Архів новин

05 июля 2017

На Луганщині троє дівчаток знайшли прийомну родину

Нещодавно три дівчинки віком від 5 до 8 років знайшли своїх прийомних батьків. Це родина з міста Лисичанська – Сергій та Юлія, які вже виховують малолітнього сина.

Команда Луганської області виборола друге місце у змаганнях «Схід і Захід разом!»

Найсильніші спортсмени фізкультурно-спортивного товариства «Колос» із Донецької, Луганської, Івано-Франківської, Львівської областей, а також команд ЗСУ та господарів визначали кращих у місті Слов'янськ Донецької області.

Змагання відбувалися з шести видів спорту – волейболу, гирьового спорту, настільного тенісу, шашок, шахів, армспорту.

Збірна команда Луганської області була представлена здебільшого спортсменами Кремінського району. Так, Іван Шовкопляс та Богдана Плотнікова здобули перемогу у шашках, Олексій Котляр та Ольга Петрова – у шахах.

Запрошуємо на обласний фестиваль української народної іграшки та гри

6 липня 2017 року о 16:30, напередодні одного з найколоритніших стародавніх народних свят Івана Купала, на березі річки Красна Кремінського району вже вдруге відбудеться обласний фестиваль української народної іграшки та гри.

На апаратній нараді розглянуто ситуацію з наповнення місцевих бюджетів

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка йшлося про стан роботи щодо взаємодії Головного управління ДФС у Луганській області та центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин та у сфері будівництва.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

На початку липня в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

5 липня 2017 року отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи в наслідок психічного розладу в сумі 62.059,1 тис. грн, що становить 100,0 % від потреби у таких виплатах на поточний місяць.

Луганська область отримала з державного бюджету кошти на виплату грошової компенсації для сімей загиблих осіб під час безпосередньої участі в антитерористичній операції за належні для отримання житлові приміщення

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.06.2017 № 375-р «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10, а також для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, визначених абзацами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворюв

Інформація щодо надходжень податків і зборів та міжбюджетних трансфертів до зведеного бюджету Луганської області станом на 5 липня 2017 року

Станом на 5 липня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 1.230.835,2 тис. грн податків та зборів, або 94,3 відсотка до надходжень аналогічного періоду минулого року, які становили 1.305.891,9 тис.грн.

До загального фонду бюджетів на території повністю підконтрольній державі надійшло 1.087.497,7 тис. грн, або 87,4 відсотка до плану на січень-липень та 107,4 відсотка до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 143.337,5 тис.грн, або 48,9 відсотка до рівня минулого року.

Українці отримали ліки проти ботулізму

В Україну прибула поставка необхідних ліків проти ботулізму. Перші 25 курсів для формування базового запасу антитоксину канадського виробництва надала Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй. ПРООН підтримала Міністерство охорони здоров’я України і надала антитоксин проти ботулізму вартістю 2,5 мільйони гривень як гуманітарну допомогу.

На Луганщині вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 5,18 га місцевості у м. Сватово, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 30 піротехніків та 12 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1089 виїздів, де виявлено та вилучено 6587 одиниць вибухонебезпечних предметів.

         Пам'ятайте!

Підбито підсумки аналізу балансу трудових ресурсів Луганщини

Як розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, у період, коли в області реалізуються серйозні державні і міжнародні програми та проекти, важливо, щоб вони були соціально ефективними для населення.

 

Елеонора Поліщук розповіла про проведення оздоровчої кампанії в Луганській області

Про це представникам засобів масової інформації доповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

 

Протягом літа 14782 дітей шкільного віку з Луганщини будуть залучені до оздоровчої кампанії, що становить чверть від загальної кількості дітей, які мають на це право. З них приблизно 12 000 – діти пільгових категорій.

 

До 1 вересня приймаються особисті заяви щодо монетизації частини невикористаних сум субсидій

Частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт•г електричної енергії (у разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта».

Інформація щодо правил поведінки на воді

7 липня відзначають день Івана Купала. Особливу роль під час святкування відведено воді – багато народних гулянь проходять поблизу водних об’єктів, люди купаються у відкритих водоймищах.

Це несе й небезпеку. Адже саме недотримання елементарних правил безпеки, купання в стані алкогольного сп’яніння є основними причинами трагедій на воді.

З  метою попередження нещасних випадків під час святкування, управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської облдержадміністрації нагадує про правила поведінки на воді:

ЧЕСЬКА КОМПАНІЯ «ALDEM CZECH REPUBLIC S.R.O.» ШУКАЄ ДІЛОВИХ ПАРТНЕРІВ В УКРАЇНІ

Чеська компанія «ALDEM Czech Republic s.r.o.», яка займається імпортом та дистрибуцією заморожених та охолоджених продуктів в Чехії та Словаччині, розшукує ділових партнерів в Україні – постачальників замороженого курячого м’яса (Frozen chicken half breast, IQF, without inner filet).  

Контактна інформація:

Петр Новачек (Petr Nováček)

ALDEM s.r.o.

Dušní 112/16

CZ-110 00  Praha 1

Czech Republic

Tel: +420 774 207 645

Tel: +420 777 947 649

Fax: +420 567 211 395

«Ти не один» проведе у Сєвєродонецьку культурно-мистецьку акцію

Громадська організація «Ти не один» інформує про початок проведення Всеукраїнської культурно-мистецької. Патріотичної акції «Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну».

Автори проекту є різні за віком, мовою спілкування, соціальним статусом і родом занять особи, яких об’єднують мрії про успішну і незалежну країну, рівність перед законом та мир в Україні.

«НАЙМАСШТАБНІША КІБЕРАТАКА НА УКРАЇНСЬКИЙ БІЗНЕС: ЯК ЗАХИСТИТИСЬ ТА ДО ЧОГО ГОТУВАТИСЬ?»

З 27 червня 2017 року експерти ТПП України щоденно отримують понад 100 запитів на консультації щодо засвідченням форс-мажорних обставин від бізнесу, постраждалого від кібератаки на корпоративні мережі. Кіберполіція звітує про 2 100 повідомлень за останній тиждень щодо інфікування комп’ютерних мереж вірусом-шифрувальником. Збитки від кібератаки вірусом Petya.A вже оцінили у 8 млрд. дол. А експерти назвали події останніх днів наймасштабнішою хакерською атакою за усю вітчизняну онлайн-історію.

У проекті «Class-Act: Схід-Захід» взяли участь школярі зі Щастя

У Великій залі Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського відбулася прем’єра постановки за творами підлітків – учасників другого мистецько-соціального проекту «Class Act: Схід-Захід». У виставі зіграли зірки українського театру Римма Зюбіна, Олексій Вертинський, Олеся Жураківська, Ганна Кузіна, В’ячеслав Довженко, Катерина Вишнева та інші.

Обласна влада вирішує питання забезпечення житлом ВПО

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб в Луганській області.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

ПРЕС-АНОНС

6 липня Дружина Президента України пані Марина Порошенко відвідає Луганську область з робочим візитом.

Перша леді України передасть для Луганської дитячо-юнацької спортивної школи  для осіб з інвалідністю гусеничний підйомник для зручного пересування сходами спортсменам у інвалідних візках на суму майже 150 тисяч гривень. А також Марина Порошенко візьме участь у відкритому тренуванні спортсменів.

Захід відбудеться за адресою: Луганська область,м. Кремінна, вул. Дражевського, 17А.

Новини АТО: на луганському напрямку зберігається відносна тиша

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кряківка Новоайдарського району відкривався вогонь з БМП та автоматичних гранатометів.

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Станиця Луганська бойовики застосовували великокаліберні кулемети, підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.