Архів новин

21 июля 2017

На Луганщину завітав заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк

Юрія Лавренюка зустрів та супроводжував за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян.

У Рубіжному відзначили третю річницю визволення від незаконних збройних формувань

Саме 21 липня 2014 року українські військові визволили Рубіжне від незаконних збройних формувань та знов підняли над містом синьо-жовтий прапор.

Відтоді вдячні місцеві жителі щорічно згадують героїв-визволителів, які повернули їм мирне життя.

Сьогодні захід розпочався масовим патріотичним автопробігом вулицями Рубіжного.

У районі залізничного вокзалу, де встановлено пам'ятний знак загиблим військовим тридцятої механізованої бригади, полеглих за мир військовослужбовців вшанували молебнем.

Визначений алгоритм погашення заборгованості із зарплати шахтарям «Лисичанськвугілля»

Вчора, 20 липня, у Києві відбулася зустріч Міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігоря Насалика з ініціативною групою шахтарів ПАТ «Лисичанськвугілля», яку організував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Перемовини тривали близько п’яти годин, на якому вирішувалися питання щодо критичного становища з невиплати заробітної плати на шахтах Новодружівська та Капустіна, що призвело до страйку їх робітників.

Ефективність освоєння бюджетних коштів – 90% та повна легалізація пасажирських перевезень, – заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк

Перевірити стан виконання завдань щодо відновлення зруйнованої автодорожньої інфраструктури та мостів, поставлених торік, й окреслити регіональні проблеми, вирішення яких потребує державної підтримки, прибув до Луганщини заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

Аграріям збільшать компенсацію відсоткових ставок за кредитами

Уряд України постановою  «Про внесення змін до пункту 4 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» від 12 липня 2017 підвищив розмір компенсації відсоткової ставки за кредитами для підприємців аграрного сектору. 

Закон України «Про енергетичну ефективність будівель» підписано Президентом України

20 липня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про енергетичну ефективність будівель».

«Цей Закон стане основою державної політики щодо скорочення енергоспоживання у будівлях та залучення інвестицій у цю сферу. Саме сектор будівель – один з найбільш енергоємних в Україні», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та нагадав, що Закон розроблено у тісній співпраці з Агентством на виконання 31-ої Директиви ЄС про енергетичну ефективність будівель.

Міжнародна спеціалізована виставка «Food and Hospitality Africa-2018»

За інформацією Посольства України в Південно-Африканській Республіці, у період з 6 по 8 травня 2017 року, в м. Йоганнесбург (ПАР), заплановано проведення міжнародної спеціалізованої виставки «Food and Hospitality Africa-2018»

На Луганщині триває літня оздоровча кампанія

Влітку 2017 року розпочали роботу шість закладів оздоровлення та відпочинку дітей  («Гончарівський» у Сватівському районі, «Джура» –  Старобільському, «Лісова галявина» – Марківському, «Зоря», «Мрія», «Сосновий гай» – Кремінній), що відповідає рівню минулого року.

Протягом червня працювали 268 закладів відпочинку з денним перебуванням (у тому числі – «мовні табори»), що на 14 закладів більше, ніж у минулому році. Крім того, мережа дитячих закладів відпочинку поповнилася одним наметовим табором.

Вже до кінця 2017 року буде створено реєстр отримувачів житлових субсидій

19 липня Кабінет Міністрів України на своєму засіданні ухвалив проект постанови Кабінету Міністрів України „Деякі питання щодо призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

 

Луганські слідчі пройшли дистанційний курс підвищення кваліфікації

За ініціативи Міністерства внутрішніх справ України відбулась освітня програма по дистанційному навчанню працівників Національної поліції на базі Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.

За допомогою Інтернет платформи університету слідчі Луганської та  Миколаївської областей протягом двох тижнів без відриву від робочого процесу пройшли онлайн-курс навчання, який передбачав лекції з питань професійної діяльності, практичні заняття, комунікацію з викладачами у режимі веб-конференцій.

Луганська і Мінська області відновлюють співпрацю

На Українсько-Білоруському бізнес-форумі, який відбувається у рамках візиту Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка до Києва, Луганщина відновлює міжрегіональні відносини.

«Нам важливо активізувати взаємовигідні партнерські відносини. Тож, дякую начальнику управління зовнішньоекономічних зв’язків комітету економіки Мінського облвиконкому пані Ользі Гаврук», – прокоментував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Зарваницький духовний центр, за сприяння військових, прийняв на відпочинок діток з Луганщини

Впродовж десяти днів на теренах Західної України гостюватимуть вихованці Щастинської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату I-II ступенів.

Знайомство з одним з найкрасивіших краєм розпочалося для маленьких жителів області із старовинного Львова, де представники 58 будинку офіцерів організували їм цікаві екскурсії містом.

Зокрема, діти відвідали потаємні місця Гарнізонного храму Петра і Павла, ознайомилися із багатою культурною спадщиною столиці Галичини.

21 липня – круглий стіл «Фінальні проекти ДБН щодо дитячих садків, шкіл, медичних закладів, а також планування і забудови територій, вулиць і доріг»

21 липня 2017 року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ відбудеться круглий стіл «Фінальні проекти ДБН щодо дитячих садків, шкіл, медичних закладів, а також планування і забудови територій, вулиць і доріг» під головуванням заступника Міністра з питань будівництва Лева Парцхаладзе.

Під час круглого столу будуть розглянуті остаточні редакції:

— проекту ДБН щодо планування і забудови територій;

— проекту ДБН щодо вулиць та доріг населених пунктів;

Звільнення Луганщини: пам'ятаємо Героїв, виборюємо Незалежність

Цими днями на Луганщині відзначають третю річницю визволення від незаконних озброєних формувань Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська та Попасної.

Для жителів цих міст перше півріччя 2014 року виявилося найстрашнішим з часів Другої світової війни. Вторгнення найманців… Постійні відгуки артилерії… Серед перехожих – озброєні сепаратисти. Стрес у людей накопичувався щохвилини та невдовзі переріс у страх – втратити рідних, лишитися майна тай просто виходити зайвий раз на вулицю.

86 МІЖНАРОДНИЙ ІЗМІРСЬКИЙ ЯРМАРОК

За інформацією Посольства України в Турецькій Республіці,
18-22 серпня 2017р. відбудеться 86-й Міжнародний Ізмірський ярмарок у
м. Ізмір, Туреччина.

На ярмарці презентуватиметься широкий ряд продуктів і послуг. Головною темою в цьому році визначений енергетичний сектор. Подія має унікальні можливості створити синергетичну основу для представлення галузі енергетики з усього світу.

Крім того, планується проведення зустрічей науковців, представників державної влади та приватного сектору. Більше інформації про захід міститься за посиланням:

Новини АТО: на Луганщині ворог не припиняє обстрілів

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 13 разів порушували «режим тиші» вздовж всієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Трьохізбенка, Жовте і Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу сіл Троїцьке і Новозванівка Попаснянського району застосовувались гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.