Архів новин

14 июля 2017

В облдержадміністрації обговорили розвиток телекомунікаційної інфраструктури Луганщини

Сьогодні, 14 липня, у рамках робочої поїздки на Луганщину завітав член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, який провів виїзне засідання Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Відразу по приїзду він разом із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком завітав на Новоайдарщину, де ознайомився з ходом будівництва телевежі, замовником якого визначено Комунальне підприємство «Інноваційно-інформаційний центр».

«Фантомівці» запобігли незаконному перевезенню овочів

Сьогодні вранці співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області на дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець, між селами Лопаскине і Трьохізбенка, затримали жителя с. Трьохізбенка на автомобілі «Жигулі».

Він віз 220 кг овочів (огірки, перець солодкий, перець гіркий) на загальну суму 1,4 тис. грн, щоб переправити їх до тимчасово непідконтрольного українській владі міста Слов’яносербськ.

Відносно порушника складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 204-3 КУпАП.

Уряд удосконалив надання пільг окремим категоріям громадян

На засіданні Кабінету Міністрів України затверджено проект постанови «Про внесення змін до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї», яка приводить положення зазначеної Постанови у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Восени відбудеться підвищення пенсій – Глава держави

Президент Петро Порошенко наголосив на важливості продовження проведення реформ в Україні. Глава держави висловив переконання, що комплекс реформ, який було започатковано, – децентралізація, дерегуляція, судова, медична і освітня реформи – буде завершений.

«Вчора у першому читанні проголосована Пенсійна реформа. І я сподіваюсь, що уже восени ми вийдемо на позицію осучаснення і підвищення пенсій», - сказав Петро Порошенко під час робочої поїздки до Тернопільської області.

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ ПІД ЧАС ГРОЗИ

За інформацією ДСНС України останнім часом почастішали випадки ураження людей блискавкою.

Так, 29 червня 2017 року у Львові біля Левандівського озера внаслідок удару блискавки загинули 30-річний чоловік і 9-річна дівчинка, обоє осіб під час грози сховались під дерево, в яке і влучила блискавка.

Від її удару на цьому ж місці також постраждали 36-річний чоловік і його 10-річний син. Обоє з важкими опіками перебувають у лікарні.

20 000 євро на стартап від IKEA та Rainmaking

IKEA спільно з одним з провідних гравців Європи в сфері підприємництва -Rainmaking запрошує стартапи, які впроваджують нові рішення для щоденних завдань.

Грант у розмірі € 20 000 на розробку продукту та запуск; індивідуальний наставник від бізнес-професіоналів IKEA і Rainmaking; доступ до випробувальних лабораторій,передових матеріалів та обладнання,а також безкоштовне проживання в Швеції на час проходження програми.

Дедлайн: 6 серпня 2017 року

Шановні споживачі електричної енергії

З метою надання населенню Луганської області інформаційних консультацій у вирішенні різного роду питань щодо енергопостачання, для підвищення рівня культури взаємовідносин і формування прозорого інформаційного середовища з різних питань обслуговування споживачів у ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» працює Інформаційно-консультаційний центр (ІКЦ).

На Луганщині розповсюджуються інформаційні буклети щодо попередження насильства

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації продовжує співпрацю із партнерськими міжнародними організаціями щодо попередження домашнього та ґендерного насильства. Важливим напрямком є інформування населення про зазначене явище, надання вичерпної інформації про організації, що надають допомогу. З цією метою у липні поточного року Департаментом розпочато розповсюдження інформаційних матеріалів – буклетів «Насильство щодо жінок – особлива проблема» та «Сексуальне насильство – будь-який вид дій сексуального характеру щодо людини без її згоди».

До чергової річниці проголошення державного суверенітету України

Сьогодні, 14 липня, відбулися урочистості, присвячені 27-й річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

У заході, що відбувся у Сєвєродонецьку біля пам’ятника Тарасу Шевченку, взяли участь керівництво Луганської обласної державної адміністрації, структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Під час урочистостей було відзначено, що Декларація про державний суверенітет фактично стала програмою побудови країни та лягла в основу «Акту проголошення незалежності України».

Обласна влада розглядає вектори розвитку агропромислової сфери

Сьогодні, 14 липня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян взяв участь у семінарі про реформування земельних відносин та розвитку сільських територій.

Також у заході взяли участь в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна, керівництво райдержадміністрацій, представники фермерських підприємств та експерти з питань аграрної та земельної реформ.

ДАБІ та Федерація роботодавців об’єднують зусилля для формування прозорого будівельного ринку в Україні

13 липня у Федерації роботодавців України відбулась зустріч Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Кудрявцева з представниками бізнес-структур, які працюють на вітчизняному будівельному ринку. Серед обговорюваних питань – останні новації у регулюванні містобудівної діяльності та налагодження спільної роботи щодо подальшого вдосконалення та спрощення процедур.

Оголошено конкурс щодо розвитку комунікації у об’єднаних територіальних громадах через використання інструментів місцевої демократії

Міжнародний фонд «Відродження» оголошує конкурс «Розвиток комунікації у об’єднаних територіальних громадах через використання інструментів місцевої демократії».

Проведення реформ місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою України, зокрема, реалізація положень Законів України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та «Про співробітництво територіальних громад», передбачає використання різних форм безпосереднього народовладдя у процесі об’єднання та започаткування співробітництва територіальних громад.

А віз і нині там або Коли школи передадуть Новопсковській об'єднаній громаді?

Жодні аргументи, позитивні приклади, авторитетні поради і прохання не вплинули на позитивне рішення щодо передачі шкіл Новопсковською районною радою до Новопсковської територіальної громади.

Процес передачі закладів освіти ініціювали ще навесні, адже витрати бюджетних коштів вимагають певної обов’язкової процедури, а хотілося встигнути провести комплекс енергозберігаючих заходів, щоб взимку школярам було так само тепло і затишно, як вихованцям чотирьох дошкільних навчальних закладів Новопсковської ОТГ.  Була можливість «вскочити» до останнього вагону потягу, що почав рух, але нею не скористалися.

Програма стажування у Великобританії

Україна переживає один з найважливіших та безпрецедентних моментом в своїй історії після здобуття незалежності. Законодавчі зміни в країні, включаючи створення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та надання наглядової функції НАЗК та Центральній виборчій комісії (ЦВК), створили політичне середовище, в якому важливі зміни стають можливими навіть у таких складних сферах, як фінансування політичних партій.

Члени Малої академії наук з Лисичанська взяли участь у XVI Міжнародній молодіжній релігієзнавчій школі

У Києві на базі оздоровчого табору «Лідер» (Пуща-Водиця) відбулася літня школа за темою: «Протестантизм: від Реформації до сьогодні».

Її організаторами виступили Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Ресурсно-дослідницьким центром євроазіатської акредитаційної комісії, Молодіжною громадською організацією «Молодіжна асоціація релігієзнавців», Центром дослідження релігії національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Новопсковській об’єднаній громаді виповнилося два роки

Поки в державі говорять про децентралізацію, приймають відповідні закони та дискутують, окремі люди вже здійснюють реформи та господарюють на своїй землі.

В Україні першою до об'єднання пішла Новопсковська ОТГ, яка за два року свого функціонування відремонтувала й утеплила всі дитячі садочки, бореться з темрявою по всіх населених пунктах, дбає про дозвілля дітей та взялася за ремонт тротуарів і місцевих доріг, які асфальт бачили дуже давно.

 

Прем’єр-міністр підтримав АМУ щодо відхилення законопроекту про нагляд за органами місцевого самоврядування

Завдяки принциповій позиції Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана було знято з розгляду проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю за відповідністю рішень органів місцевого самоврядування Конституції та законам України», внаслідок чого вдалося уникнути залежності ОТГ від місцевих державних адміністрацій.

Конкурс «Розвиток комунікації у об’єднаних територіальних громадах через використання інструментів місцевої демократії»

Міжнародний фонд «Відродження» оголошує конкурс «Розвиток комунікації у об’єднаних територіальних громадах через використання інструментів місцевої демократії».

Графік підвозу води для жителів міста Лисичанськ

Графік підвозу води для жителів міста Лисичанськ

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об'єднані російсько-терористичні бандформування п'ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району застосовувались 82-мм міномети та стрілецька зброя.

По укріпленнях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська відкривався вогонь з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку смт Новотошківське та села Новоолександрівка Попаснянського району бойовиками вівся обстріл з автоматичних і протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.