Архів новин

31 июля 2017

На Луганщині обліковано 296 тисяч переселенців

Станом на 31 липня 2017 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 296 280 внутрішньо переміщених осіб, які складають 264 236 сімей. Із загальної кількості облікованих 24 688 – діти, 7 905 – особи з інвалідністю, 215 175 – пенсіонери.

 

Молодь Луганщини долучилася до Студреспубліки-2017

У Сєвєродонецьку відбувся Луганський регіональний етап Міжнародного проекту Студреспубліка-2017.

Цього року до Студреспубліки долучились студенти навчальних закладів Луганської області та молоді громадські активісти. Темою Проекту стала освіта як ключовий напрям нової індустріалізації Луганщини.

Наш боксер – срібний призер всеукраїнських змагань

У Чернівцях відбувся чемпіонат України з боксу серед юніорів 2001-2002 років народження.

За результатами першості боксер з Луганщини Микола Коваленко у своїй ваговій категорії до 66 кг став срібним призером.

Загалом, у змаганнях Луганську область представляли три спортсмени.

Вітаємо нашого боксера та його тренера Андрія Алєксєєва.

У Лисичанську виявлено м’ясну базу, що працювала з численними порушеннями

До управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області надійшла оперативна інформація щодо незаконної діяльності у м. Лисичанську фізичної особи - підприємця.

У ході відпрацювання отриманої інформації, фантомівці Луганщини разом з фахівцями управління податків і зборів з фізичних осіб виявили перевалочну базу, на якій зберігалися м’ясні та ковбасні вироби. У подальшому товар без відповідних документів доставлявся до смт Станиця Луганська для реалізації у роздріб.

Запрошуємо долучитися до Всеукраїнського проекту «Холодноярська проща» на Черкащині

Головні заходи Всеукраїнського духовно-просвітницького проекту «Холодноярська проща» відбудуться з 24 по 27 серпня 2017 року.

Програма Проекту носить глибинну історико-пізнавальну сутність і має на меті об’єднати знакові події державотворення, захисту і розбудови України – Хрещення Київської Русі-України, події Козацької доби, вшанування 100-річчя Української революції 1917-1921 років, буремного сьогодення.

З 1 жовтня пенсійну систему України очікують значні зміни

У рамках реалізації запропонованої Урядом пенсійної реформи з 1 жовтня 2017 року відбудеться перерахунок пенсій відповідно до зростання середньої заробітної плати, що дозволить усунути наявний нині вплив року виходу на пенсію на її розмір.

Підвищення мінімальної пенсії становитиме до 1373 гривень. 

Крім того, урядова пенсійна реформа передбачає щорічний автоматичний перерахунок пенсій в залежності від рівня інфляції та зростання середньої заробітної плати. 

Президент підписав Закон «Про Конституційний Суд»: Це суттєво підвищить рівень захисту конституційних прав громадян

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про Конституційний Суд України», який був прийнятий Верховною Радою 13 липня.

Глава держави наголосив, що підписаний документ є складовою частиною судової реформи, яка спрямована на забезпечення права громадян України на справедливий суд.

Президент відзначив дві принципові новації Закону. «Абсолютно прозорий конкурсний відбір кандидатів в судді до Конституційного суду», – підкреслив Глава держави. Президент зазначив, що кожен матиме можливість ознайомитись з тим чи іншим кандидатом.

УВАГА! Масштабний конкурс проектів регіонального розвитку!

Міністерство регіонального розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства України інформує про проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

Дедлайн – 27 вересня 2017 року.

Загальний бюджет – 600,75 млн грн.

Максимальний розмір фінансування – 48 000 000 грн.

Луганщина переорієнтовує економіку у бік аграрного сектору

Про це йшлося на відкритій панельній дискусії «Майбутнє Луганщини» у рамках Форуму партнерів «Стратегія розвитку Луганської області на період до 2020 року», який днями відбувся у Києві.

Ініціатором його проведення виступив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

СЛОВАЦЬКА КООПЕРАЦІЙНА БІРЖА

Словацьке агентство з питань розвитку торгівлі та інвестицій (САРІО) запрошує Вас прийняти участь в «Словацькій коопераційній біржі», яка відбудеться 19 вересня 2017 року в м. Братислава та 30 жовтня 2017 року в м. Кошіце в рамках проекту «SARIO Business Link». 

Участь в біржі для Вас - це реальна можливість знайти партнерів під час В2В переговорів, презентацій окремих компаній, отримати інформацію про тендери, актуальні пропозиції створення спільних підприємств та ще багато корисного. 

Мобільний сервісний центр МВС працює в прифронтових районах Луганщини

За три місяці своєї роботи мікроавтобус мобільного центру побував у місті Попасна та смт Марківка, Троїцьке і Станиця Луганська.

Всього фахівці провели понад 100 реєстрацій і перереєстрацій транспортних засобів, також замінили 26 водійських посвідчень та видали 33 довідки про відсутність судимості.

Наприклад, за перший виїзд до Станиці Луганської до мобільного сервісного центру МВС звернулося понад 30 мешканців району.

Але, на момент роботи пересувного центру не у всіх громадян в наявності були необхідні документи.

Підвищення рівня викладачів англійської як напрям виходу вишів області на міжнародний рівень

Науково-педагогічний склад Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля долучився до Літньої школі педагогічної майстерності, до якої приєдналися представники 20 вищих навчальних закладів України.

Літня школа професійного розвитку для викладачів ВНЗ організована в Києві у межах приєднання вишів до проекту Британської ради в Україні «Англійська мова для університетів».

УВАГА! Масштабний конкурс проектів регіонального розвитку!

Міністерство регіонального розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства України інформує про проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.

Дедлайн – 27 вересня 2017 року.

Загальний бюджет – 600,75 млн грн.

Максимальний розмір фінансування – 48 000 000 грн.

Діти з Білокуракинщини відпочили на Західній Україні

У рамках проекту «Змінимо країну разом», Меморандуму про співпрацю між Бродівським районом Львівської області та Білокуракинським районом Луганської області 10 учнів Шарівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів протягом двох тижнів відпочивали на Бродівщині.

Діти зустрілися з головою Бродівської райради Євгеном Шведом та головою Білокуракинської райдержадміністрації Сергієм Іванюченком. Після цього долучилися до участі у патріотичному флешмобі.

А на базі Станіславчиської сільської ради школярі взяли участь у туристичних змаганнях «З Богом у серці! З любов’ю до землі».

Розпочався конкурсний відбір проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу

Мінрегіон інформує про проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України.

Набрав чинності ДСТУ «Контейнери для побутових відходів. Загальні технічні вимоги»

01 липня 2017 року набрав чинності ДСТУ 8476:2015 «Контейнери для побутових відходів. Загальні технічні вимоги», який було розроблено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та  житлово-комунального господарства України.

Відповідно до статті 35-1 Закону України «Про відходи» під час проектування житлових будинків, громадських, виробничих, складських та інших споруд передбачаються будівництво та облаштування контейнерних майданчиків для роздільного збирання і зберігання побутових відходів, урн для побутових відходів.

Основні підсумки діяльності Департаменту фінансів Луганської облдержадміністрації за липень 2017 року

У липні поточного року вживались заходи щодо управління коштами обласного бюджету, забезпечення сталого фінансування заробітної плати працівникам бюджетних установ та соціальних виплат населенню Луганської області. Так, за липень 2017 року:

Срібло для трьох спортсменів з Луганщини у заключні дні Дефлімпіади-2017

У два останні дні Дефлімпійських ігор 2017 року у Туреччині спортсмени з Луганщини додали до активу національної збірної срібні нагороди з двох дисциплін.

Так, наш легкоатлет Олександр Дмитрієнко разом з партнерами виборов друге місце в естафеті 4х100 м.

До останнього змагалася за перемогу національна збірна України з футболу. Але, на жаль, у вирішальній зустрічі вона у серії післяматчевих пенальті поступилася господарям – 3:4. Тож, футболісти з Луганської області Дмитро Невенченко та Дмитро Бєлоусов також стали володарями «срібла».

Новини АТО: на Луганщині ворог продовжує застосовувати міномети

Протягом минулої та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 17 разів порушував «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, смт Новотошківське, сіл Катеринівка, Новозванівка та Новоолександрівка 11 разів відкривався вогонь з 82-мм мінометів, протитанкових, автоматичних і підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу села Кримське Новоайдарського району чотири рази застосовувались 82-мм міномети, протитанкові гранатомети і стрілецька зброя.