Архів новин

25 июля 2017

25 та 26 липня усі вступники, які не змогли подати електроні заяви, можуть подавати заяви до вишів у паперовій формі

25 та 26 липня усі вступники, які не змогли подати електроні заяви, можуть подавати паперові заяви до вишів – незалежно від наявності зареєстрованого особистого електронного кабінету. Таке рішення  було ухвалено під час наради Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з представниками приймальних комісій ВНЗ, де обговорювалися ключові проблеми роботи навчальних закладів під час вступної кампанії.

Хід літньої дитячої оздоровчої кампанії розглянуто на засіданні громадської ради при Луганській ОДА

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарькавець виступила на засіданні громадської ради при ОДА щодо перебігу літньої оздоровчої кампанії на Луганщині. Засідання відбулося 24 липня 2017 року за участю заступників голови обласної держадміністрації Юрія Клименка та Сергія Філя.

 

Центр компетенції «Prozzoro» в Луганській області провів семінар з представниками обласної державної адміністрації та іншими органами виконавчої влади

25.07.2017 в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбувся тренінг за темою «Управління стратегією закупівель», який проводився за допомогою Центру компетенцій «Prozzoro» в Луганській області.

Тренінг відкрив виконуючий обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Медведчук Сергій Миколайович, який зазначив необхідність вдосконалення ефективності управління у сфері публічних закупівель.

В облдержадміністрації розглянуто питання щодо підприємств-боржників за послуги електропостачання

Сьогодні, 25 липня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з представниками підприємств централізованого водопостачання та водовідведення області щодо розрахунків за електричну енергію.

У заході взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай та представники ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

Із 26 липня у Луганському обласному краєзнавчому музеї буде працювати виставка ікон XVIII-XIX ст.

Ікона – це дуже важлива частина християнства. Вона супроводжує нас у найтяжчі та найсвітліші моменти життя. Ікона – один із сильніших оберегів нашого народу.

21 ікона XVIII-XIX століття, які репрезентують іконографічну традицію Святих, представили до огляду в Луганському обласному краєзнавчому музеї. Виставка приурочена до 10-річчя Сєвєродонецької єпархії та Дня Хрещення Русі-України. Ці ікони були надані з ризниці приходу «Стягнення загиблих» із с. Лісова дача. Представлені ікони мають велику силу емоційного впливу, неймовірну глибину та водночас простоту образів.

Підтримка аграрного і сільського розвитку Луганщини

За підтримки міжнародної організації FAO (продовольча і сільськогосподарська організація об’єднаних націй) завершується робота з ініціативними групами по створенню та облаштуванню сім кооперативів у Троїцькому районі (зберігання овочів), Станично-Луганському (овочівництво та бджільництво), Кремінському районі та м. Лисичанську (бджільництво), Міловському та Старобільському районах (землеробство), Сватівському (виробництво молокопродуктів).

Орієнтовний обсяг інвестицій становитиме 3,5 млн грн.

Прес-анонс Форуму партнерів «Стратегія розвитку Луганської області на період до 2020 року»

Організаторами Форуму, який відбудеться 28 липня 2017 року у Києві, виступили Програма розвитку ООН в Україні та Луганська обласна державна адміністрація.

На заході заплановано презентація оновленої Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року, обговорення напрямів реалізації Стратегії та посилення координації зусиль на національному, обласному та локальному рівнях, налагодження партнерських відносин.

Про поточну діяльність освітніх центрів «Донбас-Україна» на Луганщині

Станом на 24 липня до освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулися 650 осіб, тобто за минулий тиждень їх кількість зросла біль ніж на 200 юнаків та дівчат.

Направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до школи для отримання документу державного зразка:

- про базову загальну середню освіту – 7 абітурієнтів;
- про повну загальну середню освіту – 30 абітурієнтів;
- про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 33 абітурієнти.

Про профілактику щодо попередження лісових пожеж та інших надзвичайних ситуацій у літній період йшлося на брифінгу для ЗМІ

Про це розповіли начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Мирошниченко, начальник Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області Ігор Савєльєв та т.в.о. начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Олексій Латинін.

Зокрема,  Ігор Савєльєв попередив, що зараз Луганська область знаходиться у п’ятій ступені пожежній небезпеки.

Дарувати добро на радість дітям

За сприяння Радника з гуманітарних питань УКГС ООН в Україні Тагуї Мелкумян 19 липня 2017 року організовано проїзд 12 вихованців Лисичанського центру соціально-психологічної реабілітації дітей центру  на оздоровлення в оздоровчий табір "Лісова застава". Розташована здравниця на території лісового масиву в одному з наймальовничіших куточків району Вишгороду, в 45 км від Києва. Велич вікових сосен, прекрасна природа і свіже повітря створюють чудові умови для оздоровлення, відпочинку і освітньої роботи.

Новий сезон обласний театр розпочне у відремонтованій будівлі, – Юрій Гарбуз

Перебіг відновлювальних робіт приміщення і прилеглої території Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру у Сєвєродонецьку сьогодні перевірив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Завершується капітальний ремонт колишньої будівлі міського театру, яка порядку 15 років знаходилася в аварійному стані. У 2015 році вона була передана в користування переміщеного Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

На Луганщині СБУ викрила інформатора бойовиків

У Луганській області співробітники СБУ викрили мешканця Рубіжного, який збирав та передавав знайомому бойовику інформацію щодо місць розташування та переміщення особового складу й військової техніки Збройних Сил України.

Дані, зібрані шляхом власних спостережень, він передавав різними каналами зв’язку знайомому бойовикові розвідувального російсько-сепаратистського НЗФ, розміщеного в окупованій Кадієвці, повідомляє УСБУ в Луганській області.  

Є перше золото Дефлімпіади-2017 для Луганщини!

Його сьогодні здобула каратистка Карина Янчук з Сєвєродонецька.

Вона виявилася сильнішою за суперниць у розділі «куміте» у ваговій категорії до 61 кг, де українка перемогла Ганну Шарандову з Росії.

Попереду у Карини Янчук ще змагання у командному заліку та в абсолютній категорії.

Це вже друге «золото» Дефлімпійських ігор для майстра спорту України міжнародного класу Карини Янчук – у своїй категорії їй не було рівних і чотири роки тому у Болгарії.

На Луганщині піротехнічними розрахунками ДСНС вилучено 61 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 5,98 га місцевості у м. Сватове, Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 61 одиницю вибухонебезпечних предметів.
До розмінування залучались 40 піротехніків та 16 одиниць техніки.
Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1237 виїздів, де виявлено та вилучено 11556 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Видано перший пільговий кредит для діячів культури Луганщини у 2017 році

Сьогодні, 25 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вручив ключі від квартири молодій мамі Олені Бахрєвій.

До Нового року 107 сімей переселенців мають отримати житло у Рубіжному, – Юрій Гарбуз

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час робочої поїздки проінспектував хід будівництва багатоквартирного житлового будинку для внутрішньо переміщених осіб у Рубіжному, розташованого у мікрорайоні № 7.

За перше півріччя 2017 року об’єми будівництва зросли майже на чверть, — Парцхаладзе

За підсумками січня-червня 2017 року підприємства України виконали будівельні роботи на суму 36 млрд грн, індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2016 року склав 124,6%.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Видано перший пільговий кредит для діячів культури Луганщини у 2017 році

Сьогодні, 25 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вручив ключі від квартири молодій мамі Олені Бахрєвій.

Вона стала учасником Програми сприяння забезпеченню житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних працівників, працівників культури та мистецтв, держслужбовців, посадових осіб місцевого самоврядування у Луганській області на 2013-2017 роки. Розмір кредиту склав 94 % від нормативної вартості квартири. У даному випадку це 375 291 грн, які були виділені з обласного бюджету.

ЩОДО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО УГОДИ ПРО ВІЛЬНУ ТОРГІВЛЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС

05 липня 2017 року у Міністерстві аграрної політики та продовольства України в рамках німецького державного проекту «AgritradeUkraine», відбулось друге засідання Робочої групи стосовно консультування України з питань аграрної торгівлі в рамках Угоди про вільну торгівлю між Україною та Європейським Союзом (DCFTA).

Професійний турнір зі змішаних єдиноборств ММА: у наших спортсменів чотири перемоги

У Києві відбувся турнір зі змішаних єдиноборств ММА Fights in Octagon-3.

У змаганнях взяли участь чотири представники міста Сєвєродонецьк: Анатолій Літвінов (вагова категорія 93 кг), Михайло Ласюченко (в/к 84 кг), Сергій Соколов та Олексій Логвиненко (в/к 77 кг).

За результатами турніру спортсмени Луганщини стали кращими у своїх вагових категоріях.

У ході змагань наш Анатолій Літвінов зустрівся з киянином Кирилом Ніколаєнко. Вже у першому раунді луганчанин отримав перемогу.

Новий ДБН з планування та забудови територій нарешті нівелює застарілі підходи до містобудівного проектування в Україні

Прийняття нових державних будівельних норм щодо планування та забудови територій дозволить нарешті змінити застарілі підходи до містобудівного проектування в нашій країні на сучасне нормування, що відповідає міжнародному досвіду використання територій.

Про це 21 липня на круглому столі «Фінальні проекти ДБН щодо дитячих садків, шкіл, медичних закладів, а також планування і забудови територій, вулиць і доріг» наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Субсидія не призначається на наступний період, якщо є прострочена заборгованість понад два місяці з оплати послуг

З 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін, органи соціального захисту населення проводять перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри з травня ‒ на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує особу.

Новини АТО: ДРГ противника здійснили дві спроби прориву нашої лінії

Вчора, 24 липня, ввечері диверсійно-розвідувальні групи противника під прикриттям вогню зі стрілецької зброї намагалася вийти на позиції українських військовослужбовців поблизу сіл Трьохізбенка Новоайдарського району та Катеринівка Попаснянського району. Під час бойових зіткнень наші захисники змусили бойовиків відступити.

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 16 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.