Прес-центр25 липня 2017, 14:07

На Луганщині СБУ викрила інформатора бойовиків

У Луганській області співробітники СБУ викрили мешканця Рубіжного, який збирав та передавав знайомому бойовику інформацію щодо місць розташування та переміщення особового складу й військової техніки Збройних Сил України.

Дані, зібрані шляхом власних спостережень, він передавав різними каналами зв’язку знайомому бойовикові розвідувального російсько-сепаратистського НЗФ, розміщеного в окупованій Кадієвці, повідомляє УСБУ в Луганській області.  

Стосовно обох правопорушників відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України, яка передбачає відповідальність за участь у терористичній організації та сприяння її діяльності.

Інформатору оголошено повідомлення про підозру. Бойовика судитимуть заочно.

У липні цього року слідчі СБУ скерували до суду матеріали кримінального провадження стосовно ще одного бойовика, півтора місяці тому затриманого українськими військовими поблизу сел. Новотошківка Попаснянського району. Член сепаратистського НЗФ мав при собі автомат Калашникова та боєприпаси. Йому інкримінується участь у терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю.

Учасник незаконного формування зізнався слідчим, що вступити до лав російсько-сепаратистського «війська» його спонукало злиденне існування в окупованій Голубовці та сформований російською пропагандою страх перед міфічними «карателями» та іноземними інтервентами.    

Триває досудове розслідування.