юрій Гарбуз 6 липня 2017 року у місті Кремінна на обласному фестивалі української народної іграшки та гри.

Запрошуємо жителів міст і районів Луганської області та всієї України взяти участь у акції.

Умови проведення акції.

Новини АТО: на Луганщині посилились ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Кримське і Жовте Новоайдарського району тричі відкривався вогонь з автоматичних й протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По укріпленнях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська і села Старий Айдар бойовиками застосовувались автоматичні й протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.