Прес-центр27 липня 2017, 15:07

Пенсійний фонд відкриває віддалені робочі місця в об’єднаних територіальних громадах області

З початку 2017 року органи Пенсійного фонду України запровадили співпрацю з селищними радами та об’єднаними територіальними громадами з облаштування віддалених робочих місць.

Головним управлінням Пенсійного фонду України у Луганській області надано згоду на створення робочих місць для надання послуг на території Щастинської об’єднаної громади Новоайдарського району, Красноріченської селищної ради Кремінського району, Лозно-Олександрівської селищної ради Білокуракинського району, Білолуцької селищної ради Новопсковського району, Кабичівської селищної ради Марківського району, Вовчоярівської селищної ради Попаснянського району.

На сьогодні, завдяки активній позиції голів селищних рад та об’єднаних територіальних громад стосовно покращення обслуговування громадян, що мешкають на їх території, всі зазначені вище робочі місця вже відкрито.

Послугами охоплено 16029 осіб.

Спеціалісти Фонду надають мешканцям селищних рад та громад надають:

- консультації, роз’яснення щодо застосування законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, пенсійне забезпечення, прав та обов’язків платників єдиного соціального внеску та застрахованих осіб;
- здійснюють прийом замовлень на видачу довідок про розмір пенсії, про перебування на обліку застрахованих осіб, оригіналів трудових книжок;
- допомогу в заповненні та прийом анкети для виготовлення пенсійного посвідчення та видача пенсійних посвідчень;
- організовують прийом документів для проведення попередньої правової оцінки права особи на призначення пенсії, її перерахунок, інші послуги.

На цей час закінчено підготовку до відкриття віддаленого робочого місця на базі Морозівської сільської ради, яке вже невдовзі буде укомплектовано у встановленому порядку.

Планується відкриття віддаленого робочого місця на базі Шульгинської сільської ради Старобільського району та Валуйської сільської ради Станично-Луганського району.

Також проведено аналіз ефективності роботи спеціалістів на створених віддалених робочих місцях і визначено оптимальний режим їх роботи.