Архів новин

27 июля 2017

У Сєвєродонецьку проведено акцію до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Торгівля людьми у сучасному світі є одним із наймасовіших порушень прав і свобод людини. Суспільна загроза торгівлі людьми як надзвичайно небезпечного злочину полягає в посяганні на невід’ємні права людини – право на повагу, свободу та особисту недоторканність, свободу пересування і вільний вибір місця проживання, а інколи і право на життя.

 

Обласна влада Луганщини - не споживач місцевого інформаційного продукту, а партнер ЗМІ у розбудові медіа простору, – Вікторія Сюмар

Сьогодні, 27 липня, представники Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради України Вікторія Сюмар, народний депутат України Юрій Павленко, представники Міністерства інформаційної політики України та Офісу Ради Європи в Україні ознайомились із роботою філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України»  «Луганська регіональна дирекція» (телеканал «ЛОТ») та обговорили із керівництвом області проблеми відновлення українського мовлення у «сірій зоні» та на непідконтрольну уряду т

Сєверодонецька спортсменка здобула четверте дефлімпійське золото

На XXIII літніх Дефлімпійських іграх у турецькому місті Самсун каратистка з Сєвєродонецька Карина Янчук виборола вже третю золоту медаль.

Загалом у її колекції чотири перемоги на Дефлімпіадах – одна у 2013 році і три цьогорічні.

Слідом за найвищими нагородами в особистому та в абсолютному заліках спортсменці з Луганщини підкорилася ще одна.

У складі нашої національної збірної з карате у командному заліку вона теж завоювала перше місце.

Вітаємо Карину Янчук та її тренерів!

Пенсійний фонд відкриває віддалені робочі місця в об’єднаних територіальних громадах області

З початку 2017 року органи Пенсійного фонду України запровадили співпрацю з селищними радами та об’єднаними територіальними громадами з облаштування віддалених робочих місць.

Делегація Житомирської області в рамках ознайомчого візиту відвідала Луганщину

27 липня 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик проведена зустріч з представниками делегації Житомирської області в рамках ознайомчого візиту «Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та організацій громадянського суспільства в реалізації проектів розвитку».

МОЗ оновив перелік препаратів у програмі «Доступні ліки»

Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки» та які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою.

До оновленого реєстру ліків увійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробник країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю. Нагадаємо, що раніше у програмі брали участь 157 препаратів.

Гранти від ПРООН задля розвитку демократії

У рамках нового п’ятирічного проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», ПРООН за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії щороку підтримуватиме проекти та ініціативи організацій громадянського суспільства за результатами запрошень до подання проектних пропозицій.

Дедлайн: 01.08.2017

Підтримуються проекти, які:

Делегація з Житомирщини знайомиться з кращими проектами місцевого розвитку Луганщини

Ця поїздка відбувається у рамках навчального візиту «Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та організацій громадянського суспільства у реалізації проектів розвитку громадами Сходу України».

На зустрічі у Луганській облдержадміністрації делегація мала змогу поспілкуватися з керівництвом та представниками структурних підрозділів ОДА щодо питань економічних показників, реалізації реформи децентралізації, зовнішніх зносин. Також для гостей була підготовлена презентація нашої області.

Департамент соцзахисту населення Луганської ОДА налагоджує співпрацю із міжнародними організаціями щодо допомоги людям похилого віку та особам з інвалідністю

26 липня 2017 року в місті Сєвєродонецьку з ініціативи Представництва HelpAge International в Україні під егідою Кластеру з питань захисту відбулася зустріч представників державних та громадських організацій, у тому числі міжнародних, щодо захисту прав осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Участь у заході взяли заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець та представники Департаменту.

 

Департамент соцзахисту населення Луганської ОДА презентував міжнародним організаціями проект Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року

У Луганській області продовжується робота регіонального саб-кластеру із запобігання ґендерно обумовленого насильства, співголовами якого є Фонд народонаселення ООН та Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Попереджено спробу теракту

Вчора ввечері, 26 липня, до поліції Луганщини надійшло повідомлення про те, що в районі села Кудряшівка Кремінського району виявлено підозрілий газовий балон.

2017 Seif Awards: запрошує для соціального підприємництва!

Seif Нагорода для соціального підприємництва підприємств – це нагорода для заохочення, застосування інноваційної бізнес-ідеї в поточному соціальному підприємництві і / або для вирішення екологічних проблем.

Дедлайн: 30 червня 2017 року

Номінації:

В цілому 50,000 франків може бути розділено між переможцями в кожній з наступних п’яти категорій:

Інтеграція та профілактика
Підприємницькі інновації
Майбутні тенденції
Соціальне підприємництво

Переваги нагороди:

Діти з прифронтових районів Луганщини вирушили на відпочинок до Хорватії

26 липня 86 дітей Луганської області, які проживають в населених пунктах поблизу лінії зіткнення, вирушили на відпочинок до Республіки Хорватія. Подорож організовано Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України на запрошення Міністерства демографії, сім’ї, молоді та соціальної політики Республіки Хорватія у співпраці з філіалом Загребського холдингу «Владимир Назор» на їхній базі відпочинку.

На Луганщині працевлаштовано майже 8, 4 тисяч безробітних

Луганський обласний центр зайнятості підбив підсумки роботи за І півріччі 2017 року на нараді у Троїцькому районному центрі зайнятості.

Під час наради директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський повідомив про ситуацію на ринку праці області, та розповів про пріоритетні напрями діяльності центрів зайнятості в умовах реорганізації державної служби зайнятості.

За сприянням Луганської обласної служби зайнятості роботу отримали майже 8,4 тис. осіб.

На обліку перебували 358 демобілізованих військовослужбовців із зони АТО.

На Луганщині вилучено 68 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 1,1 га місцевості у м. Сватове, Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 68 одиниць вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 39 піротехніків та 16 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1255 виїздів, де виявлено та вилучено 11684 одиниці вибухонебезпечних предметів.

 

        Пам'ятайте!

Постраждалі діти зі Сходу України відпочили на Кіпрі

Група дітей із районів Луганської та Донецької областей повернулися з відпочинку на Кіпрі, який відбувся на запрошення Міністерства освіти і культури Республіки Кіпр.

По їх приїзді відбулася зустріч дітей з представниками Міністерства соціальної політики та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Діти жваво ділились своїми враженнями від подорожі, яка для них стала незабутньою, адже залишила багато позитивних емоцій, нових друзів, згадки про веселі дні, проведені у цій гостинній країні.

ЩОДО ВИДАЧІ САНІТАРНИХ СЕРТИФІКАТІВ НА ЕКСПОРТ ПРОДУКЦІЇ В РЕСПУБЛІЦІ ІРАН

За інформацією Посолосьства Ісламської Республіки Іран в Україні, у зв'язку з встановленням системи ТТАС в Організації продовольства та фармацевтики Міністерства охорони здоров'я та медичної освіти Ісламської республіки Іран, і в справі здійснення належного контролю за процесом видачі санітарних сертифікатів на експорт (код IRC), вищезазначена організація є єдиним компетентним органом, що забезпечує процес видачі санітарних сертифікатів на експорт харчової продукції, питної води та напоїв, а також фірмацевтичної продукції.

Новини АТО: на Луганщині ворог не припиняє обстрілів

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Золоте, сіл Катеринівка і Новозванівка Попаснянського району чотири рази відкривався вогонь з автоматичних гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По опорних пунктах поблизу смт Станиця Луганська бойовиками застосовувались великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

В облдержадміністрації розглянуто стан погашення заборгованості із заробітної плати

26 липня 2017 року на колегії облдержадміністрації під головуванням голови облдержадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук доповіла про основні напрямки роботи з питань погашення заборгованості із заробітної плати в області у 2017 році.