Архів новин

16 июля 2017

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 27-ої річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України

Дорогі земляки!

Новітня історія України має визначальні дати, які змінили та спрямували її хід. Однією з таких дат є 16 липня 1990 року – День ухвалення Верховною Радою УРСР Декларації про державний суверенітет України.

Цей документ заклав основи незалежної держави, задав демократичний напрямок її розвитку. У ньому визначено поняття суверенітету України, закріплені принципи народовладдя і державної влади, внутрішньої і зовнішньої політики та безпеки.

Новини АТО: На Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування десять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Золоте та сіл Новозванівка і Новоолександрівка  Попаснянського району відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, а також зі стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу сіл Кримське, Жовте та Лобачеве Новоайдарського району застосовувалися 120-мм міномети, автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.