Архів новин

12 июля 2017

Керівник Держагентства автомобільних доріг ознайомився з відновленням інфраструктури Луганщини

Сьогодні, 12 липня, виконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак з робочою поїздкою відвідав Луганську область. Слід відзначити, що за три роки проведення АТО до цього дня жоден керівник агентства сюди не приїздив.

Уряд виділив додатково 300 мільйонів на фінансування «теплих» кредитів у 2017 році

Сьогодні, 12 липня, Уряд прийняв рішення перерозподілити частину коштів, передбачених в бюджеті на фінансування Фонду енергоефективності, та спрямувати їх на фінансування програми «теплих» кредитів, повідомляє Державне агентство енергоефективності та енергозбереження України.

Сума виділених коштів склала 300 млн грн, з яких: близько 260 млн грн буде надано фізичним особам на утеплення індивідуального житла, майже 10 млн грн – на заміну котлів та майже 30 млн грн – на енергоефективні заходи для ОСББ/ЖБК.

Місцеві бюджети отримали з держбюджету субвенцію на допомогу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету в обсязі 14 021,9 тис. грн.

Станом на 11 липня 2017 року з державного бюджету до обласного бюджету надійшло 7 873,2 тис. грн вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних  місцевих  бюджетів області.

Юні науковці Луганщини побували у Всеукраїнській літній хіміко-біологічній школі

Національний центр «Мала академія наук України» з 30 червня по 7 липня 2017 році на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у м. Київ (Пуща-Водиця) провів Всеукраїнську літню хіміко-біологічну школу.

До занять долучилися 39 молодих науковців з усіх куточків України.

Луганську область представили два учасника-члена МАН: Марія Ларіонова та Марина Лисих (м. Рубіжне).

Обласна влада сприяє розвитку громадських організацій Луганщини

У рамках Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки сьогодні відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Забезпечення розвитку громадської активності в регіоні та в об’єднаних територіальних громадах Луганщини».

Участь у заході взяли представники органів влади, члени громадських рад та громадські активісти.

Уряд змінив порядок надання внутрішньо переміщеним особам адресної допомоги

4 липня 2017 року Уряд прийняв постанову № 453, якою вніс зміни до Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі, на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Уряду від 1 жовтня 2014 року № 505.

Так, тепер діти з інвалідністю отримуватимуть грошову допомогу на рівні з дорослими особами з інвалідністю – у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зараз 1312 гривень на місяць, з 1 грудня – 1373 гривні на місяць).

Сім спортсменів Луганщини відстоюватимуть честь країни на світовій першості з водних видів спорту

Чемпіонат світу проходитиме в Угорщині (місто Будапешт) з 14 по 30 липня.

До складу національної збірної увійшли сім спортсменів Луганської області, які змагатимуться за медалі чемпіонату світу в стрибках у воду. Це: Валерія Люлько, Софія Лискун, Олександр Горшковозов, Олег Колодій, Ганна Красношлик, Анастасія Недобіга, Анна Письменська.

Змагання у даній дисципліні відбудуться з 14 по 23 липня.

Наразі національна збірна приїхала до Угорщини та готується до змагань.

Вболіваймо за наших спортсменів та бажаємо перемог!!!

Фантом завадив незаконному переміщенню товарів

11 липня співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області на дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець, між селами Лопаскине і Трьохізбенка, затримали кількох порушників. Вони мали намір переправити на тимчасово непідконтрольну українській владі територію області, а саме до міста Слов’яносербськ, продукти і промислові товари.

Так, житель села Трьохізбенка віз 330 кг овочів (огірки, перець, баклажани) на загальну суму 2,5 тис. грн.

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду липня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Пізнаємо світ професій під час відпочинку

Спеціалісти Кремінського районного центру зайнятості продовжують профорієнтаційну роботу для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема тих, які перебувають на відпочинку в дитячих оздоровчих таборах.
 

5 липня 2017 року фахівці районного центру зайнятості провели інтерактивний захід у комунальній установі «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Мрія» на дольових засадах».
 

На Луганщині вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 1,38 га місцевості у м. Сватове, Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 26 піротехніків та 12 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1141 виїзд, де виявлено та вилучено 9000 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

На апаратній нараді обговорили проблеми поводження з побутовими відходами на Луганщині

Як зауважив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Хлякін, проблемним залишається питання утилізації побутових відходів, особливо в селищах і селах, де спеціалізовані підприємства зі збору та вивезення відходів відсутні, у результаті чого утворюються несанкціоновані і неконтрольовані звалища.

Сьогодні на підконтрольній українській владі території області для видалення використовуються 15 полігонів твердих побутових відходів.

Новини АТО: на Луганщині не змовкають ворожі міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське, сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району п’ять разів відкривався вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По опорним пунктам наших захисників поблизу сіл Кримське і Причіпилівка Новоайдарського району двічі застосовувалися 82-мм міномети, а також великокаліберні кулемети.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ БРАЗИЛІЇ У М. ДНІПРО

Запрошуємо бізнес регіону до участі в презентації економічного потенціалу Бразилії та можливостей розвитку українсько-бразильської співпраці, що відбудеться 2 серпня 2017р. в приміщенні Дніпропетровської обласної ради.

Зустріч відбудеться в рамках офіційного візиту Повноважного і Надзвичайного Посла Бразилії до м. Дніпро, відкриття Почесного консульства Бразилії в Дніпрі та Українсько-Бразильського центру в Університеті Митної Справи та Фінансів.