Прес-центр7 липня 2017, 19:07

Члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету відвідали Луганську область

7 липня на Луганщину завітала делегація Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Зустріли гостей заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко і Вадим Данієлян.

Делегація була представлена народними депутатами України Андрієм Павелком, Сергієм Матвієнком, Олегом Медуницею, Сергієм Мельником, Хвичею Мепарішвілі, Сергієм Рудиком, Іваном Крулько, Сергієм Шаховим і представниками керівництва центральних органів виконавчої влади.

Головною метою приїзду гостей є вивчення напрямів діяльності місцевих органів влади Луганської області та розвитку регіону в умовах реформування міжбюджетних відносин.

У рамках поїздки вони відвідали дев’ятиповерхівку 7-мого мікрорайону міста Рубіжне, що будується для внутрішньо переміщених осіб.

Керівництво міста Рубіжне зазначило, що завдяки очільнику області Юрію Гарбузу вдалося відновити будівництво дому, тим самим давши надію на подальші звершення.

Також народні депутати України побували у смт Новотошківське Попаснянського району, яке знаходиться на відстані двох кілометрів від лінії розмежування. Там вони оглянули стан відновленої інфраструктури та поспілкувалися з місцевими жителями.

Голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун запевнив, що район готовий для відкриття нових шахтних лав у селищі, а надання гуманітарної допомоги жителям Новотошківського здійснюється у повному обсязі.

Після поїздки Луганщиною члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету провели у облдержадміністрації виїзне засідання щодо бюджетного забезпечення основних напрямків діяльності місцевих органів влади Луганської області та розвитку регіону в умовах реформування міжбюджетних відносин.

Зокрема, на засіданні розглядалися проблеми та перспективи розвитку транспортної інфраструктури Луганської області, першочергові завдання з відновлення системи надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню регіону та перелік об'єктів і заходів, що фінансуються за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганщини, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.