Архів новин

26 июля 2017

Торік Луганщина стала однією із перших, де запрацювали новітні сервіси Мін'юсту

Зокрема, це проекти «Шлюб за добу», «Я маю право», сервіс вручення в пологовому будинку свідоцтва про народження, єдиний державний портал адміністративних послуг «Онлайн будинок юстиції» тощо.

З нагоди дії в області цих сервісів відбулися низка заходів.

Так, у Рубіжанському міському пологовому будинку було урочисто вручено перший документ новонародженої дитини – свідоцтва про народження.

Ще одне дефлімпійське золото у нашої спортсменки

Другий день поспіль спортсменка з Луганщини Карина Янчук завойовує найвищі нагороди Дефлімпіади-2017.

Так, сьогодні каратистка стала кращою в абсолютній ваговій категорії, тобто серед спортсменок усіх категорій.

Попереду у Карини Янчук ще змагання у командному заліку.

Нагадаємо, що це вже третє «золото» Дефлімпійських ігор у кар’єрі спортсменки. Свою першу золоту медаль вона здобула у 2013 році.

На Луганщині найдешевше сало в Україні

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду липня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Юрій Гарбуз доручив активізувати питання погашення заборгованості із заробітної плати

На колегії облдержадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук доповіла про основні напрямки роботи з питань погашення заборгованості із заробітної плати в області у 2017 році.

Так, за даними Держстату, станом на 1 червня 2017 року заборгованість на підприємствах, що здійснюють свою діяльність на підконтрольній українській владі території області склала 152,5 млн грн, що більше ніж у 3 рази перевищує показник на початок року.

Питання соціального та правового захисту – на особистому прийомі Юрія Гарбуза

Сьогодні, 26 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян.

Задля вирішення проблем до очільника області звернулися жителі Старобільського та Троїцького районів, міст Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ та смт Новоайдар.

Збірна України з футболу – у півфіналі дефлімпійських ігор

Національна збірна з футболу у чвертьфіналі обіграла збірну Росії. 

Так, у серії післяматчевих пенальті наші футболісти з рахунком 5:4 обіграла збірну Росії, тим самим забезпечили собі місце у півфіналі змагань.

Нагадаємо, що до складу збірної України з футболу увійшли два представники Луганщини: Дмитро Невенченко та Дмитро Бєлоусов.

5-ИЙ МІЖНАРОДНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ «УКРАЇНА-КОРЕЯ» В М. КИЇВ

28 липня 2017 року в м. Київ відбудеться 5-ий міжнародний економічний форум «Україна-Корея».

Метою заходу є створення корейсько-української мережі між урядовими та діловими установами для сприяння розвитку двостороннього економічного співробітництва, а також дослідження нових шляхів співпраці між Кореєю та Україною.

Основні теми заходу:

- Двостороння економічна співпраця між Кореєю та Україною: можливості та перспективи в контексті євразійської інтеграції;

- Синергетичний ефект Кореї та України у процесі розвитку аграрного сектору України;

На Луганщині СБУ припинила постачання в зону АТО недоброякісної тютюнової продукції

У Луганській області співробітники СБУ у взаємодії з працівниками Державної фіскальної служби ліквідували канал постачання в зону АТО цигарок контрафактного походження.

24 липня у Сєвєродонецьку правоохоронці затримали мешканця Луганська, який щойно одержав у відділенні служби експрес-доставки відправлення вагою 300 кг. У 26 ящиках виявилося майже 13 тисяч пачок сигарет нібито відомих українських та зарубіжних брендів, але без акцизних марок, повідомляє Управління СБУ в Луганській області. 

Доходи загального фонду місцевих бюджетів виконані на 115,2 %, додатково отримано 161,5 млн гривень

Сьогодні, 26 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

Участь у заході взяли його заступники – Вадим Данієлян,  Юрій Клименко, Ольга Лішик та Сергій Філь, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Пауерліфтери Луганщини здобули дві медалі на Всесвітніх спортивних іграх

Володимир Рисєв у сумі трьох вправ підняв 945 кг та записав у актив збірної срібну нагороду змагань у своїй ваговій категорії. Крім цього, Володимир встановив світовий рекорд.

У свою чергу, Дмитро Семененко у своїй ваговій категорії став третім за підсумками світової першості. Бронзовий результат Дмитра за сумою триборства – 1042 кг!

Юрій Гарбуз зустрівся з рівненськими козаками

Сьогодні, 26 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з представниками школи козацьких єдиноборств міста Рівне.

В облдержадміністрації відбувся правовий всеобуч

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у навчальному семінарі щодо забезпечення доступу до правосуддя та захисту прав громадян без будь-якої дискримінації в судових та правоохоронних органах, органах виконавчої влади і місцевого самоврядування, на території громад Луганської  області.

Також участь у заході взяли представники структурних підрозділів ОДА, райдержадміністрацій, міграційної служби, сервісних центрів та громадськість.

Очільник області оглянув стан капітального ремонту мосту у Старобільську

Роботи з відновлення мосту через річку Айдар проводяться за рахунок коштів ПРООН. Донором проекту виступив Уряд Японії, бюджет ремонту склав 190,000 дол. США. Завершення робіт очікується наприкінці вересня.

«Це важливий елемент внутрішньої логістики і транспортної артерії, що з’єднує північну частину Луганщини з Харківською областю. Тож, мною були дані доручення прискорити ремонтні роботи та покращити стан об’їзної дороги», – сказав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час робочої поїздки.

Відбувся конкурс з визначення перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі Новопсковського району

       25 липня 2017 року в Новопсковській райдержадміністрації під головуванням заступника голови конкурсного комітету Сковородки Наталії Василівни, начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Новопсковської райдержадміністрації відбулося засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі Новопсковського району.

СПЕЦІАЛІЗОВАНА ВИСТАВКА МАЛИХ І СЕРЕДНІХ ПІДПРИЄМСТВ «G-Fair Korea 2017»

За інформацією Посольства України в Республіці Корея, у період з 01 по 04 листопада 2017 року, в Міжнародному виставковому комплексі KINTEX поблизу Сеулу, відбудеться найбільша в Республіці спеціалізована виставка малих і середніх підприємств "G-Fair Korea - 2017" у сфері харчової, текстильної та легкої промисловості (http://www.gfair.or.kr/eng/main.do).

Зазначену виставку організовує Уряд провінції Кьонгі-до за сприянням Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики Республіки Корея.

Юрій Гарбуз провів робочу нараду у консультативній поліклініці у Старобільську

Ця поліклініка на базі КУ «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», будівництво якої почалося ще у 2008 році, вже майже готова до прийому пацієнтів.

«Ми не тільки побудували приміщення, а й закупили сучасне медичне обладнання. У мене викликали зауваження система вентиляції приміщення та тротуарна плитка при вході, що була пошкоджена у ході ремонту. Тож, дав доручення у десятиденний термін виправити ці недоліки», – відзначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз за підсумками наради.

ВИХІД НА ЗАКОРДОННІ РИНКИ. ЕКСПОРТУЄМО ПРАВИЛЬНО!

Запорізька торгово-промислова палата запрошує 17 серпня 2017 року на семінар: «Вихід на закордонні ринки. Експортуємо правильно! Формування ціни на експортний товар. Алгоритм дій щодо перевірки закордонного контрагента, аналіз та прорахунок ризиків в міжнародній торгівлі»Маркетингова стратегія. Як знайти свій ринок? Практичні поради.

1. Маркетингова стратегія. Як знайти свій ринок? Практичні поради.

ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКО-КИТАЙСЬКИЙ ФОРУМ СЕРЕДНЬОГО І МАЛОГО БІЗНЕСУ

21-22 вересня 2017 року в ТПП України відбудеться Перший Українсько-Китайський форум середнього і малого бізнесу. Темою форуму є спільне будівництво «Економічного пояса Шовкового шляху», створення нового механізму взаємовигідного співробітництва. Під час його проведення представниками урядів України і Китаю, експертами і підприємцями будуть проведені тематичні презентації, а також спільне обговорення, яким чином найкраще в майбутньому розширювати і поглиблювати економічне співробітництво двох країн в рамках ініціативи «Один пояс, один шлях».

Новини АТО: бойовики поновили обстріли із заборонених мінометів

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 13 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське, сіл Новозванівка, Новоолександрівка та Троїцьке Попаснянського району 10 разів відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.

Для мешканців Кремінського району проведено групове психологічне консультування з метою попередження насильства в сім’ї

24 липня 2017 року на базі Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги було проведено групове психологічне консультування з метою попередження насильства в сім’ї для осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах.

 

У заході взяли участь директор центру Юрій Єременко, заступник директора – начальник відділу Кремінського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Єременко та фахівці з соціальної роботи селищ Нова Астрахань, Булгаківка та Михайлівка.