Архів новин

11 июля 2017

Інформація щодо знеструмлення об’єктів водопостачання області

Сьогодні, 11 липня 2017 року, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» здійснено відключення об’єктів КП «Попаснянський районний водоканал» від постачання електричної енергії за заборгованість у розмірі 149,3 млн грн (у тому числі пені та штрафи – 2,2 млн грн).

Серед відімкнених об’єктів м. Попасна – свердловина «Склозаводська», ПНС «Первомайська 3», ВНС «Черемушки», Н/С «Занівська». Без централізованого водопостачання залишилось 4230 абонентів.

Результати виступів наших борців на всеукраїнських змаганнях

Минулого тижня у Конотопі відбувся Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби памʼяті Валерія Геппи.

На змаганнях Луганську область представляли вихованці Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту: Артем Подакін, Микита Первомайський, Микита Політаєв, Святослав Калашніков, Станіслав Мальцев, Богдан Ляхов, Данило Корєєв, Нурлан Байрамов.

За результатами виступів срібним призером у ваговій категорії 76 кг став Артем Подакін, бронзові винагороди вибороли Святослав Калашніков у ваговій категорії 100 кг та Микита Первомайський у категорії 63 кг.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на  надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 1.163,7 тис. грн.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 14.021,9 тис. грн.

Уряд змінив порядок надання внутрішньо переміщеним особам адресної допомоги

4 липня 2017 року Уряд прийняв постанову № 453, якою вніс зміни до Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Уряду від 1 жовтня 2014 року № 505.

 

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в обсязі 9.129,3 тис. грн.

Про роботу обласних стаціонарних установ Луганської області

У системі Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації функціонує 10 обласних стаціонарних установ:

 

- 4 будинки-інтернати для громадян похилого віку та інвалідів (загальна кількість місць – 295);

- 6 інтернатів психоневрологічного профілю (загальна кількість місць – 993).

Планова кількість підопічних становить 1288 осіб.

 

Найближчим часом на Луганщині розпочнуться жнива, – брифінг

Про підготовку до початку збиральної кампанії на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації сьогодні розповіла в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна.   

Вона відзначила, що проведена необхідна організаційна робота з розвитку зерновиробництва, забезпечення продовольчої безпеки регіону, зокрема, за рахунок впровадження у виробництво сортів та гібридів сільськогосподарських культур, адаптованих до природно-кліматичних умов.

До процесу збирання врожаю, який почнеться вже цього тижня, за її словами, в області готові.

Реалізація регіональної програми зі створення містобудівного кадастру області на контролі обласної влади

Сьогодні, 11 липня, відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Про стан виконання заходів щодо створення містобудівного кадастру Луганської області на 2016-2018 роки під час заходу доповів заступник начальника управління-начальник відділу, в. о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин.

На Луганщині вилучено 68 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 4,9 га місцевості у місті Сватове, Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 68 одиниць вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 24 піротехніка та 13 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1135 виїздів, де виявлено та вилучено 8938 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Прості правила для заощадження електроенергії

Заходи, які може здійснити громадянин для покращення власного побуту, можна розділити на чотири напрями. Це заощадження заощадження ресурсів (води, газу, тепла тощо), утеплення приміщення, встановлення приладів обліку та перехід на більш сучасні, енергозберігаючі та альтернативні джерела енергії та системи комунікацій.

Для того, щоб заощаджувати електроенергію потрібно дотримуватись декількох порад:

Президент: На будівництво житла для контрактників буде виділено 1 млрд гривень

Під час засідання Ради Національної безпеки і оборони Президент Петро Порошенко вніс пропозицію спрямувати 1 млрд грн на створення комфортних умов проживання для військовослужбовців контрактної служби.

Україна запровадить біометричний контроль для громадян інших держав, які перетинають державний кордон – Президент на засіданні РНБО

Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Петра Порошенка розглядає питання посилення контролю за перетином державного кордону України.

«Йдеться про посилення контролю за в’їздом та виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України – ми запроваджуємо біометричний контроль для усіх громадян, які перетинають український кордон», – повідомив Президент.

Пам'ятка про правила поведінки у лісі в пожежонебезпечний період

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології в окремих регіонах області встановився 4-5 клас пожежної небезпеки.

З настанням спекотної та сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові та степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах і на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

При відвідуванні лісів також забороняється:

Рекомендації, які спростять об’єднаним територіальним громадам перехід до єдиного бюджету

Для допомоги об’єднаним територіальним громадам у проведені ними процедури переходу на єдиний бюджет експертами Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки програми U-LEAD з Європою та SKL International), розроблено методичні рекомендації «10 кроків до єдиного бюджету».

Виконання цих заходів спростить організацію такої роботи:

Програма стажування фахівців у США

Програма ім.Гамфрі пропонує стажування у США, без отримання ступеню, яке включає академічну програму та професійне стажування фахівців, які знаходяться на середньому етапі професійної кар’єри, у певних галузях для громадян України та інших країн світу. Програма пропонує можливості для професійного розвитку завдяки вивченню вибраних навчальних дисциплін в університеті під час академічної програми (тривалість – 9 місяців), участі у конференціях, спілкуванню у професійних мережах, та набуттю практичного досвіду під час обов’язкового стажування (тривалість – 3 місяці).

Для розширення ефірного мовлення на сході країни додатково прораховано понад 120 частот

З початку проведення АТО Департамент радіослужби Державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) додатково прорахував 122 частоти для радіо- та телевізійного мовлення на території Луганської та Донецької областей, інформує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Для розширення ефірного мовлення на сході країни додатково прораховано понад 120 частот

З початку проведення АТО Департамент радіослужби Державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) додатково прорахував 122 частоти для радіо- та телевізійного мовлення на території Луганської та Донецької областей, інформує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Для розширення ефірного мовлення на Сході країни додатково прораховано понад 120 частот

З початку проведення АТО Департамент радіослужби Державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) додатково прорахував 122 частоти для радіо- та телевізійного мовлення на території Луганської та Донецької областей, інформує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Президент підписав Закон щодо виплати одноразової грошової допомоги поліцейському у разі встановлення інвалідності через отримане поранення під час служби

Президент Петро Порошенко підписав Закон України “Про внесення змін до статті 97 Закону України "Про Національну поліцію" щодо виплати одноразової грошової допомоги поліцейському”, прийнятий Верховною Радою України 8 червня.

УВАГА! Перевірка системи оповіщення

12 липня поточного року з 13:45 до 14:00 за київським часом в навчальних цілях буде проведено щоквартальну технічну перевірку автоматизованої системи централізованого оповіщення області із запуском електросирен.

Під час проведення технічної перевірки цієї системи вмикатимуться електросирени, звучання яких відповідає сигналу цивільного захисту «Увага всім!»

За цим сигналом необхідно увімкнути абонентський радіотрансляційний динамік і прослухати повідомлення щодо дій при виникненні надзвичайних ситуацій.

IX ЯРМАРОК ЗАРУБІЖНИХ ІНВЕСТИЦІЙ В КИТАЇ (COIFAIR)

Торгово-промислова палата України, спільно з Посольством України в Китайській Народній Республіці, організовує колективний стенд українських підприємств на Дев'ятій сесії Ярмарку китайських інвестицій за кордон, яка відбудеться 21-22 листопада 2017 року у Виставковому центрі Пекіну (Китай), за підтримки Комітету з розвитку і реформ КНР. 

В рамках роботи 9-ї сесії Ярмарки китайських інвестицій за кордоном відбудеться День України, презентація українських підприємств та інвестиційних проектів за підтримки Посольства України в Китаї.

Реформування земельних відносин та розвиток сільських територій

На виконання доручення Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.05.2017 № 37-37-11/12290 в рамках просвітницької кампанії щодо реформування земельних відносин та розвитку сільських територій ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» проводить ряд заходів: круглий стіл, семінар – громадські слухання, обговорення в громадах.

Новини АТО: ворог поновив артилерійські обстріли на попаснянському напрямку

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське, сіл Катеринівка, Новозванівка, Новоолександрівка та Троїцьке Попаснянського району відкривався вогонь зі 122-мм гармат, 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

По опорних пунктах наших захисників поблизу сіл Старий Айдар і Малинове Станично-Луганського району бойовиками застосовувались 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети, а також стрілецька зброя.