Архів новин

03 июля 2017

Енергоефективність у побуті

Енергоефективність та енергозбереження є пріоритетними напрямами енергетичної політики більшості країн світу. Це обумовлено вичерпанням невідновлювальних паливно-енергетичних ресурсів, відсутністю реальних альтернатив їх заміни, наявністю ризиків при їх виробництві і транспортуванні. В останній час ці чинники набувають все більшого значення у зв'язку із загальною нестабільністю у регіонах видобутку ПЕР, напругою на паливно-ресурсних ринках та несприятливими прогнозами щодо подальшого зростання цін на енергоресурси.

Призначені обласні стипендії провідним спортсменам Луганщини

Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про призначення обласної стипендії перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2017 року» з метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень обласна стипендія призначена 63 спортсменам.

Час творити добро

Втратити рідну людину страшно будь-кому. Але набагато страшніше, коли сиротою, та ще й при живих батьках, лишаються діти. Цих дітей підтримує держава.

Свято Івана Купала

         Свято Івана Купала

             7 липня  український народ святкує день Івана Купала.  Особливу роль під час святкування відведено воді - багато народних гулянь проходять поблизу водних об’єктів, люди купаються у відкритих водоймищах. А це несе й небезпеку.  Адже саме недотримання елементарних правил безпеки, купання в стані алкогольного сп’яніння є основними причинами трагедій на воді.

               З  метою попередження нещасних випадків під час святкування, управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації нагадує про правила поведінки на воді:

Довготривалий простій ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ» припинено

Зараз ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ» готується до запуску виробництва аміачної селітри. Технологічний персонал тестується на відповідність кваліфікаційним вимогам. Аналогічну перевірку проходять обладнання та лінії енергоживлення.

За прогнозами, перша партія мінеральних добрів буде вироблена до кінця липня.

ITALIAN WINE EXPO

7 липня 2017 року  відбудеться урочистий захід “Italian Wine Expo”, присвячений вину та винному мистецтву Італії, який буде проведено у формі семінару майстер-класу для імпортерів та дегустації для гостей.

Метою заходу є налагодження торговельних відносин між Італією та Україною та створення умов для подальшого співробітництва у сфері виноробства.

Захід організовано спільно з Торгово-промисловою палатою України та ЦУМом, за підтримки Почесного Консула України в Італії у Падуї, регіонах Венето, Трентіно-Альто Адідже, Фріулі-Венеція-Джулія Марко Тозона.

Студент з Луганщини винайшов оригінальну сучасну технологію

Під керівництвом доцента кафедри комп’ютерної інженерії факультету інформаційних технологій та електроніки Східноукраїнського національного університету імені В. Даля Віктора Барбарука студент четвертого курсу Микита Харківський розробив мікроконтролерну систему моніторингу зовнішніх показників навколишнього середовища, таких як рівень CO2, рівень вібрації, температура та вологість повітря, рівень шуму, атмосферний тиск з передаванням результатів дослідження на мобільні пристрої.

Облдержадміністрація сприяє вирішенню проблем «Сєвєродонецького обєднання «Азот»

    Довготривалий простой ПрАТ «Сєвєродонецьке обєднання «Азот» припинено. Підприємство готується до запуску виробництва аміачної селітри. Виробничий персонал тестується на відповідність кваліфікаційним вимогам. Аналогічну перевірку проходить обладнання та лінії енергоживлення.

    За прогнозами перша партія мінеральних добрів буде вироблена до 20 липня поточного року.

Фантомівці затримали партію промислових товарів

2 липня Cпівробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області на дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець між селами Лопаскине та Трьохізбенка затримали жителів Станично-Луганського району.

Вони намагалися переправити до тимчасово непідконтрольного уряду України Слов'яносербська партію промислових товарів (гідронасоси, авто-мотозапчастини, запчастини до сільгосптехніки, будівельні інструменти, спецодяг і косметику).

Запрошуємо на фестиваль української народної іграшки та гри

6 липня 2017 року, напередодні одного з найколоритніших народних свят, Івана Купала, на березі річки Красна Кремінського району вже вдруге відбудеться обласний фестиваль української народної іграшки та гри.

Наші спортсменки на п’єдесталі європейської першості зі стрибків у воду

У Норвегії відбувся чемпіонат Європи зі стрибків у воду серед юніорів. До складу Національної збірної увійшли й представники Луганської області.

У ході змагань луганчанки Валерія Люлько та Софія Лискун стали чемпіонками європейської першості у синхронних стрибках з 10-метрової вишки. Золотий результат спортсменок – 275.22 балів.

Крім цього, Софія Лискун відзначилась в індивідуальних стрибках з 10-метрової вишки, ставши срібною призеркою чемпіонату Європи.

Тренують луганчанок Тамара Токмачова та Ольга Іваненко.

Вітаємо спортсменок та їх тренерів!

Лісова пожежа

01.07.2017 р.  у 13:25 годині на території 111, 110 кварталів Малинівського лісництва ДП «Станично – Луганське ДЛМГ», де розташовані лісові культури пошкодженні внаслідок пожеж у 2014 р., виникла  лісова пожежа, внаслідок якої  при розповсюдженні пожежі на 43 та 44 кварталах Малинівського лісництва було пошкоджено траву та лісові культурі віком 45-50 років, на площі 22 га, з них верхова  пожежа на площі 6 га, низова на площі 16 га. 01.07.2017 р. 19:20 год. пожежу локалізовано

Вдосконалення порядку стягнення аліментів посилить захист прав дитини

Верховна Рада ухвалила Закон України від 17.05.2017 р. № 2037-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів». Ключове нововведення – оголошення аліментів власністю дитини.

Крім того, той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини.

Конкурс в рамках Програми COSME

Мінекономрозвитку інформує: 

Виконавчим агентством з питань малого та середнього підприємництва в рамках Програми COSME оголошується конкурс на спільне фінансування проектів "Підтримка просування і розвитку транснаціональних тематичних туристичних продуктів, пов'язаних з культурними і креативними індустріями".

Відповідно до умов конкурсу в ньому можуть брати участь підприємства та організації, що провадять діяльність у сфері туризму.

Пам'ятка про правила поведінки у лісі в пожежонебезпечний період

За даними Луганського обласного центру з гідрометеорології в окремих регіонах області встановився 4-5 клас пожежної небезпеки.

З настанням спекотної та сухої погоди різко підвищується ймовірність виникнення пожеж. У більшості випадків лісові та степові пожежі виникають через необережну поведінку людей.

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах і на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

При відвідуванні лісів також забороняється:

Інформація щодо займання лісу у Станично-Луганському районі

1 липня о 13:25 на території Малинівського лісництва ДП «Станично – Луганське ДЛМГ виникла лісова пожежа, внаслідок якої було пошкоджено траву та лісові культурі віком 45-50 років.

У результаті пожежі пошкодженно трави та лісових культур на площі 22 га, з них 16 га – низова пожежа, 6 га.

Діти з прифронтового Кримського два тижні відпочиватимуть у Трускавці

Діти віком від 7 до 17 років з села Кримське, що на Луганщині, яке знаходиться під постійними обстрілами проросійських терористів, два тижні відпочивали в таборі під Києвом.

Тепер ще два тижні вони оздоровлятимуться в Центрі медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» Міністерства оборони України. Відпочинок дітей є повністю безкоштовним. Захід проведено під патронатом Міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака.

Почалися вступні випробування майбутніх кадетів

У Луганському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» почались вступні випробування 2017-2018  навчального року.

На 100 місць претендують більш ніж 170 юнаків з усіх міст та районів області, а також представники пільгових категорій з інших областей України.

Майбутні курсанти на конкурсній основі складатимуть випробування з математики, української мови та фізичної культури.

УВАГА! КОНКУРС БІЗНЕС-ГРАНТІВ ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ТА МІСЦЕВОГО НАСЕЛЕННЯ

Програма розвитку ООН (ПРООН) запрошує переселенців, які проживають у Луганській, Донецькій областях, та місцеве населення цих регіонів (з підконтрольних уряду України районів) взяти участь у черговому конкурсі бізнес-грантів.

Грантова підтримка надається на започаткування, відновлення або розширення підприємницької діяльності.

Мета цієї ініціативи – поліпшити життя переселенців та місцевого населення Донбасу через підтримку підприємницької діяльності та малого бізнесу в регіоні.

Новини АТО: на Луганщині поранено військовослужбовця

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Щастя, сіл Кримське і Лопаскине Новоайдарського району відкривався вогонь з 120-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів.

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Станиця Луганська бойовиками застосовувались протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зазнав поранень.