Архів новин

06 июля 2017

Старобільська ініціативна група презентувала проект з картування громад

6 липня старобільска ініціативна група, до якої належить Луганська обласна бібліотека імені М.Горького, громадські організації  «Воля» та «Центр спільного розвитку «Дієва громада», провела презентацію Всеукраїнського проекту з картування громад.

Конкурсний відбір інвестпроектів, які можуть реалізовуватися за рахунок держфонду регіонального розвитку у 2018, продовжено

6 липня заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

Про підсумки попереднього конкурсного відбору (що може реалізовуватися 2018 році) стосовно міст та районів доповідав в. о. директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Марина Порошенко передала гусеничний підйомник для спортсменів з особливими потребами Луганщини

6 липня Перша леді України Марина Порошенко у рамках робочої поїздки відвідала Луганську область. Зустрів дружину Президента України голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Головною подією цього дня стала передача Мариною Порошенко гусеничного підйомника вартістю майже 150 тис. грн для зручного пересування сходами спортсменам Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп», яка є резервом Паралімпійської збірної України.

У Сєвєродонецьку відкрили перший Інклюзивний Клуб для людей з особливими потребами

Він знаходиться по проспекту Гвардійський, буд. 40/205 на базі Інклюзивного відділення філії-Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк».

Інклюзивний клуб Ощадбанку – місце зустрічі людей з особливими потребами, в якому затишно та комфортно. Тут можна прийняти участь у майстер-класах, творчих конкурсах, поспілкуватися з новими друзями тощо.

У першій зустрічі гості дізналися про діяльність Інклюзивного Ощадбанку, а потім прийняли участь у створенні «Презентації бажань».

Вони побажали Клубу ефективного розвитку, цікавих ідей та багато відвідувачів.

ПОСТІЙНИЙ КОНКУРС ГРАНТІВ «ЗМІ ЗА ПРОЄВРОПЕЙСЬКІ ЗМІНИ В УКРАЇНІ»

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з «Європейською правдою», в рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується Європейським Союзом в рамках програми "Підтримка громадянського суспільства в Україні" оголошує постійний конкурс грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні»

Оголошено конкурсний відбір українських підприємств малого і середнього бізнесу для участі у Програмі підтримки експорту до Канади U CAN EXPORT

За інформацією Канадсько-українського проекту з підтримки торгівлі та інвестицій CUTIS в Україні  (далі – Проект CUTIS) Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму повідомляє, що оголошено відбір українських підприємств малого і середнього бізнесу для участі у Програмі підтримки експорту до Канади U CAN EXPORT (далі – Програма).

         Програма реалізується Проектом CUTIS спільно з Офісом просування експорту при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України та розрахована на 3 роки.

Президент підписав Закон щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей і збереження мережі дитячих оздоровчих закладів

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2081-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів». Закон був прийнятий Верховною Радою України 6 червня 2017 року.

Документ удосконалює правове регулювання забезпечення реалізації прав дітей, передусім соціально-вразливих категорій, на оздоровлення та відпочинок.

ФІНАНСУВАННЯ IT СТАРТАПІВ БІЗНЕС-ІНКУБАТОРОМ WANNABIZ

WannaBiz предоставляет: финансирование в размере до 

$50 000, инфраструктуру и менторскую и организационную поддержку в обмен на 5-15% компании.

Основний мотив WannaBiz - розвиток IT-підприємництва та формування стартап-екосистеми в Україні.

Мета: допомагати інноваційним і перспективним IT-проектам стати компаніями світового рівня.

Проекти по online-рекламі і рекламним мережам зможуть отримати найбільшу підтримку від WannaBiz.

Допускаються проекти у сферах електронної комерції, PaaS, SaaS і Cloud-технології.

 

Урядом удосконалено процедуру надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 2017 № 370 удосконалено процедуру надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Основні положення проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”

1) осучаснення пенсій шляхом:

 

здійснення з 1 жовтня 2017 року перерахунку пенсій, призначених згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі -  Закон 1058), із використанням:

 

Луганська обласна служба зайнятості та NRC підписали Меморандум щодо організації навчання переселенців

3 липня 2017 року між Луганською обласною службою зайнятості та Норвезькою радою у справах біженців відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння, предметом якого виступила організація навчання внутрішньо переміщених осіб та загалом постраждалого від конфлікту населення Луганської області, сприяння в організації цього процесу та інформування вразливих верств населення про можливість прийняття участі у проекті.

 

Урядом удосконалено процедуру надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 2017 № 370 удосконалено процедуру надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

УВАГА! КОНКУРС ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ «AGROCHALLENGE 2017»

Фундація AgroChallenge, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім.І.Сікорського», Науковий парк «Київська політехніка» та Інноваційна екосистема “Sikorsky Challenge”

Запрошують взяти участь у ІV Конкурсі інноваційних проектів “AgroChallenge 2017”

Конкурс проводиться в рамках VI Фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2017»

Обласна влада вирішує питання забезпечення житлом ВПО

 

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб в Луганській області.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

В Центрах обслуговування платників Луганщини надано понад 37 тисяч адмінпослуг

Обслуговування платників податків та громадян Луганщини здійснюється у 18 Центрах обслуговування платників.

У них протягом шести місяців поточного року надано 258,3 тис. послуг та сервісів, у тому числі 37,4 тис. адміністративних послуг.

Найчастіше відвідувачі ЦОПів користуються послугою з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За вказаний період було надано 20,8 тис. таких карток.

9-а Ярмарка китайських інвестицій COIFAIR-2017

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у період з 21 до 22 листопада 2017 року в м. Пекін (Китай) відбудеться Ярмарок китайських інвестицій за кордоном COIFAIR-2017

Ярмарок є головною подією в сфері інвестицій Китаю за кордоном. В його рамках організовуються виставкові, інвестиційні форуми, презентації проектів, ділові переговори. Головним партнером є Світовий банк, Світова організація торгівлі та Програма розвитку ООН. Форум об'єднує представників більш ніж зі 100 країн та близько 1000 вкликих державних і приватних підприємств.

Вступ України до НАТО чітко визначений як один з ключових чинників державної політики - Президент підписав Закон

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України». Закон був прийнятий Верховною Радою України 8 червня 2017 року.

Законом вносяться зміни до Законів України «Про основи національної безпеки України» та «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» у частині євроатлантичної інтеграції.

Одним з пріоритетів національних інтересів України документом визначено інтеграцію у євроатлантичний безпековий простір з  метою набуття членства в Організації Північноатлантичного договору.

У Луганській області вилучено 61 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 5,02 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 61 одиницю вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 26 піротехніків та 12 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1097 виїздів, де виявлено та вилучено 6648 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Президент підписав Закони щодо особливостей доступу осіб з особливими потребами до освітніх послуг та транспортного обслуговування таких осіб

Президент Петро Порошенко під час відвідання середньої загальноосвітньої школи № 168 Києва підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг» та Закон «Про внесення змін до статті 31 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю».

Навчально-тренувальні збори з велосипедного туризму

Для підготовки команди Луганської області до Чемпіонату України серед юнаків з велосипедного туризму у м. Кремінна на спортивній базі фізкультурно-спортивного центру «Олімп» Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства проведені навчально-тренувальні збори з велосипедного туризму.

Учасниками стали спортсмени з м. Сєвєродонецька, Білокуракинського та Кремінського районів.

Під час тренувань велотуристи проходили різноманітні дистанції: долали складні траси велокросу, тріалу, а також за легендами та по картам вчилися прокладати маршрути у лісі.

Грошова компенсація за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб під час безпосередньої участі в АТО

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 червня 2017 року «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10, а також для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, визначених абзацами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворюв

Новини АТО: на Луганщині бойовики не дотримуються умов «хлібного перемир’я»

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська бойовики застосовували великокаліберні кулемети.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.