Архів новин

13 июля 2017

Не залишайтеся байдужими!

Через знеструмлення об’єктів водопостачання у Лисичанську і Попасній більше 30 тисяч жителів залишилися без води.

Керівництво Луганської облдержадміністрації прикладає максимум зусиль для вирішення ситуації, що склалася через борги міських комунальних підприємств за електропостачання перед ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

Проте, при відсутності централізованого водопостачання, особливо влітку, діяти треба швидко.

Облдержадміністрацією разом з Головним управління ДСНС у Луганській області організовано підвіз води населенню відключених районів.

Робочий візит на «Рубіжанський трубний завод»

       З робочим візитом 13 липня «Рубіжанський трубний завод» відвідали представники облдержадміністрації - заступник губернатора Юрій Клименко та директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості та інфраструктури Сергій Шелест.

       В ході візиту керівництво заводу детально познайомило з продукцією, що випускається на заводі, технологічною лінією виробництва, проведенням контролю і якості продукції.

На Луганщині діють 10 обласних стаціонарних установ системи Департаменту соціального захисту населення

У системі Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації функціонує 10 обласних стаціонарних установ:

- 4 будинки-інтернати для громадян похилого віку та інвалідів (загальна кількість місць – 295);

- 6 інтернатів психоневрологічного профілю (загальна кількість місць – 993).

Планова кількість підопічних становить 1288 осіб.

Засідання робочої групи з координації здійснення аварійно-відновлювальних робіт

         Сьогодні 13 липня відбулось засідання робочої групи з координації здійснення аварійно-відновлювальних робіт в районі проведення антитерористичної операції під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Клименка.

         В нараді взяли участь - директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Сергій Шелест, представники підприємств енергетики області та збройних сил України.

Уряд удосконалив процес надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї

Кабінет Міністрів України на засіданні 12 липня затвердив проект постанови „Про внесення змін до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї”, яка приводить положення зазначеної Постанови у відповідність до Закону України „Про внесення змін до статті 15 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

 

Профільний парламентський комітет за впровадження параметричного методу нормування у будівництві — Парцхаладзе

12 липня 2017 року Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства депутатами схвалив та рекомендував до розгляду в першому читанні законопроект №6577 щодо змін у Закон України «Про будівельні норми». Проект Закону розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на виконання плану дій Уряду та пропонує використання параметричного методу нормування у будівництві, який передбачає, що проектні рішення будуть залежати від призначення об’єкта, а не від прийнятих державою жорстких вимог.

Бюджетний комітет Ради погодив розподіл 2,6 млрд грн з ДФРР у 2017 році, — Парцхаладзе

13 липня 2017 року Комітет з питань бюджету Верховної Ради України погодив розподіл 2,6 млрд грн Державного фонду регіонального розвитку, які будуть направлені на реалізацію регіональних проектів у 2017 році.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

АТ «Ощадбанк» та ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» пропонують програми кредитування для суб’єктів підприємницької діяльності

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації повідомляє, що з метою фінансово-кредитної підтримки суб’єктів підприємницької діяльності області філія – Луганське обласне управління Акціонерного товариства  «Державний ощадний банк України» та Сєвєродонецьке відділення Публічного акціонерного товариства Комерційний банк «ПРИВАТБАНК» пропонують програми кредитування.

Сєвєродонецькі юні танцівниці мали успіх на Міжнародному фестивалі у Болгарії

Сєвєродонецька студія спортивного танцю «Магма» стала лауреатом першої премії на Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Зоряний прибій», який відбувся у місті Кітен, Болгарія.

Участь у заході взяли близько 400 дітей з України, Білорусії, Казахстану та Болгарії.

Луганську область представив колектив спортивного танцю «Магма», керівник Олена Усова.

У Болгарії юні дівчата показали вісім танців у чотирьох номінаціях.

Результат – перемога у «контемпі» і «модерн-джазі». Друге місце завоювали у номінації «сучасна та спортивна хореографія».

767 інвестпроектів фінансуватимуться ДФРР у 2017 році

Сьогодні ми затвердили ще один перелік інвестпрограм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться цього року за рахунок коштів Держфонду регіонального розвитку на загальну суму 2,6 млрд гривень. Наразі, загалом в рамках ДФРР маємо 767 проектів на майже 3,4 млрд грн. З них вже до кінця цього року 531 об’єкт буде завершений і зданий. Про це заявив на засіданні КМУ Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи відповідний проект розпорядження.

Обласна влада докладає зусиль до вирішення питань водопостачання жителів Луганщини

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо вирішення питань водопостачання у Лисичанську.

Також у заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, Попаснянської райдержадміністрації, Лисичанської міської ради, правоохоронних органів, ГУ ДСНС у Луганській області, комунальних підприємств, ТОВ «ЛЕО» та представники громадськості.

Маю надію, що наступні Саміти Україна-ЄС будуть проведені в Донецьку і Ялті – Глава держави

Президент Петро Порошенко висловив сподівання на подальше посилення провідної ролі Європейського Союзу у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі та підтримку міжнародних ініціатив України з деокупації Криму.

Глава держави наголосив на тому, що у Нормандському форматі, який сьогодні є важливим інструментом для забезпечення деескалації конфлікту і виведення російських військ з території України, є Франція та Німеччина, які представляють не лише свої держави, а весь Євросоюз.

Ми хочемо, щоб переваги євроінтеграції відчув кожен українець – Президент

Президент Петро Порошенко під час Дев’ятнадцятого Саміту Україна-ЄС наголосив на важливості формули «Імплементація Угоди про асоціацію – наш шлях до Євросоюзу», яка є директивою для української влади і суспільства. Президент особливо акцентував увагу на важливих економічних напрямках євроінтеграції, а також наголосив на необхідності розвитку міжлюдських контактів та запропонував скасувати тарифи на роумінг та міжнародний телефонний зв’язок.

Україна чітко задекларувала свій європейський вибір і ніхто не має права у нас цього забрати – Президент на Саміті Україна-ЄС

«Україна чітко задекларувала свої європейські прагнення і європейський вибір. І ми нікому це не віддамо. І ніхто не має права у нас цього забрати», – заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на засіданні Дев’ятнадцятого Саміту Україна – Європейський Союз.

Петро Порошенко підкреслив, що не має жодного ані морального, ані політичного права поступитися буквою і духом Угоди про асоціацію, її метою, її значенням для Українського народу і для майбутнього нашої держави.

Уряд затвердив перелік ліків та медвиробів, що закуповуються міжнародними організаціями у 2017 році

Уряд України ухвалив постанову, що затверджує перелік лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються спеціалізованими організаціями за бюджетні кошти у 2017 році.

Це дозволить Міністерству охорони здоров’я України якнайшвидше розпочати закупівлі за бюджетною програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» цього року і на законодавчому рівні забезпечує своєчасний доступ пацієнтів до необхідних лікарських засобів та медичних виробів.

Місцеві бюджети отримали з держбюджету субвенцію для осіб з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на  надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 1 163,7 тис. грн.

Зазначена субвенція розподілена між бюджетами міст обласного значення та районними бюджетами пропорційно кількості учнів з особливими освітніми потребами, який затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника  обласної  військово-цивільної адміністрації від 23.03.2017 року № 177.

І знову порушники…

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» вчора, 12 липня, у селі Верхня Покровка Старобільського району встановили факт нелегальної реалізації бензину А-92.

Житель села реалізовував горюче без державної реєстрації та відповідних дозвільних документів з особистого гаража. Бензин має російське походження. Відносно порушника складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП. Вилучено 160 літрів бензину. Порушнику загрожує 17 тис. грн штрафу.

Уряд вдвічі підвищив часткову компенсацію відсотків за кредитами в аграрній сфері

12 липня на засіданні Уряду було прийнято постанову, якою внесено зміни у Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

«У рамках реалізації програм держпідтримки було удосконалено механізм здешевлення кредитів. Зокрема, удвічі збільшено розмір часткової компенсації відсоткової ставки для малих та середніх аграріїв-позичальників.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

 

12 липня 2017 року у прес-центрі облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому було розглянуто питання «про відключення об’єктів життєзабезпечення Луганської області від електропостачання».

Результати додаткового ЗНО оголосять раніше, щоб вступники встигли подати заяви до вишів

Результати додаткової сесії ЗНО з восьми предметів будуть оголошені раніше визначеного терміну, щоб абітурієнти встигли отримати документи про освіту та подати заяви на вступ до вишів. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Так, 14 липня, оголосять результати додаткової сесії з української мови і літератури, англійської, німецької, іспанської, французької та російської мов, а також математики та історії України.

Результати з решти предметів з’являться на інформаційних сторінках учасників 17 липня.

Новини АТО: Станицю Луганську обстрілювали ворожі міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушувався «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Кримське та Причепилівка Новоайдарського району відкривався вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Станиця Луганська застосовувалися 120-мм міномети, автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.