Архів новин

24 июля 2017

21 липня у м. Лисичанськ проведена творча експедиція «Острівці творчості»

21 липня 2017 року Олександром Бірюстюковим, завідуючим відділом народної творчості Луганського обласного центру народної творчості була проведена творча експедиція «Острівці творчості» у м. Лисичанськ. Об’єктом дослідження стала Лисичанська дитяча театральна студія, яка поєднала в собі два театри: «Арлекін», де навчають юних акторів театральному мистецтву, та «Лімпопо», у складі якого діти беруть участь у виставах, їздять на гастролі.

Відбулося засідання громадської ради при Луганській облдержадміністрації

На ньому були присутні заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Сергій Філь.

На порядку денному члени громадської ради під головуванням Ганни Руденко обговорили низку питань.

Субсидія не призначається на наступний період, якщо є прострочена заборгованість понад два місяці з оплати послуг

З 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін, органи соціального захисту населення проводять перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри з травня ‒ на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

 

Щоденник дефлімпійських ігор: збірна України з футболу вийшла у чвертьфінал

Це стало можливим завдяки впевненій перемозі у груповому турнірі над збірною Аргентини з рахунком 3:0.

За результатами групового турніру Україна займає другу сходинку з результатом 4 очки. Попереду українців італійці (5 очок), які також вийшли у чвертьфінал змагань.

У ¼ фіналі, який відбудеться завтра, 25 липня, збірна команда України зустрінеться з футболістами з Росії. Початок гри о 20:00.

Нагадаємо, у складі національної збірної України з футболу грають два представники Луганщини: Дмитро Невенченко та Дмитро Бєлоусов.

Вболіваймо за наших спортсменів! 

Підтримка аграрного і сільського розвитку Луганщини

За підтримки міжнародної організації FAO (продовольча і сільськогосподарська організація об’єднаних націй) завершується робота з ініціативними групами по створенню та облаштуванню сім кооперативів у Троїцькому районі (зберігання овочів), Станично-Луганському (овочівництво та бджільництво), Кремінському районі та м. Лисичанську (бджільництво), Міловському та Старобільському районах (землеробство), Сватівському (виробництво молокопродуктів).

Орієнтовний обсяг інвестицій становитиме 3,5 млн грн.

У Сєвєродонецьку відбувся безкоштовний кінопоказ «Єдине кіноповітря»

У рамках проекту #ЄдинеКіноПовітря Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень цей захід для міста став традиційним.

В цей раз у сквері біля площі Перемоги зібралось понад сотні бажаючих подивитись мультфільм «Лелека».

Під час показу глядачі ділилися своїми враженнями. Їм сподобалась чудова атмосфера, яка панувала на заході, та особливо, мультфільм – такий добрий і світлий.

Президент України провів телефонну розмову в Нормандському форматі

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у Нормандському форматі з Президентом Франції Еммануелем Макроном, Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Росії Володимиром Путіним.

Співрозмовники заслухали доповідь Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана та його заступника Александра Хуґа.

Президент України назвав останні дні липня одними з найкривавіших у 2017 році і закликав Росію негайно припинити агресивні дії і постачання зброї на окуповані території.

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведено семінар-нараду для працівників центрів надання адміністративних послуг області

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведено семінар-нараду для працівників центрів надання адміністративних послуг області 20 липня 2017 року під головуванням виконуючого обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Медведчука С.М. проведено семінар-нараду на тему: «Про діяльність центрів надання адміністративних послуг області» для представників райдержадміністрацій, міських рад міст, якими утворено центри надання адміністративних послуг, та керівників цих центрів.

На Луганщині розвивається малий та середній бізнес

Станом на 1 січня 2017 року в області діяли  22 388 суб’єктів малого та середнього підприємництва. У порівнянні з 2015 роком їх кількість збільшилась на 5,0 %.

На 6,3 % збільшилась кількість малих підприємств. Їх чисельність склала 3 303.

На 5,0 % збільшилась кількість фізичних осіб-підприємців та склала 18 868 осіб.

У малому та середньому бізнесі зайнято 89,8 тис. осіб, що на 11,0 % більше, ніж у попередньому році.

«Фантомівці» Луганщини викривають чергові порушення лінії розмежування

Минулими вихідними співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області виявили порушення порядку перетину лінії розмежування.

21-22 листопада проходитиме Дев’ята сесія Ярмарку китайських інвестицій за кордон

21-22 листопада проходитиме Дев’ята сесія Ярмарку

китайських  інвестицій за кордон

 

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації повідомляє, що 21-22 листопада 2017 року у Виставковому центрі м. Пекін (Китай) проходитиме Дев’ята сесія Ярмарку китайських інвестицій за кордон (далі – Ярмарок).

В рамках роботи Ярмарки китайських інвестицій за кордон відбудеться День України, презентація українських підприємств та інвестиційних проектів за підтримки Посольства України в Китаї.

Особистий електронний кабінет вступника вже доступний у мобільному додатку

Запрацювала стартова версія мобільного додатку Єдиної державної електронної бази з питань освіти «Особистий електронний кабінет вступника».

Тож, віднині вступники можуть відслідковувати статус своїх заяв і результати конкурсів на мобільних телефонах та планшетах, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Завантажити додаток можна безкоштовно за посиланням  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ndipit.apstatmon

Відбулось засідання колегії Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Участь у заході взяли керівники обласних, міських та районних органів і закладів охорони здоров’я та спеціалісти Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Під час колегії учасники розглянули низку питань.

Зокрема, про діяльність позаштатних військово-лікарських комісій при районних та міських військових комісаріатах Луганської області, підсумки діяльності ВЛК за 2015-2016 роки та перше півріччя 2017 року.

ЮНІСЕФ допоміг навчальним закладам Луганщини комп’ютерною технікою

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Європейського Фонду ЕКО передав до загальноосвітніх навчальних закладів Попаснянського району 50 комп’ютерів.

У новому навчальному році вони допомагатимуть опановувати предмети учням Попаснянських загальноосвітніх шкіл № 20 та № 25, Тошківської загальноосвітньої школи № 23, Тошківського та Нижненського навчально-виховних комплексів.

Також по одному комп’ютеру отримали опорні дошкільні навчальні заклади проекту ЮНІСЕФ «Садочок – простір дружній для дитини»: ДНЗ № 2 м. Кремінна, ДНЗ № 1 м. Попасна та ДНЗ № 3 м. Сватове.

Президент підписав Закон, який посилює соціальний захист інвалідів в Україні

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2109-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю».

До кінця 2017 року буде створено реєстр отримувачів житлових субсидій

19 липня Кабінет Міністрів України ухвалив проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання щодо призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Зазначеним актом передбачається внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 № 848, якою визначено порядок надання житлових субсидій, в частині внесення інформації про призначені субсидії до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій.

Новини АТО: противник поновив мінометні обстріли

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні банд формування сім разів порушував «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району три рази  застосовувалися 82-мм міномети, автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.

По позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська та села Малинове бойовики вели обстріл з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.