Архів новин

19 июля 2017

На Луганщині тривають жнива

Станом на 19 липня 2017 року більшість господарств області вже приступили до збиральної компанії.

Так, обмолочено 60,4 тис. га ранніх зернових культур (20 %), зібрано 221,5 тис. тонн, урожайність склала 36,7 ц/га. У тому числі, озимої пшениці обмолочено 52,5 тис. га (22 %), зібрано 200,7 тис. тонн, урожайність склала 38,2 ц/га; ярого ячменю відповідно – 6,2 тис. га (14%), 15,7 тис. тонн, 25,5 ц/га; озимого ячменю – 1,1 тис. га (36%), 3,6 тис. тонн, 32,2 ц/га.

Найкращі показники по урожайності у Новоайдарському районі – 43,6 ц/га та Білокуракинському районі – 41,0 ц/га.

ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ СММ ОБСЄ

 У середу 19 липня 2017 року в приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч з представниками СММ ОБСЄ, в якій від Луганської області брали участь заступник голови обласної держадміністрації Вадим Данієлян та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

Жителі Луганщини понад 59 тисяч разів скористалися послугами програми «Доступні ліки»

У Луганській області в урядовій програмі «Доступні ліки» беруть участь 154 аптеки. Станом на 17 липня виписано 59077 рецептів на загальну суму 2099353,98 грн.

Для реалізації цієї програми Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» Луганській області передбачено субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань у сумі 9129,3 тис. грн.

ОТРИМАННЯ ЧАСТКОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ВАРТОСТІ ПРИДБАНОЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ

ОБОВЯЗКОВІ УМОВИ ДЛЯ УЧАСТІ У ПРОГРАМІ:

1.    20% компенсація надається за придбання техніки, яка  входить у затверджений Перелік української техніки та обладнання для АПК, їх виробників та дилерів. Перелік включає 40 українських заводів-виробників – це майже 800 одиниць техніки та обладнання. Перелік розміщений за посиланням: http://www.minagro.gov.ua/uk/ministry?nid=24055

Розпочався конкурс на одержання аграріями фінансової підтримки

Від сьогодні розпочинається конкурс на отримання фінансової підтримки аграріями в рамках бюджетної програми «Надання кредитів фермерським господарствам».

Переможці конкурсу отримують фінансову підтримку на поворотній основі у розмірі, що не перевищує 500 тис. грн, із забезпеченням зобов’язання щодо повернення бюджетних коштів на строк до 5 років. Загальна сума коштів, що будуть розподілені, становить 65 млн грн.

Розпочався конкурс на одержання аграріями фінансової підтримки

Розпочався конкурс на отримання фінансової підтримки аграріями в рамках бюджетної програми «Надання кредитів фермерським господарствам».

Його переможці отримують фінансову підтримку на поворотній основі у розмірі, що не перевищує 500 тис. грн, із забезпеченням зобов’язання щодо повернення бюджетних коштів на строк до 5 років. Загальна сума коштів, що будуть розподілені, становить 65 млн грн.

Учні з Луганщини повернулися з відпочинку у Польщі

16 учнів з Луганської області відпочили у м. Мазовше Республіки Польща за програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки.

Візит відбувся під патронатом віце-маршалоку Сенату Республіки Польща Марії Коц за підтримки Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», Львівської обласної ради та Луганської обласної державної адміністрації.

Довідник підприємця на Google Play та AppStore

Ресурсний центр ГУРТ пропонує представникам бізнесу – початківцям та досвідченим – унікальний мобільний додаток, який допоможе зорієнтуватися в найрізноманітніших питаннях підприємницької діяльності.

У Довіднику підприємця на порталі ГУРТ пропонується актуальна інформація про підприємництво в Україні. Тепер Довідник доступний для мобільних пристроїв, що працюють на Android та IOS платформах. Ви можете завантажити його через Google Play або AppStore. Якщо ви плануєте розпочати або вдосконалити свій бізнес, але не знаєте з чого почати – цей довідник саме для вас.

На Луганщині для української армії зібрали майже 64 млн грн

В області платники податків доволі відповідально ставляться до нарахування та сплати військового збору, спрямованого на захист державного суверенітету, гарантій стабільності та зміцнення економічної безпеки України.

Так, у січні-червні 2017 року надходження військового збору склали 63 млн 994 тис. грн. Це на 7,2 млн грн, або на 12,7 % більше показника за перше півріччя минулого року.

Внесені зміни до Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні»

Законом України від 6 червня 2017 № 2078-VIII «Про внесення зміни до статті 31 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» удосконалено транспортне обслуговування осіб з інвалідністю.

Зокрема, в документі наголошується, що особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, які проходять реабілітацію в відповідних установах, забезпечуються цими установами безоплатним транспортним обслуговуванням у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері праці та соціальної політики.

Внесення змін до Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні»

Законом України від 6 червня 2017 № 2078-VIII «Про внесення зміни до статті 31 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» удосконалено транспортне обслуговування осіб з інвалідністю. Зокрема, в документі наголошується, що особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, які проходять реабілітацію в реабілітаційних установах, забезпечуються реабілітаційними установами безоплатним транспортним обслуговуванням у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері праці та соціальної політики.

У Сєвєродонецьк завітала делегація СММ ОБСЄ

Сьогодні, 19 липня, відбулася зустріч заступника голови Луганської облдержадміністрації Вадима Данієляна з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

До складу делегації увійшли перший заступник Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, посол ОБСЄ, директор центру запобігання конфліктів ОБСЄ Марсель Пешко, посол ОБСЄ, заступник директора центру запобігання конфліктів ОБСЄ Чарльз Лонсдейл, виконавчі помічники Еліас Фенніра та Пьєр Дей, керівник Регіонального Офісу СММ ОБСЄ у Луганській області Юкка Туононен.

Завтра шахтарі ПАТ «Лисичанськвугілля» зустрінуться з Міністром енергетики та вугільної промисловості України

Сьогодні, 19 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів дві зустрічі з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом з питання ПАТ «Лисичанськвугілля».

Як результат, вже завтра Міністр зустрінеться з запрошеною Юрієм Гарбузом до Києва делегацією шахтарів.

Всеукраїнська літня школа з національної культури відбулася у Святогорську

На базі готельно-туристичного комплексу «Зелений гай» у м. Святогірськ Донецької області Національний центр «Мала академія наук України» провів Всеукраїнську літню школу з національної культури.

Луганську область представили сім учнів: Микита Анциборенко, Аліна Єрмоленко,  Юлія Пасічник, Валерія Першина, Анна Погорєлова (м. Сєвєродонецьк), Ольга Керносенко (м. Лисичанськ), Гліб Панков (м. Рубіжне).

НОВИНИ ЩОДО СПІВПРАЦІ З ІСЛАМСЬКОЮ РЕСПУБЛІКОЮ ІРАН

За повідомленням Посольства Ісламської Республіки Іран в Україні інформуємо про наступне:

На незаконній переправі до непідконтрольної території завадили провозу товарів

Вчора співробітники фіскального наряду спецпідрозділу "Фантом" Головного управління ДФС у Луганській області на дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець, між селами Лопаскине та Трьохізбенка, затримали чотирьох жителів Трьохізбенки. Вони намагалися переправити до тимчасово непідконтрольного уряду України м. Слов'яносербська 550 кг напівкопченої та вареної ковбаси орієнтовною вартістю майже 50 тис. грн, 600 кг сирків плавлених "Дружба" на 48 тис. грн та 800 кг овочів (огірки, перець, баклажани) майже на 6 тис. грн. .

Інформація про надходження податків, зборів та міжбюджетних трансфертів до зведеного бюджету області

Станом на 18 липня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 1.308.222,2 тис.грн податків та зборів, або 100,2 % до надходжень аналогічного періоду минулого року, які становили 1.305.891,9 тис.грн.

До загального фонду бюджетів на території повністю підконтрольній українській владі надійшло 1.159.345,9 тис. грн, або 93,1 % до плану на січень-липень та 114,5 % до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 148.876,2 тис. грн, або 50,8 % до рівня минулого року.

На Луганщині вдосконалюється робота Пенсійного фонду щодо якості обслуговування громадян

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року», в органах Пенсійного фонду здійснюється комплекс заходів, спрямованих на вдосконалення організації роботи з підвищення продуктивності та якості обслуговування громадян.

Новини АТО: ворог зосередив вогонь на станично-луганському напрямку

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» у напрямку смт Станиця Луганська.

Зокрема, по позиціях наших захисників поблизу населеного пункту та станції Донець ворог застосовував автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецьку зброю.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.