Архів новин

18 июля 2017

Триває ліквідація наслідків демонтажу аварійного будинку у Лисичанську

Засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася у Лисичанську внаслідок руйнування житлового будинку № 17 у кварталі Східний, сьогодні, 18 липня, провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Людмила Діденко зазначила, що на цей час на об’єкті розібрані всі будівельні конструкції. Залишається лише котлован, який необхідно засипати ґрунтом й утрамбувати.

Відбулася робоча нарада з питання удосконалення оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення.

18 липня 2017 року Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму проведено нараду з питання удосконалення оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення в якій прийняли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

На апаратній нараді в облдержадміністрації розглянуто проведення ЗНО у цьому році

Спікером з цієї теми виступила заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Ткачова.

Згідно з планом підготовки до ЗНО у вищих навчальних закладах Рубіжного, Сєвєродонецька та Старобільська було створено три консультаційні пункти з питань реєстрації. У пунктах реєстрації абітурієнтам надавалась інформаційно-консультативна допомога з питань проведення реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні, допомога у створенні заяв-реєстраційних карток для осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання.

Про роботу Групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» йшлося на брифінгу для ЗМІ

Про це розповів начальник Групи цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного управління  «Луганськ» Олександр Савенко.

Він повідомив, що виконується завдання щодо організації взаємодії між військовими формуваннями, правоохоронними органами, місцевими органами влади та громадськими організаціями з швидкого реагування на загрози виникнення гуманітарної кризи, відновлення інфраструктури у населених пунктах, які постраждали під час бойових дій та обстрілів, а також військово-патріотичного виховання молоді.

Інформація щодо надходжень податків і зборів та міжбюджетних трансфертів до зведеного бюджету Луганської області станом на 18 липня 2017 року

Станом на 18 липня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 1.308.222,2 тис.грн податків та зборів, або 100,2 відсотка до надходжень аналогічного періоду минулого року, які становили 1.305.891,9 тис.грн.

До загального фонду бюджетів на території повністю підконтрольній державі надійшло 1.159.345,9 тис. грн, або 93,1 відсотка до плану на січень-липень та 114,5 відсотка до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 148.876,2 тис. грн, або 50,8 відсотка до рівня минулого року.

Юрій Гарбуз терміново вирушив до Києва вирішувати питання щодо виплати заборгованості із заробітної плати шахтарям

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко під час зустрічі з ініціативною групою шахтарів ПАТ «Лисичанськвугілля». Також у заході взяв участь заступник голови ОДА Вадим Данієлян.

Про надання інформації щодо розрахунку розміру кошторисної заробітної плати у 2017 році суб'єктами господарювання, які здійснють діяльність у сфері будівництва.

На виконання Порядку здійснення розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, якій враховується при визначенні вартості будівництва об'єктів, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 20.10.

Позачергове засідання регіональної комісії ТЕБ та НС: обласна влада вирішує проблеми зневоднених територій

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відбув до Києва з метою розв’язання ситуації, пов’язаної із відключенням ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» від електропостачання об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства Луганщини.

Луганський український музично-драматичний театр може отримати статус «національний»

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав рішення й доручив опрацювати можливості установлення в Україні іменних стипендій студентам вищих навчальних закладів з нагоди 100-річчя Уряду України, проведення реставраційних робіт в Київському міському будинку вчителя та надання статусу «національного» Луганському обласному академічний музично-драматичному театру та Львівській обласній філармонії.

Протокольні доручення були озвучені під час урочистого засідання Кабінету Міністрів, присвяченому 100-річчю Уряду України.

На Луганщині вилучено 66 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 17 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 3,8 га місцевості у м. Сватове, Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 66 одиниць вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 36 піротехніка та 15 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1182 виїзди, де виявлено та вилучено 9472 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Конкурс серед медіа

Міжнародна організація «Internews» та ГО «Інтерньюз-Україна»  за підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади оголошують набір на VI хвилю Програми малих грантів. У рамках програми надаються гранти на виробництво матеріалів на тему соціального виміру конфлікту в Україні (життя переселенців, військових, ветеранів АТО та їхніх родин, громад у зоні конфлікту, відновлення інфраструктури та екології тощо). Особливу перевагу матимуть аналітичні матеріали на складні теми (екологічна, гендерна, соціальна аналітика у пов’язаності із конфліктом).

Засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуацій

18.07.2017  у прес-центрі Луганської облдержадміністрації відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася у м. Лисичанську Луганської області внаслідок руйнування житлового будинку № 17 по кварталу Східний.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

18.07.2017 управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації організувало під головуванням заступника голови облдержадміністрації  Клименко Ю.Ю. засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Було розглянуто питання про відключення від електропостачання об’єктів підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області.

У Біловодську відбувся відкритий чемпіонат Луганської області з швидких шахів

Чемпіонат проходив у Парку культури та відпочинку серед шахістів-ветеранів.

До участі долучилися 28 учасників з Біловодського району, Станично-Луганського, Старобільського та Міловського районів.

За результатами змагання у старшій категорії (до 1967 року народження) перше місце зайняв Олег Дьяков, другє – Іван Яковенко. Обидва учасника з Станично-Луганського району.

Третє місце отримав Володимир Савченко з Старобільського району.

Інформаційна прозорість, відкритість і доступність для громадян – один із пріоритетних напрямів облдержадміністрації

Сьогодні, 18 липня, відбулась апаратна нарада яку провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

У роботі нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівники структурних підрозділів ОДА, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Про стан виконання Указу Президента України «Питання забезпечення виконання органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» доповів директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко.

Срібло та бронзу привезли спортсмени Луганщини з європейських змагань

У Польщі завершився чемпіонат Європи з плавання у ластах.

У складі національної збірної виступали два спортсмени Луганської області – майстри спорту Україні міжнародного класу Денис Лєвін та Валентина Рєзнік, повідомляє  управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Так, за результатами змагань Денис Лєвін став бронзовим призером на дистанції естафетного плавання 4х50 м, а також увійшов у п’ятірку кращих на дистанції 50 м у пірнанні.

Валентина Рєзнік завоювала срібло європейської першості на дистанції 4х200 м.

Інформація щодо перекриття руху у місті Сєвєродонецьку

У зв’язку з проведенням святкових заходів, присвячених 3-й річниці визволення міста Сєвєродонецька від незаконних військових формувань та Дню українських миротворців, 22 липня з 16.00 до 22.00 буде перекрито рух автотранспорту з обох боків проспекту Центрального від вулиці Горького до вулиці Сметаніна.

 

 

«Фантомівці» розкрили розкрадання держмайна

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області в ході опрацювання оперативної інформації встановили факт розкрадання державного майна – фрагменту резервної залізниці між містами Бахмутом та Попасною. На залізничному полотні в районі позначки «4 кілометр» та села Розівка Попаснянського району під час огляду було виявлено свіжі спили. З метою розкриття злочину та встановлення осіб, причетних до нього, «фантомівці» виставили «засаду». Результат не змусив себе довго чекати.

Юні біологи відвідали Міжнародну школу у Польщі

Національний центр «Мала академія наук України» провів Міжнародну школу на базі Центру інноваційної біологічної освіти у Польщі – BioCentrum Edukacji Naukowej (м. Варшава, Республіка Польща).

Серед багатьох юних науковців була і представниця Луганщини. Валерія Зінченко з Рубіжного – вихованка секції «Охорона довкілля» обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді».

Сучасне обладнання, передові фахівці, цікаво розподілене навчальне навантаження – все це чудово мотивувало для подальшого вивчення біології.

Новини АТО: на Луганщині бойовики продовжують застосовувати міномети

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району чотири рази відкривався вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По укріпленнях наших військовослужбовців поблизу сіл Трьохізбенка і Кримське Новоайдарського району велися обстріли з 82-мм мінометів і автоматичних гранатометів.

Діти Луганщини, постраждалі внаслідок конфлікту, відправилися на відпочинок до Республіки Кіпр

14 липня 2017 року група дітей Луганської області відправилася на відпочинок до Республіки Кіпр.

 

Серед учасників поїздки – 20 дітей із Луганської та Донецької областей, постраждалі внаслідок збройного конфлікту на Сході України та діти загиблих учасників бойових дій. Відпочинок фінансується за рахунок Благодійного Фонду Порошенка та Уряду Республіки Кіпр.